Înapoi

Africa de Sud, Krugerrand

1 oz
22 carate
Africa de Sud


Krugerrandul sud-african a fost declarată ca fiind una dintre cele mai vândute monede de aur de investiții de pe piața mondială. A fost prezentată în anul 1967 și de atunci se află în continuă producție. Krugerrandul este totodată și prima monedă din lume, care are conținut de aur de o uncie. Fără valoare nominală. Este bătută de monetăria Africii de Sud.


Informații generale

 • 91,60% aur pur (22 carate)
 • Valoare nominală: nu are
 • Aliaj aur-cupru, cu rezistență
  crescută a monedei la zgârieturi
 • Mijloc de plată legal
 • În producție continuă din anul 1967
 • Acceptare garantată de către comercianții de
  metale prețioase, bănci și investitori
 • Potrivită pentru cadou

Design

Pe fața monedei sunt reprezentate: Paul Kruger, fost președinte al Africii de Sud, textul „SUD-AFRIKA” și textul „SOUTH AFRICA”.

Reversul monedei prezintă: o gazelă, textul „KRUGERRAND”, textul „FYNGOUD” (Aur pur), greutatea monedei și anul emiterii.

Istoric

La mijlocul secolului XX Republica Sud-Africană era cea mai mare națiune în mineritul de aur. Deținea aproape 50% din producția anuală la nivel mondial. Pentru a-și vinde stocurile mai ușor, aceasta a decis să producă monede de investiții, care conțin aur doar din minele Africii de Sud. Banca Centrală a autorizat crearea Krugerrandului. Acesta a fost bătută pentru prima dată în anul 1967 și este cea mai de succes monedă de investiții emise vreodată de Republica Africa de Sud.

Reversul monedei îl prezintă Stephanus Johannes Paulus Kruger, fost președinte al Africii de Sud. Acesta a ajuns cucerit faima mondială ca lider al rezistenței împotriva furtunilor forțelor britanice de la sfârșitul secolului al XIX-lea.


Cumpărături online de valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului