Înapoi

Monedă din Aur – Sovereign Elisabeta a II-a Marea Britanie

7.99 g
22 carate
Regatul Unit


Sovereignul a fost introdus pentru prima dată în urmă cu peste 500 de ani, este renumit în întreaga lume pentru acuratețea sa impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea înaltă. Salutat în întregul Imperiu Britanic ca "monedele principale ale lumii", ei au fost în centrul standardului clasic de aur, jucând un rol cheie în finanțele internaționale și comerț.


Informații generale

  • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede britanice! Sovereignurile din aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, de asemenea, una dintre cele mai recunoscute piese de aur din lume, reprezentând epoca de aur a Imperiului Britanic.
  • Cu mai mult de 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, monedele sovereign sunt susținute de o piață profundă și lichidă.
  • Bogata istorie de 500 de ani a monedelor sovereign le fac să fie recunoscute la nivel internațional.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.

Design

Pe fața monedei sunt reprezentate: Regina Elisabeta a II-a și textul „DEI GRATIA REGINA F D ELIZABETH II” (Regina Elisabeta a II-a, prin binecuvântarea lui Dumnezeu, apărătoare a credinței). Aversul monedei a prezentat cinci portrete diferite ale monarhului. Acesta a fost conceput de Mary Gillick.

Reversul monedei afișează motivul martirului creștin Sfântul Gheorghe ucigând dragonul. Designul a fost realizat de apreciatul gravor italian medaliat de Monetăria Regală, Benedetto Pistrucci. Anul fabricării este afișat în partea de jos a monedei.

Istoric

Când regele George al VI-lea a murit în februarie 1952, a fost succedat de regina Elisabeta a II-a, lider a Commonwealth-ului și regină peste șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon. Ea a domnit prin schimbări constituționale majore, precum revoluția din Regatul Unit, patrierea canadiană și decolonizarea Africii. Între 1956 și 1992, numărul tărâmurilor sale a variat pe măsură ce teritoriile au dobândit independență. Evenimente semnificative au inclus încoronarea ei în 1953 și sărbătorile jubileelor de argint, de aur și de diamant din 1977, 2002, respectiv 2012. În 2017, a devenit primul monarh britanic care a ajuns într-un Jubileu de safir. Ea este monarhul britanic cu cea mai lungă viață și cu cea mai lungă domnie.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului