Înapoi

Monedă din Aur – 20 Franci Napoleon al III-lea cu Laur Franța

6.45 g
21,6 carate
Franţa


Cu peste 500 de milioane de monede bătute încă din anii 1800, 20 Franci Napoleon al III-lea cu Laur este astăzi moneda din aur cu cea mai mare lichiditate și cea mai cunoscută monedă clasică pentru investiții pe piața Europeană


Informații generale

  • Moneda "20 franci Napoleon al III-lea cu Laur" este cea mai recunoscută monedă din aur din Franța și implicit în Europa;
  • Cu peste 500 milioane de monezi bătute încă din anul 1800, moneda din aur 20 franci Napoleon al III-lea cu Laur are o piață garantată și o lichiditate puternică;
  • Moneda din aur 20 franci Napoleon al III-lea cu Laur reprezintă fundamentul primei uniuni monetare a Europei, "Uniunea Monetară Latină"
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră;
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.

Design

Aversul acestei monede prezintă efigia lui Charles Louis Napoleon Bonaparte, nepotul lui Napoleon I, cu Laur. În jurul efigiei se găsește textul “NAPOLEON III EMPEREUR”, în timp ce în josul acesteia se află semnătura gravorului "BARRE". Reversul monedei reprezintă un scut ornat ce prezintă în centrul acestuia un vultur. Împrejurul acestui scut este gravat textul "EMPIRE FRANÇAIS" și denominația, 20 FR.

Istoric

Istoria fascinantă a francului de aur a început în secolul al XIV-lea în timpul Războiului de Sute de Ani. Acesta a fost momentul unei serii de conflicte soldate între Franța și Marea Britanie, iar în timpul bătăliei de la Poitiers din 1356, în Franța, regele francez Ioan al II-lea a fost capturat de dușmanii săi englezi. Aceștia au cerut o răscumpărare în valoare de trei milioane de monede din aur. Odată plătită, regele Ioan a fost eliberat, iar întoarcerea sa din captivitate a fost sărbătorită cu introducerea unei monede din aur numită "franc à cheval", însemnând „liberă pe cal”, făcând aluzie la modul în care regele a revenit. Deși ulterior noul franc de aur a fost folosit în comerțul din toată Franța, uniformitatea sa a fost deseori supusă reevaluării. Acest lucru s-a schimbat când Napoleon Bonaparte a ajuns la putere la începutul anilor 1800.

Moneda franceză de aur de 20 de franci a fost autorizată de Napoleon Bonaparte

Considerat unul dintre cei mai importanți lideri militari ai lumii, Napoleon Bonaparte, foarte priceput în politică, a reușit la sfârșitul revoluției franceze să se afirme ca Primul Consul al noului guvern francez. Un susținător ferm al aurului, el a autorizat standardizarea și crearea monedei de aur din Napoleon în 1803. Noua monedă a fost scrisă inițial în două denumiri, 20 și 40 de franci. Denumirile de 5, 10, 50 și 100 de franci au fost ulterior introduse și bătute în diferite momente, dar cea mai populară și, prin urmare, cea mai populară a fost moneda de aur de 20 de franci. Moneda de aur de 20 de franco Napoleon cântărea 6,45 grame și conținea 90% aur, sau 5,805 grame de aur. Moneda de aur de 20 de franci a fost emisă ultima dată în 1914 și, deși designul și efigia descrisă s-au schimbat în această perioadă, denumirea și uniformitatea monedei au rămas aceleași, contribuind la reputația și popularitatea monedei ca monedă de aur de încredere și exactă. În consecință, toate cele 20 de monede de aur franse, create în secolele XIX și XX, sunt denumite „Napoleoni”.

Napoleon al III-lea înfățișat pe moneda de aur franceză de 20 de franci

Născut în 1808, la Paris, Charles Louis-Napoleon (III) Bonaparte a fost nepotul lui Napoleon I. A crescut în exil datorită îndepărtării lui Napoleon I de la putere în 1815 și alungării ulterioare a dinastiei sale din Franța. În timpul vieții sale de adult în exil, Charles Louis-Napoleon a incubat în mod constant planurile de a se reinstala ca moștenitor de drept al fostului imperiu napoleonian.

În 1848, fereastra de oportunitate s-a prezentat când regele francez Louis Philippe, ca urmare a Revoluției din februarie a fost răsturnat. Charles Louis-Napoleon, care s-a întors în Franța, a reușit să asigure majoritatea votului popular în alegerile generale care au urmat. În consecință, el a fost înjurat ca președinte al noii Republici Franceze. În timpul mandatului său timpuriu, a condus ca președinte, dar, din cauza faptului că a fost constrânsă de constituția franceză la un singur mandat la putere, va executa o lovitură de stat și, în proces, făcându-se împăratul Franței, continuându-și astfel conducerea ca dictator.

Deși guvernând cu conducerea autoritară, Napoleon al III-lea s-a dovedit a fi un lider eficient care a adus schimbări dramatice pozitive în societatea franceză. În timpul celor două decenii de guvernare, Franța a prosperat atât economic, cât și social. Reformele sale sociale de remarcat includeau acordarea lucrătorilor dreptul la grevă și dreptul la organizare, precum și oferirea femeilor de un acces mai mare la educația publică. Politicile sale economice includeau deschiderea economiei franceze prin reducerea tarifelor, stimulând astfel comerțul. A investit sume mari de bani în infrastructura Franței; s-au construit căi ferate, canale, drumuri și portul maritim. În timpul guvernării sale, flota franceză a devenit a doua ca mărime după britanici. De asemenea, producția industrială și agricolă franceză a crescut dramatic, ceea ce a dus la amenințarea foametei să se retragă pentru prima dată în secole.

Chiar dacă Napoleon al III-lea s-a bucurat de un larg sprijin în rândul electoratului francez, el s-a confruntat cu o opoziție politică internă tot mai mare. În 1870, Napoleon al III-lea a fost capturat când armata sa a pierdut o luptă decisivă împotriva forțelor prusiene. Înfrântă în luptă, Franța s-a predat și a pierdut războiul franco-prusac. Cel de-al treilea inamic politic al lui Napoleon a profitat de poziția slăbită a Franței și de absența lui Napoleon III, renunțându-l la puterile sale de împărat al Franței. Odată negociat tratatul de pace între Franța și Prusia, Napoleon al III-lea a fost eliberat. Chiar dacă era liber, Napoleon al III-lea nu a putut să se întoarcă acasă din cauza poziției sale politice lipsite și a mâniei publice încă încălzite pentru războiul pierdut. Charles Louis-Napoleon Bonaparte a decis să se mute în Marea Britanie împreună cu soția sa unde a stat până la moartea sa în 1973.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului