Germania, 20 mărci, Wilhelm al II-lea

Germania · Puritate: 21.6 carate · ⌀ 22.5 мм

Moneda din aur de 20 mărci cu Wilhelm al II-lea este una din simbolurile puterii economice a Germaniei. Aceasta a jucat un rol-cheie în dezvoltarea comerțului țării în timpul revoluției industriale germane, în perioada 1870 - 1914.

Informații generale

  • 90% aur pur (21,60 karate)
  • Valoare nominală: 20 mărci germane
  • Aliaj aur-cupru, cu rezistență crescută a monedei la zgârieturi
  • Emisă între anii 1888 și 1914.
  • Mijloc de plată legal
  • Acceptare garantată de către comercianții de metale prețioase, bănci și investitori
  • Cu valoare de investiție și colecționare
  • Potrivită pentru cadou

Design

 Pe fața monedei sunt reprezentate: pe Regele Wilhelm al II-lea, textul „WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG V PREUSSEN” (Wilhelm al II-lea, Împăratul Germaniei și Regele Prusiei) și emblema monetăriei.

 

Reversul monedei prezintă: emblema Imperiului German, textul „DEUTSCHES REICH” (Imperiul German), valoarea nominală și anul emiterii.

 

Cantul include: textul „GOTT MIT UNS” (Dumnezeu cu noi).

listPosition

23

attributeKey

edge

attributeName

Muchie

attributeDescription

Muchie (300 char max)

attributeType

TEXT

richText

1

Istoric

Înainte de 1871 Germania era împărțită în mai multe zone monetare, în care se foloseau monede diferite din punct de vedere al modelului, numelui, purității și cantitatea de aur conținută. Monedele erau schimbate în funcție de cursurile valutare fixate. După reunificarea țării în anul 1871 și formarea Imperiului German, guvernul german a creat un nou sistem monetar bazat pe aur, plasând astfel pentru prima dată în istoria sa standardul de aur. Monedele de aur ale imperiului au fost introduse cu nominal de la 10 la 20 mărci, purtând chipul primului kaiser german - Regele Wilhelm I, bunicul lui Wilhelm al II-lea.

 

După Anglia și Portugalia, Germania a fost a treia țară cu sistem monetar bazat pe aur. Sistemul a funcționat până la primul război mondial, care a alimentat a doua revoluție industrială în Germania. Aceasta a fost o perioadă de creștere remarcabilă, plasând țara ca lider al economiei mondiale.

Germania, 20 mărci, Wilhelm al II-lea Gramaj aur
Gramaj Nominal Diametru în mm Probă Greutate în g g
7.96 g 20 mărci 22.5 21.6 carate 7.965 7.1685

Germania, 20 mărci, Wilhelm al II-lea

Germania · Puritate: 21.6 carate · ⌀ 22.5 мм

1580 leiVindeți: 1447 lei
0 PRODUS