Înapoi

Monedă din Aur – 20 Franci Ceres Franța

6.45 g
21.6 carate
Franţa


Cu peste 500 de milioane de monede emise încă din anii 1800, monedele 20 Franci Ceres sunt printre cele mai cunoscute din Europa, garantând o lichiditate puternică și o recunoaștere la nivel internațional.


Informații generale

  • Monedele din Aur 20 Franci Ceres sunt monede franceze remarcabile. Sunt unele dintre cele mai faimoase monede din Franța și, de asemenea, unele dintre cele mai cunoscute monede din aur din Europa.
  • Cu peste 500 de milioane de monede emise încă din anii 1800, monedele 20 Franci Ceres au o lichiditate puternică și o piață garantată.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.
  • Moneda din aur 20 Franci Ceres a fost la baza primei uniuni monetare a Europei, "Uniunea Monetară Latină".

Design

Aversul monedei ilustrează motivul lui Ceres, zeița romană a agriculturii. În jurul motivului se află textul „REPUBLIQUE FRANCAISE”. Deasupra motivului se află o stea cu șase fețe, iar în stânga motivului se află mâna Justiției, iar în dreapta se află o ramură de laur. Sub motiv se află semnătura maestrului gravor „L.MERLEY.F”.

Reversul medaliei prezintă: o coroană de lauri, textul „LIBERTE EGALITE FRATERNITE” (Libertate, egalitate, fraternitate), valoarea nominală, anul emiterii și emblema monetăriei. Cantul monedei poartă inscripția: „DIEU PROTÉGE LA FRANCE” (Dumnezeu protejează Franța).

Istoric

Franța în secolul XIX a fost adesea tulburată de instabilitatea politică internă. În 1848 a trecut prin Revoluția din februarie, ceea ce a dus la alegerea lui Louis-Napoleon Bonaparte drept președinte al noii Republici Franceze. Noua monedă franceză din aur Ceres 20 franci a fost introdusă în timpul celui de-al doilea an al lui Louis Bonaparte la putere. În mod surprinzător, noua monedă francă din aur nu a reprezentat o efigie a domnitorului însuși, ci a înfățișat motivul lui Ceres, zeița romană a agriculturii. Moneda franceză de aur Ceres de 20 de franci a fost emisă cu precădere de Monetăria de la Paris.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului