Înapoi

Austria, Filarmonica din Viena 1oz

1 oz
24 carate
Austria


Filarmonica din Austria reprezintă cea mai vândută moneda de investiții din aur. A fost pusă în circulație în anul 1989 de Austrian Mint. În anul 2002, Filarmonica devine prima și unica monedă din aur de investiții cu statut de mijloc legal de plată, a cărei valoare nominală este exprimată în euro.


Informații generale

  • 99,99% aur pur (24 karate)
  • Valoare nominală: 100 euro
  • Imagine de artă plastică Mijloc de plată legal În producție continuă din anul 1989
  • Acceptare garantată de către comercianții de metale prețioase, bănci și investitori
  • Potrivită pentru cadou

Design

Pe fața monedei sunt reprezentate: o orgă, textul „REPUBLIK ÖSTERREICH“, greutatea și puritatea aurului, anul emiterii și valoarea nominală.

Reversul monedei prezintă: un contrabas, patru violoncele, un fagot, o harpă, un corn vienez și textul „WIENER PHILHARMONIKER”.

Istoric

Moneda austriacă din aur Filarmonica este prima monedă din Austria, fabricată din 99,99% aur pur. Introdusă în anul 1989. Comunitatea investitorilor a acceptat-o excepțional de bine datorită purității sale ridicate și măiestriei realizării, precum și datorită faptului că este prima monedă de investiții decorată cu simboluri culturale muzicale.

Faimoasa Orchestră Filarmonica din Viena a fost înființată în anul 1842. Una dintre tradițiile păstrate până astăzi este aceea ca muzicienii profesioniști ai ansamblului să fie aleși numai de Opera de Stat din Viena. Este obligatoriu ca aceștia să aibă o experiență de cântat de cel puțin trei ani, înainte de a fi evaluați ca membri potențiali ai Filarmonicii din Viena. Acest lucru asigură cel mai înalt nivel de profesionalism și garantează performanțe muzicale impresionante la fiecare apariție.

În prezent, Orchestra Filarmonicii din Viena este cunoscută pentru concertele sale clasice anuale, de sărbătoare, care atrag fani din întreaga lume.

Producător

Bazele Austrian Mint au fost puse în anul 1194, când Richard Inimă de Leu a plătit 12 de tone de argint Ducelui Leopold al V-lea, pentru a-i fi asigurată libertatea. Conducătorul austriac a folosit metalul prețios pentru emiterea de monede. Pe parcursul istoriei sale lungi și bogate, monetăria austriacă a produs numeroase monede faimoase - coroane de aur, guldeni, ducați, monede de argint, precum talerul Maria Tereza. Monedele de aur emise de monetăria austriacă au fost utilizate pe scară largă în comerț, în timpul Imperiului Austro-Ungar.

În prezent monetăria austriacă este cel mai mult cunoscută pentru producția celor mai dorite monede de investiții din Europa - monedele din aur și argint Filarmonica din Viena.


Cumpărături online de valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului