Înapoi

1 uncie Monedă din Aur – Vultur American

1 oz
22 carate
Statele Unite


Moneda din aur Vultur American a fost emisă pentru prima dată în 1986 și de atunci a fost în producție continuă. Monetăria United States West Point este responsabilă pentru producția monedelor.


Informații generale

  • Prețul monedelor Vultur American este în strânsă corelație cu prețul internațional al aurului.
  • Monedele din Aur Vultur American sunt recunoscute la nivel global și au o lichiditate ridicată! Până în prezent, aproximativ 30 de milioane de monede au fost emise de "United States Mint", astfel monedele sunt recunoscute și acceptate oriunde.
  • Durabilitate sporită! Monedele sunt făcute dintr-un aliaj de aur pur 91,67% (22 de carate) împreuna cu argint și cupru, care întărește suprafața monedei.
  • Excelente pentru economii! Monedele din aur Krugerrand sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea aurului de investiții.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului!

Design

Aversul prezintă Statuia Libertății ținând o torță în mâna dreaptă și o ramură de măslin în stânga. În partea de jos este vizibil Capitoliul Statelor Unite și litera "W", care este marca West Point Mint.

Reversul înfățișează un mascul vultur care transportă o ramură de măslin zburând deasupra unui cuib care în care se află o femelă vultur și puii ei. Deasupra lor se află textul “UNITED STATES OF AMERICA”, iar în centru, în latină, "E PLURIBUS UNUM", însemnând "din mulți, unul" și “IN GOD WE TRUST”. Inscripționate sub cuib sunt greutatea monedei, valoarea nominală de 50 dolari și inițialele designerului Miley Busiek "MB".

Istoric

Vulturul American este cea mai populară piesă de aur emisă de Statele Unite, și una dintre cele mai importante monede din aur, de investiții, din lume. Popularitatea acesteia provine din designul său frumos, de înaltă calitate, și statutul său prestigios de mijloc legal de plată în Statele Unite. Lansate pentru prima dată de Monetăria Statelor Unite în 1986, monedele au devenit activul tangibil preferat al multor investitori care până în această zi au cumpărat mai mult de 30 de milioane de bucăți.

Panica financiară a Statelor Unite din anii 1930 și aurul

Cu Statele Unite în mijlocul unei recesiuni severe în anii 1930, aurul a devenit în mod natural investiția preferată. Cu oameni care doresc să facă orice pentru a obține titluri de valoare, guvernul în sine a experimentat probleme legate de rezervele lor de aur. Pentru a preveni un colaps, în 1933, președintele Franklin D. Roosevelt a emis infamul ordin executiv 6102 care a incriminat dreptul de proprietate asupra aurului și a făcut ca toate instrumentele guvernamentale să nu poată fi răscumpărate în aur. Începând din 1933, o nouă eră financiară a început în SUA, unde "green papaers" au devenit piatra de temelie a sistemului monetar al țării.

Vânzarile monedelor Vultur American au explodat

Ordinul executiv al lui Roosevelt care a penalizat dreptul de proprietate asupra aurului a fost în vigoare timp de 41 de ani înainte ca președintele Gerald Ford să abroge legea în 1974. A fost nevoie de încă 11 ani pentru ca Congresul Statelor Unite să adopte Legea lingourilor de aur din 1985, care a autorizat crearea de monede cu rol de mijloc de plată legal din aur și argint. Ulterior, în 1986, Monetăria Statelor Unite a emis prima monedă americană din aur. În primul său an de lansare, Monetăria Statelor Unite a trebuit să emită 3.6 milioane de bucăți, sau 62 de tone de monede din aur Vultur American, pentru a satisface cererea de la investitori și dealeri de monede!


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului