Înapoi

Monedă din Aur – 20 Franci Mariana Franța

6.45 g
21.6 carate
Franţa


Cu peste 500 de milioane de monede emise încă din anii 1800, monedele 20 Franci Mariana sunt printre cele mai cunoscute din Europa, garantând o lichiditate puternică și o recunoaștere la nivel internațional. Moneda din Aur 20 Franci Mariana a fost emisă între 1898 și 1914. Textul înscris pe marginea monedei a fost schimbat din 1907 încoace, datorită separării dintre stat și biserică. Toate celelalte specificații au rămas la fel.


Informații generale

  • Monedele din Aur 20 Franci Mariana Înger sunt monede franceze remarcabile. Sunt unele dintre cele mai faimoase monede din Franța și, de asemenea, unele dintre cele mai cunoscute monede din aur din Europa.
  • Cu peste 500 de milioane de monede emise încă din anii 1800, Monedele din Aur 20 Franci Mariana au o lichiditate puternică și o piață garantată.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.
  • Moneda din Aur 20 Franci Mariana a fost la baza primei uniuni monetare a Europei, "Uniunea Monetară Latină".

Design

Aversul ilustrează motivul Mariannei, simbolul național al libertății franceze, purtând o coroană din frunze de stejar. În jurul acesteia se află textul „REPUBLIQUE FRANÇAISE”. În jos se află semnătura maestrului gravor „J.C. CAPELAN". Reversul ilustrează un cocoș în picioare stând în iarbă. În jurul cocoșului se află textul „LIBERTE EGALITE FRATERNITE”, care se traduce prin „Libertate, Egalitate, Fraternitate”. În ambele părți ale cozii cocoșului se află valoarea nominală de „20 Fcs”, iar dedesubt este anul emiterii.

Între 1898 și 1907, cantul monedei conține textul „DIEU PROTÉGE LA FRANCE”, care se traduce prin „Dumnezeu protejează Franța”, iar între 1907 și 1914 textul „LIBERTE EGALITE FRATERNITE”, care se traduce prin „Libertate, Egalitate, Fraternitate”. Această monedă este de 21,6 carate, ceea ce înseamnă că este compusă din 21,6 / 24 = 90% aur pur.

Istoric

Când au fost introduse monedele din aur de 20 de franci Marianne, acestea au continuat tradiția francilor din aur cu nu au înfățișată efigia unui rege sau a unui împărat, ci înfățișează simboluri franceze ale victoriei, libertății, dreptății. Cele mai cunoscute și pronunțate embleme franceze care reprezintă aceste principii sunt cocosul și Mariana.

Cocoșul care este afișat pe reversul monedei din aur de 20 de franci este un simbol creștin francez asociat cu victoria. Cântecul cocoșului la răsărit este considerat victoria zilnică a luminii asupra întunericului și a răului. Cocoșul a devenit un simbol important în perioada Renașterii franceze, în care Biserica Catolică a jucat un rol decisiv în afacerile statului Francez. Astăzi, cocoșul este simbolul neoficial al Franței și este cel mai adesea folosit ca mascotă națională la evenimente sportive.

Efigia lui Marianne, care este înfățișată pe partea anterioară a monedei din aur de 20 de franci, este o combinație dintre personificările alegorice ale libertății și dreptății. Pictată pentru prima dată în 1775 de un tânăr pictor francez, Marianne a câștigat popularitate în urma Revoluției franceze, când adunarea nou aleasă avea nevoie de un simbol proaspăt pentru a reprezenta Prima Republică Franceză. S-a ales efigia unei tinere Marianne, reprezentând o nouă Republică tânără, dar hotărâtă. Marianne este astăzi simbolul național al Franței, portretizat pe monede, timbre și logo-uri oficiale ale guvernului francez. Ea este o emblemă republicană asociată cu triumful libertății împotriva stăpânirii absolute.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului