Înapoi

1 uncie Monedă din Aur – Bivol American

1 oz
24 carate
Statele Unite


Moneda din Aur Bivol American este fabricată din aur pur 99,99%, este mijloc legal de plată în Statele Unite ale Americii și reprezintă patrimoniul nord-american.


Informații generale

  • Prețul monedelor Bivol American este în strânsă corelație cu prețul internațional al aurului.
  • Recunoscute la nivel internațional! Faptul că monedele Bivol American sunt emise de către US West Point Mint și portretizează două semne distinctive iconice din America de Nord, Bizonul American și indianul nativ american, garantează recunoașterea și lichiditatea lor ridicată.
  • Excelente pentru economii! Monedele din aur Bivol American sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea aurului de investiții.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului!

Design

Aversul portretizează un nativ american care, potrivit designerului James Earle Fraser, a fost creat prin combinarea caracteristicilor faciale a trei șefi de trib. Textul "LIBERTY" este, de asemenea, imprimat pe avers alături de anul emiterii și inițiala designerului "F".

Reversul afișează un Bizon American, denumit și Bivol American. Deasupra acestuia se găsește gravura “UNITED STATES OF AMERICA” și cuvintele latine "E PLURIBUS UNUM", care se traduc ca "unul din multe". Inscripționate sub bivol sunt cuvintele “IN GOD WE TRUST”, valoarea nominală de 50 dolari, greutatea, și puritatea aurului.

Istoric

Monedea din Aur Bivol American a fost autorizată de Congresul SUA în 2005 și emisă în anul următor de US West Point Mint. Eeste prima monedă din aur de 24 de carate care a fost emisă de guvernul SUA. Ilustrând semne distinctive iconice americane, această monedă este o necesitate pentru oricine savurează Statelor Unite.

James Earle Fraser, unul dintre cei mai renumiți sculptori americani de la începutul secolului 20, a creat inițial designul monedei din aur Bivol American. Designul original a fost folosit pentru monedele de 5 cenți, din nichel-cupru, care a fost emise între 1913 și 1938 în Statele Unite. A fost nevoie de aproape 70 de ani pentru ca acest design emblematic al monedei să fie folosit din nou pe o monedă oficială, doar că de data aceasta pe o monedă din aur. Pe lângă realizarea designului pentru această monedă, Fraser a creat mai multe monumente publice ale Americii, cum ar fi Memorialul Național Benjamin Franklin din Philadelphia și Artele Păcii din Washington D.C.

Bivolul American reprezintă patrimoniul Nord-American

Bizonul American, care este portretizat pe aversul monedei Bivol American este o specie care odată hoinărea liber pe pajiștile din America de Nord. Din cauza vânătorii comerciale excesive animalul a fost pe cale de dispariție în secolul al XIX-lea în Statele Unite. Din fericire, specia și-a revenit datorită câtorva parcuri și rezervații naturale.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului