Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

1/4 uncie Monedă din Aur - Cangur Australian

Monedele din aur din seria "Cangur Australian" sunt printre cele mai cunoscute și căutate produse de investiții ... Citește mai mult
Cumpărăm
2 106 lei

Introducere

Monedele din aur din seria "Cangur Australian" sunt printre cele mai cunoscute și căutate produse de investiții din lume. Acestea sunt produse de monetăria australiană Perth Mint. Designul excepțional se schimbă în fiecare an. Calitatea de execuție, greutatea și puritatea monedelor din aur sunt garantate de guvernul australian.

De ce să cumperi?

Informații generale

 • Moneda Cangur Australian conține 99,99% aur pur (24 carate). O astfel de puritate se traduce prin realizare moendei exclusiv din aur pur și prin lipsa impurităților metalice.
 • În calitate de partener al Perth Mint, Tavex vă oferă moneda din aur Cangur Australian la un preț competitiv, cu un adaos scăzut.
 • Monedele din Aur Cangur Australian sunt recunoscute la nivel internațional. Această serie este în continuă producție de mai bine de 20 de ani și portretizează efigia celei mai puternice și mai longevive regine din secolul XX, Regina Elisabeta a II-a. Din aceste motive, moneda este recunoscută în întreaga lume de dealeri și colecționari.
 • Excelente pentru economii! Monedele din aur Cangur Australian sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea aurului de investiții.
 • Prețul monedelor Cangur Australian este în strânsă corelație cu prețul internațional al aurului.
 • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2 486 lei
 • Preț de răscumpărare
  2 106 lei
 • Marja de risc
  380 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 39.21% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3 648 RON/oz și cel mai mare 9 417 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 8 420 RON/oz.

Istoric

Istoric

Această serie este cunoscută sub numeroase denumiri precum Pepită Australiană (Australian Nugget), Cangur Australian (Australian Kangaroo), Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget) sau Cangur Australian din Aur (Australian Gold Kangaroo). Motivul acestor multiple denumiri este acela că între anii 1986 și 1989 motivul principal al monedei era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Acest motiv era menit să să simbolizeze bogata istorie a Australiei în extracția de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, printre ele și celebra “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumit ca fiind "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate.

Producător

Perth Mint este producătorul monedei din aur Cangur Australian, fiind un nume recunoscut pe plan mondial în lumea rafinatorilor de metale prețioase. A fost fondat în anul 1896 de Britain’s Royal Mint după descoperirea unui nou depozit de aur în Australia de Vest. Sarcina Perth Mint a fost aceea de a rafina minereurile de aur și de a emite monede Sovereign. Între 1899 și 1931 au fost bătute o cantitate considerabilă de monede din aur sovereign ce au fost ulterior distribuite în Australia și în întregul Impreiu Britanic deveniind monedă oficială. Începând cu anul 1971 controlul britanic asupra Perth Mint este retras, prorpietatea revenind guvernului Australiei de Vest. Astăzi, Perth Mint este cunoscută pentru calitatea remarcabilă a monedelor sale din aur de investiții, precum Kookaburra și Koala din argint și monedele din seria Lunar Australian. De asemenea, este membru al London Bullion Market Association (LBMA) încă din anul 1934.

Pepita australiană și cangurul – tipic australiene

Mai multe denumiri sunt folosite astăzi pentru a face referire la Moneda din Aur – Cangurul Australian:

 • Pepită Australiană (Australian Nugget),
 • Cangur Australian (Australian Kangaroo),
 • Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget)
 • Cangur Australian din Aur (Australian Gold Kangaroo).

Principalul simbol gravat pe monedele din aur, între anii 1986 și 1989, era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Astfel, se făcea referire la istoria bogată a Australiei în domeniul extracției de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumită "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate. Cum cangurul este endemic Australiei, asocierea cu acesta este de înțeles. Pe lângă reprezentarea sa pe moneda din aur, cangurul apare ca și pe blazonul Australiei. De fapt, cangurul este considerat, neoficial, simbolul Australiei. 

 

Moneda din aur Cangurul australian este cea mai mare monedă de aur din lume

 

În 1991, Monetăria Perth a introdus moneda din aur Cangurul Australian de un kilogram. A fost prima dată când o monetărie guvernamentală a emis o monedă din aur cu un curs legal atât de grea. Spre deosebire de monedele din aur Cangurul Australian mai ușoare, unde designul cangurului variază în fiecare an, în cazul monedei din aur de 1 kg simbolul principal este același din 1991 și până acum, reprezentând un cangur roșu australian. Până acum, au fost vândute în jur de 23.600 de monede din aur Cangurul Australian de 1 kg. Mai mult decât atât, în 2011, Monetăria Perth a bătut un nou record și a fost prima monetărie care a creat o monedă din aur Cangurul Roșu Australian de o tonă. Moneda a fost produsă din aur solid de 24 de carate și, la momentul respectiv, a fost evaluată la peste 50 de milioane de dolari. Astfel, a doborât recordul privind cea mai valoroasă monedă din aur emisă vreodată, record deținut anterior de moneda din aur Frunza de Arțar Canada de 100 kg emisă de Monetăria Regală din Canada.

Monetăria Perth

Monetăria Perth este o monetărie și rafinărie de metale prețioase de reputație mondială, aflată în orașul Perth din vestul Australiei. A fost fondată în 1896 de Monetăria Regală a Marii Britanii ca urmare a descoperirii de noi zăcăminte de aur în Australia de Vest. Sarcina Monetăriei Perth a fost de a rafina minereul de aur și de a bate apoi monede sovereign din aur. Între 1899 și 1931, Monetăria Perth a produs o cantitate considerabilă de suverani de aur pentru a fi folosiți ca monedă circulantă în Australia și Marea Britanie. Controlul britanic asupra monetăriei a fost cedat în 1971 guvernului Australiei de Vest, care și-a asumat apoi dreptul de proprietate asupra monetăriei. Astăzi, Monetăria Perth este recunoscută pentru calitatea excepțională a monedelor sale de investiții de clasă mondială, cum ar fi monedele din argint Kookaburra, Koala și Seria Lunară. Monetăria Perth este membră a Bullion Market din Londra (predecesoarea LBMA) din 1934. Designul lebedei, care este ștampila oficială de test a Monetăriei înregistrată la LBMA, este recunoscut la nivel internațional și a fost inspirat de faptul că orașul Perth este străbătut de un râu, denumit Lebăda.

Valoarea produsului în grame
7.77664
Aur greutate în grame
7.77586
Puritate
9999
Aur greutate în uncii troy
0.25
Diameter
20.1
Grosime
-
Valoarea pe avers
25 dollars
Producător
The Perth Mint, Australia

Aversul

Design

Aversul ilustrează efigia Reginei Elisabeta a II-a. Motivul portretizării Majestății Sale provine din apartenența Australiei la Comunitatea Națiunilor (the United Kingdom’s Commonwealth of Nations), astfel fiind și monarhul constituțional. Deasupra efigiei reginei se află textele “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "25 dollars" și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB".

Revers

Reversul prezintă cel mai faimos animal al Australiei, cangurul. Deasupra acestuia se găsește textul “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce sub acesta sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul fabricării și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Ambalaj

Reversul prezintă cel mai faimos animal al Australiei, cangurul. Deasupra acestuia se găsește textul “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce sub acesta sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul fabricării și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Product's value
Risc dacă îl revinzi instant

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul DPD sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin DPD curier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-2 zile lucrătoare. Curierul DPD vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Prețuri de expediere
Taxa de expediere este de 15 RON prin curierat DPD + 1% asigurare din valoarea totală a produselor pentru livrare pe teritoriul României.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

Tavex ID

Crează-ți un cont securizat Tavex ID pentru a avea acces online la instrumente de investiții, precum demo, administrator de portofoliu și multe altele.

Crează TAVEX ID
Tavex ID

Crează-ți un cont securizat Tavex ID pentru a avea acces online la instrumente de investiții, precum demo, administrator de portofoliu și multe altele.

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase