Înapoi

1/20 uncie Monedă din Aur – Lunar Australian Anul Bivolului 2021

1/20 oz
24 carate
Australia


Tavex este mândru să prezinte cea de-a doua monedă comemorativă din seria Lunar Australian III a Perth Mint. Cea mai populară versiune, ceea de o uncie, are un tiraj anual limitat de doar 30.000 de piese, având astfel valoare pentru colecționari. A doua monedă din serie prezintă bivolul, reprezentând harnicia.


Informații generale

 

  • Moneda din aur Lunar Australian Anul Bivolului se bazează pe calendarul lunar chinez. Cei născuți în Anul bivolului vor fi probabil încrezători, demni de încredere și blânzi, fiind în același timp liniștiți în situații tensionate cu capacitatea de a arăta o conducere excelentă. Amabil, inteligent, muncitor, onest, puternic și hotărât - bivolul are multe caracteristici remarcabile pentru a-l recomanda.
  • Monedele din aur Lunar Australian Anul Bivolului sunt cadoul perfect pentru cei dragi. Arată-le celor dragi cât de mult îi apreciezi oferindu-le un simbol care să marcheze virtutea și anul nașterii printr-o monedă din aur de 24 de carate, sub forma unui cadou pe care îl vor prețui mereu.
  • Monedele din aur Lunar Australian Anul Bivolului au valoare nominală. Seria Lunar din aur a fost introdusă pentru prima dată în 1996 și fiecare monedă din aur din serie, inclusiv Anul Bivolului, sunt considerate a fi mijloc legal de plată conform Guvernului Australian.
  • Monedele din aur Lunar Australian Anul Bivolului sunt populare printre colecționari. Motivul de bivol care variază la fiecare 12 ani, limita maximă de tirare și calitatea, puritatea și statutul de curs legal înseamnă că moneda are o primă considerabilă față de valoarea sa de topire pe piața secundară.
  • Monedele din aur Lunar Australian Anul Bivolului sunt recunoscute la nivel internațional. Prin faptul că face parte din seria Lunar Australian, care este în continuă producție din 1996, și prin portretizarea motivelor celebrului zodiac chinezesc și a efigiei celei mai puternice și mai lungi regine din secolul al XX-lea, regina Elisabeta a II-a, moneda Lunar Australian Anul Bivolului este recunoscut în întreaga lume atât de dealerii de lingouri, cât și de colecționarii.

Design


Aversul prezintă efigia lui Jody Clark a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Majestatea Sa este portretizată purtând Diadema Regală a Diamantului, care a fost purtată pentru Încoronare. În conformitate cu tradiția, Majestatea Sa este portretizată înspre dreapta. Textul „ELIZABETH II AUSTRALIA”, 1 oz 9999 Au și „100 DOLARI” sunt gravate pe aversul fiecărei monede.

Reversul monedei din aur pur înfățișează un bivol legat în mijlocul bambusului, un simbol al virtuții. De asemenea, în design este inclus caracterul chinezesc pentru „Ox”, inscripția „OX 2021” și marca „P” a monedei The Perth Mint.

Istoric


Bivolul stăpânește în fiecare al doilea an în calendarul lunar de 12 ani, care se resetează din nou în 2020. Potrivit mitologiei chineze, ordinea animalelor din calendarul zodiacal antic a fost decisă printr-o mare cursă peste un râu. Povestitorii tradiționali spun că bivolul măreț s-a oferit să ducă șoarecele peste apă - și astfel s-a întâmplat că pe malul opus creatura diminutivă a reușit să sară din capul bivolului și să-și revendice primul loc! Întoarcerea bivolului va fi binevenită oficial în timpul sărbătorilor de Anul Nou Chinezesc din 2021 din 12 februarie.
Pentru adepții zodiacului lunar, este bine să se nască în Anul Bivolului, un animal venerat pentru rolul său valoros în agricultură și producția de alimente. Amabil, inteligent, muncitor, onest, puternic și hotărât, bivolul are multe caracteristici remarcabile pentru a-l recomanda.
Conform astrologiei chineze, cohorta bivolului se naște în anii 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 și 2021. Este probabil ca acești oameni să fie fiabili, demni de încredere și blânzi, în timp ce sunt, de asemenea, calmi, au capacitatea de a demonstra o conducere excelentă. De asemenea, se spune că sunt cele mai compatibile cu cei născuți sub semnele zodiacale de șoarece, șarpe și cocoș.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului