Înapoi

1 uncie Monedă din Argint – Koala Australia

1 oz
999
Australia


Monedele din argint din seria "Koala Australian" sunt printre cele mai cunoscute și căutate produse de investiții din lume. Acestea sunt produse de monetăria australiană Perth Mint. Designul excepțional se schimbă în fiecare an.


Informații generale

  • Moneda Koala Australian conține 99,99% argint pur. O astfel de puritate se traduce prin realizare moendei exclusiv din argint pur și prin lipsa impurităților metalice.
  • În calitate de partener al Perth Mint, Tavex vă oferă moneda din argint Koala Australian la un preț competitiv, cu un adaos scăzut.
  • Monedele din Argint Koala Australian sunt recunoscute la nivel internațional. Această serie este în continuă producție de mai bine de 20 de ani și portretizează efigia celei mai puternice și mai longevive regine din secolul XX, Regina Elisabeta a II-a. Din aceste motive, moneda este recunoscută în întreaga lume de dealeri și colecționari.
  • Excelente pentru economii! Monedele din argint Koala Australian sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea argintului pentru investiții.
  • Prețul monedelor Koala Australian este în strânsă corelație cu prețul internațional al argintului.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Design

Aversul ilustrează efigia Reginei Elisabeta a II-a. Motivul portretizării Majestății Sale provine din apartenența Australiei la Comunitatea Națiunilor (the United Kingdom’s Commonwealth of Nations), astfel fiind și monarhul constituțional. Deasupra efigiei reginei se află textele “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "1 dollar" și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB".

Reversul prezintă un animal faimos al Australiei, Koala. Deasupra acestuia se găsește textul “AUSTRALIA KOALA”, în timp ce sub acesta sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul fabricării și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Istoric

Koala este un nativ marsupial din partea de est și de sud a Australiei. Deși nu este în niciun fel legat de urși, cuvântul urs este adăugat la numele lor, deoarece au un aspect distinct de un ursuleț mic. Denumirea „koala” provine dintr-o limbă australiană indigenă, care înseamnă „animal care nu bea”. De fapt, koalele vor bea rar apă, deoarece primesc cea mai mare parte a apei necesare din principala lor sursă de hrană: frunzele de eucalipt. Ele cresc între 60 și 90 cm și se caracterizează prin nasul scurt negru și urechile mari pufoase. Ceea ce este fascinant în ceea ce privește koala este capacitatea sa de a-și baza dieta pe frunze din copacul de eucalipt care, în general, sunt foarte toxice pentru majoritatea mamiferelor și conțin niveluri scăzute de substanțe nutritive benefice. Pentru a face față acestei diete particulare de energie scăzută, koala își va limita consumul de energie dormind între 17-20 de ore pe zi.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului