Înapoi

1 uncie Monedă din Argint – Filarmonica din Austria

1 oz
999
Austria


Filarmonica din Austria reprezintă cea mai vândută monedă din argint pentru investiții. A fost pusă în circulație în anul 2008 de Austrian Mint.


Informații generale

  • Moneda Filarmonica din Austria conține 99,99% argint pur (24 carate). O astfel de puritate se traduce prin realizare moendei exclusiv din argint pur și prin lipsa impurităților metalice.
  • În calitate de partener al Austrian Mint, Tavex vă oferă moneda din argint Filarmonica din Austria la un preț competitiv, cu un adaos scăzut.
  • Monedele din Argint Filarmonica din Austria sunt recunoscute la nivel internațional. Această serie este în continuă producție de mai bine de 25 de ani și portretizează orchestrei filarmonicii din Viena. Din aceste motive, moneda este recunoscută în întreaga lume de dealeri și colecționari.
  • Excelente pentru economii! Monedele din argint Filarmonica din Austria sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea argintului pentru investiții.
  • Prețul monedelor Filarmonica din Austria este în strânsă corelație cu prețul internațional al argintului.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Design

Aversul prezintă orga sălii de concerte Musikverein din Viena. Musikverein este casa Orchestrei Filarmonicii din Viena și este considerată una dintre cele mai importante săli de concerte din lume, datorită acusticii remarcabile. Deasupra acesteia se află textul "REPUBLIK ÖSTERREICH". Înscrise dedesubt se găsesc greutatea, puritatea, anul emiterii și valoarea nominală de 1.5 Euro.

Reversul afișează o varietate de instrumente muzicale, inclusiv un contrabas, patru violoncele, un fagot, o harpă și un corn vienez. Deasupra instrumentelor se află textul "WIENER PHILHARMONIKER".

Istoric

Moneda din argint, Filarmonica, este prima monedă din Austria, fabricată din 99,99% aur pur. Introdusă în anul 1989, comunitatea investitorilor a acceptat-o excepțional de bine datorită purității sale ridicate și măiestriei realizării, precum și datorită faptului că este prima monedă de investiții decorată cu simboluri culturale muzicale.

Faimoasa Orchestră "Filarmonica din Viena" a fost înființată în anul 1842. Una dintre tradițiile păstrate până astăzi este aceea ca muzicienii profesioniști ai ansamblului să fie aleși numai de Opera de Stat din Viena. Este obligatoriu ca aceștia să aibă o experiență de cântat de cel puțin trei ani, înainte de a fi evaluați ca membri potențiali ai Filarmonicii din Viena. Acest lucru asigură cel mai înalt nivel de profesionalism și garantează performanțe muzicale impresionante la fiecare apariție.

În prezent, Orchestra Filarmonicii din Viena este cunoscută pentru concertele sale clasice anuale, de sărbătoare, care atrag fani din întreaga lume.

Producător

Bazele Austrian Mint au fost puse în anul 1194, când Richard Inimă de Leu a plătit 12 de tone de argint Ducelui Leopold al V-lea, pentru a-i fi asigurată libertatea. Conducătorul austriac a folosit metalul prețios pentru emiterea de monede. Pe parcursul istoriei sale lungi și bogate, monetăria austriacă a produs numeroase monede faimoase - coroane de argint, guldeni, ducați, monede de argint, precum talerul Maria Tereza. Monedele de argint emise de monetăria austriacă au fost utilizate pe scară largă în comerț, în timpul Imperiului Austro-Ungar.

În prezent monetăria austriacă este cunoscută în special pentru producția celor mai dorite monede de investiții din Europa - monedele din aur și argint Filarmonica din Viena.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului