Înapoi

Monedă din Aur – 20 Mărci Wilhelm al II-lea Germania

7.96 g
21.6 carate
Germania


Moneda din aur de 20 mărci cu Wilhelm al II-lea este una din simbolurile puterii economice a Germaniei. Aceasta a jucat un rol-cheie în dezvoltarea comerțului țării în timpul revoluției industriale germane, în perioada 1870 - 1914.


Informații generale

  • 90% aur pur (21,60 karate)
  • Valoare nominală: 20 mărci germane
  • Aliaj aur-cupru, cu rezistență crescută a monedei la zgârieturi
  • Emisă între anii 1888 și 1914.
  • Mijloc de plată legal
  • Acceptare garantată de către comercianții de metale prețioase, bănci și investitori
  • Cu valoare de investiție și colecționare
  • Potrivită pentru cadou

Design

 Pe fața monedei sunt reprezentate: pe Regele Wilhelm al II-lea, textul „WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG V PREUSSEN” (Wilhelm al II-lea, Împăratul Germaniei și Regele Prusiei) și emblema monetăriei.

 

Reversul monedei prezintă: emblema Imperiului German, textul „DEUTSCHES REICH” (Imperiul German), valoarea nominală și anul emiterii.

 

Cantul include: textul „GOTT MIT UNS” (Dumnezeu cu noi).

Istoric

Înainte de 1871 Germania era împărțită în mai multe zone monetare, în care se foloseau monede diferite din punct de vedere al modelului, numelui, purității și cantitatea de aur conținută. Monedele erau schimbate în funcție de cursurile valutare fixate. După reunificarea țării în anul 1871 și formarea Imperiului German, guvernul german a creat un nou sistem monetar bazat pe aur, plasând astfel pentru prima dată în istoria sa standardul de aur. Monedele de aur ale imperiului au fost introduse cu nominal de la 10 la 20 mărci, purtând chipul primului kaiser german - Regele Wilhelm I, bunicul lui Wilhelm al II-lea.

 

După Anglia și Portugalia, Germania a fost a treia țară cu sistem monetar bazat pe aur. Sistemul a funcționat până la primul război mondial, care a alimentat a doua revoluție industrială în Germania. Aceasta a fost o perioadă de creștere remarcabilă, plasând țara ca lider al economiei mondiale.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului