Înapoi

Monedă din Aur – Sovereign Eduard al VII-lea Marea Britanie

7.99 g
22 carate
Regatul Unit


Sovereignul a fost introdus pentru prima dată în urmă cu peste 500 de ani, este renumit în întreaga lume pentru acuratețea sa impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea înaltă. Salutat în întregul Imperiu Britanic ca "monedele principale ale lumii", ei au fost în centrul standardului clasic de aur, jucând un rol cheie în finanțele internaționale și comerț


Informații generale

  • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede britanice! Sovereignurile din aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, de asemenea, una dintre cele mai recunoscute piese de aur din lume, reprezentând epoca de aur a Imperiului Britanic.
  • Cu mai mult de 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, monedele sovereign sunt susținute de o piață profundă și lichidă.
  • Bogata istorie de 500 de ani a monedelor sovereign le fac să fie recunoscute la nivel internațional.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.

Design

Aversul îl înfățișează pe regele Eduard al VII-lea. În jurul efigiei sale se află textul "EDWARDS VII DG BRITT OMN REX FD IND IMP", care se traduce prin "Edward al șaptelea, prin harul lui Dumnezeu, regele tuturor britanicilor, Apărător al Credinței, Împărat al Indiei".

Reversul monedei afișează motivul martirului creștin Sfântul Gheorghe ucigând dragonul. Designul a fost realizat de apreciatul gravor italian medaliat de Monetăria Regală, Benedetto Pistrucci. Anul fabricării este afișat în partea de jos a monedei.

Istoric

Aversul monedei îl înfățișează pe regele Eduard al VII-lea, fiul cel mai mare al reginei Victoria. Născut în 1841, accede la tron în 1901 și a condus până la moartea sa în 1910. Regele Eduard al VII-lea a fost legat de un număr mare de familii regale din toată Europa, aspect care a fost un avantaj în rolul său activ în domeniile afacerilor externe. . El a fost numit „împăciuitor”, întrucât a încurajat relații bune între demnitarii din alte țări europene. Cu toate acestea, nu era iubit de nepotul său Kaiser Wilhelm al II-lea, care la vremea respectivă era împăratul german. Aversiunea lui Edward față de Wilhelm a înrăutățit în cele din urmă relațiile diplomatice dintre Germania și Marea Britanie. Deși perioada sa de guvernare a fost scurtă, el a guvernat într-o perioadă de pace. Bogăția creată în perioada victoriană precedentă a creat o prosperitate răspândită, de care acum se bucura. Marea Britanie, deși inferioară din punct de vedere economic față de Statele Unite și Germania, a fost încă lider în comerțul și transportul mondial. Perioada dintre anii 1900 și până la primul război mondial va marca apogeul Imperiului Britanic.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului