Out of stock
Înapoi

1 uncie Monedă din Argint – Cangur Australian

1 oz
9999
Australia


Monedele din argint din seria "Cangur Australian" sunt printre cele mai cunoscute și căutate produse de investiții din lume. Acestea sunt produse de monetăria australiană Perth Mint. Designul excepțional se schimbă în fiecare an. Calitatea de execuție, greutatea și puritatea monedelor din argint sunt garantate de guvernul australian.


Informații generale

  • Moneda Cangur Australian conține 99,99% argint pur (24 carate). O astfel de puritate se traduce prin realizare moendei exclusiv din argint pur și prin lipsa impurităților metalice.
  • În calitate de partener al Perth Mint, Tavex vă oferă moneda din argint Cangur Australian la un preț competitiv, cu un adaos scăzut.
  • Monedele din Argint Cangur Australian sunt recunoscute la nivel internațional. Această serie este în continuă producție de mai bine de 20 de ani și portretizează efigia celei mai puternice și mai longevive regine din secolul XX, Regina Elisabeta a II-a. Din aceste motive, moneda este recunoscută în întreaga lume de dealeri și colecționari.
  • Excelente pentru economii! Monedele din argint Cangur Australian sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea argintului pentru investiții.
  • Prețul monedelor Cangur Australian este în strânsă corelație cu prețul internațional al argintului.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Design

Aversul ilustrează efigia Reginei Elisabeta a II-a. Motivul portretizării Majestății Sale provine din apartenența Australiei la Comunitatea Națiunilor (the United Kingdom’s Commonwealth of Nations), astfel fiind și monarhul constituțional. Deasupra efigiei reginei se află textele “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "1 dollars" și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB".

Reversul prezintă cel mai faimos animal al Australiei, cangurul. Deasupra acestuia se găsește textul “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce sub acesta sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul fabricării și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Producător

Perth Mint este producătorul monedei din argint Cangur Australian, fiind un nume recunoscut pe plan mondial în lumea rafinatorilor de metale prețioase. A fost fondat în anul 1896 de Britain’s Royal Mint după descoperirea unui nou depozit de aur în Australia de Vest. Sarcina Perth Mint a fost aceea de a rafina minereurile de aur și de a emite monede Sovereign. Între 1899 și 1931 au fost bătute o cantitate considerabilă de monede din aur sovereign ce au fost ulterior distribuite în Australia și în întregul Impreiu Britanic deveniind monedă oficială. Începând cu anul 1971 controlul britanic asupra Perth Mint este retras, prorpietatea revenind guvernului Australiei de Vest. Astăzi, Perth Mint este cunoscută pentru calitatea remarcabilă a monedelor sale din aur și argint de investiții, precum Kookaburra și Koala din argint și monedele din seria Lunar Australian. De asemenea, este membru al London Bullion Market Association (LBMA) încă din anul 1934.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului