Înapoi

Monedă din Aur – Sovereign Victoria Marea Britanie

7.99 g
22 carate
Regatul Unit


Sovereignul a fost introdus pentru prima dată în urmă cu peste 500 de ani, este renumit în întreaga lume pentru acuratețea sa impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea înaltă. Salutat în întregul Imperiu Britanic ca "monedele principale ale lumii", ei au fost în centrul standardului clasic de aur, jucând un rol cheie în finanțele internaționale și comerț.


Informații generale

  • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede britanice! Sovereignurile din aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, de asemenea, una dintre cele mai recunoscute piese de aur din lume, reprezentând epoca de aur a Imperiului Britanic.
  • Cu mai mult de 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, monedele sovereign sunt susținute de o piață profundă și lichidă.
  • Bogata istorie de 500 de ani a monedelor sovereign le fac să fie recunoscute la nivel internațional.
  • Este o bună și convenabilă metodă de diversificare a portofoliului dumneavoastră!
  • Reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele interesate de aurul de investiții, care apreciază securitatea și stabilitatea oferită prin deținerea monedelor din aur.

 

Design

Monedele emise între 1871 și 1885 - regina Victoria tânără:

Aversul o înfățișează pe tânăra regină Victoria. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DG BRITANNIAR REG FD", care se traduce prin "Victoria, prin harul lui Dumnezeu, regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței".

Monedele emise între 1887 și 1893 - jubileul reginei Victoria:

Aversul o înfățișează pe regina Victoria de vârstă mijlocie cu o coroană care comemorează al 50-lea an de domnie. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DG BRITT REG FD", care se traduce "Victoria, prin "Victoria, prin harul lui Dumnezeu, regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței".

Monedele emise între 1893 și 1901 - regina Victoria acoperită cu voal:

Aversul o înfățișează pe regina Victoria matură cu o diademă și un voal. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DEI GRA BRITT REGINA FID DEF IND IMP", care se traduce "Victoria, prin Harul lui Dumnezeu, Regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței, Împărăteasa Indiei".

Reversul monedei afișează motivul martirului creștin Sfântul Gheorghe ucigând dragonul. Designul a fost realizat de apreciatul gravor italian medaliat de Monetăria Regală, Benedetto Pistrucci. Anul fabricării este afișat în partea de jos a monedei.

Istoric

Aversul monedei înfățișează regina Victoria, cea mai lungă monarhă care slujește în Marea Britanie și, în consecință, cea mai lungă regentă portretizată pe suveranul din aur. Născută la Londra în 1819, a fost încoronată ca regină la vârsta de 18 ani, iar domnia sa a durat aproape 64 de ani. Regatul ei a văzut că Marea Britanie a realizat progrese economice și sociale deosebite, perioadă denumită „epoca victoriană”. A fost o perioadă de creștere remarcabilă, în care introducerea vaporului și extinderea căilor ferate a facilitat comerțul, s-au înregistrat progrese tehnologice noi, inclusiv telefoane, telegrafe și mașini, comunicații îmbunătățite. Londra a devenit centrul financiar al industriei britanice. De asemenea, o perioadă de pace prelungită,  perturbată temporar de războaiele Crimeei și Boer, în perioada victoriană a fost un factor major care a contribuit la comerțul mondial și la prosperitatea Marii Britanii. Deși regina Victoria în această perioadă a condus ca un monarh constituțional, ea a fost încă regina celui mai mare imperiu din istoria omului și a fost probabil cea mai puternică femeie care a trăit vreodată. Domnia ei s-a încheiat în 1901 când a murit. Fiul ei cel mai mare, Edward VII, și-a asumat coroana și el va fi următorul în linie care va avea portretul efigiei asupra suveranului de aur.

 


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului