Out of stock
Înapoi

Monedă din Aur – Sovereign George al V-lea Marea Britanie

7.99 g
22 carate
Regatul Unit


Sovereignul a fost introdus pentru prima dată în urmă cu peste 500 de ani, este renumit în întreaga lume pentru acuratețea sa impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea înaltă. Salutat în întregul Imperiu Britanic ca "monedele principale ale lumii", ei au fost în centrul standardului clasic de aur, jucând un rol cheie în finanțele internaționale și comerț.


Informații generale

  • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede britanice! Sovereignurile din aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, de asemenea, una dintre cele mai recunoscute piese de aur din lume, reprezentând epoca de aur a Imperiului Britanic.
  • Cu mai mult de 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, monedele sovereign sunt susținute de o piață profundă și lichidă.
  • Bogata istorie de 500 de ani a monedelor sovereign le fac să fie recunoscute la nivel internațional.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.

Design

Aversul îl înfățișează pe regele George al V-lea. În jurul efigiei sale este textul "GEORGE V DG BRITT OMN REX FD IND IMP", care se traduce prin "George al cincilea, prin Harul lui Dumnezeu, regele tuturor britanicilor, Apărătorul Credinței, Împăratul Indiei".

Reversul monedei afișează motivul martirului creștin Sfântul Gheorghe ucigând dragonul. Designul a fost realizat de apreciatul gravor italian medaliat de Monetăria Regală, Benedetto Pistrucci. Anul fabricării este afișat în partea de jos a monedei.

Istoric

Aversul monedei îl înfățișează pe regele George V, fiul regelui Eduard al VII-lea și nepotul reginei Victoria. Născut în 1865, accede la tron în 1910 și a domnit până la moartea sa în 1936. Regele George al V-lea a condus în timpul unei mari tulburări mondiale și a unei schimbări fundamentale în ordinea mondială. A fost o perioadă marcată de devastatorul Primul Război Mondial, ascensiunea socialismului, a comunismului și a fascismului și a două depresiuni globale. Primul Război Mondial a adus o lovitură majoră economiei Marii Britanii, a lăsat aproape 800.000 de morți și a drenat resursele țării. Aceasta a fost urmată de stagnarea postbelică care a persistat până la Marea Depresiune și a compromis semnificativ hegemonia Marii Britanii ca Imperiu. Relațiile Marii Britanii cu bunurile sale au trecut, de asemenea, prin schimbări majore atunci când regele George V, în 1926, a găzduit o conferință la Londra, în cadrul căreia a fost acordat statutul de guvernare autonomă în Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Canada. Regele George V a fost perceput ca un lider inspirator. A făcut peste 400 de vizite la trupele de pe front în timpul războiului și a făcut presiuni și pentru o mai mare egalitate și a promovat valorile și obiceiurile familiei.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului