Out of stock
Înapoi

1 uncie Monedă din Aur – Frunză de Arțar Canada

1 oz
24 carate
Canada


Moneda canadiană Frunză de Arțar este prima monedă de investiție din lume, care conține 99,99% aur pur. A fost lansată în anul 1979 și este produsă de Royal Canadian Mint. O caracteristică aparte a acestei monede o reprezintă accesibilitatea ei, respectiv un preț scăzut față de prețul din piață al aurului.


Informații generale

  • 99,99% aur pur (24 karate)
  • Valoare nominală: 50 dolari canadieni
  • Tehnologie Bullion DNA încorporată – protecție împotriva falsificării monedelor emise după anul 2014
  • În producție continuă din anul 1979
  • Acceptare garantată de către comercianții de metale prețioase, bănci și investitori
  • Potrivită pentru a fi oferită cadou

Design

Pe fața monedei sunt reprezentate: Regina Elisabeta a II-a, textul „ELIZABETH II“, valoarea nominală și anul emiterii. Reversul monedei prezintă: o foaie de arțar, textul „CANADA”, „9999”, „FINE GOLD 1 OZ OR PUR” (1 uncie aur pur) și marcă de siguranță.

Istoric

Lansarea monedei de aur de 24 de karate în anul 1979 a marcat o schimbare semnificativă în industria producției și comercializării aurului de investiții. Până la acel moment, timp de secole, toate monedele de aur au fost făcute dintr-un amestec de aliaje, deoarece metalul prețios pur este extrem de moale, iar monedele de 24 de karate nu sunt potrivite pentru a fi puse în circulație. 

Experții de la Royal Canadian Mint sunt convinși că pe viitor investitorii ar prefera mai degrabă să colecteze aur fizic, ca formă de economii pe termen lung, decât să folosească aurul în tranzacții comerciale. Această presupunere se dovedește a fi adevărată. În ultimii ani, vânzarea de monede de 24 de karate pe piața mondială a surclasat-o pe cea a monedelor de 22 de karate.

Moneda Frunză de Arțar inițială avea puritatea de .999. Văzând succesul imens al monedei, Royal Canadian Mint a decis să facă un pas inovator, astfel încât după anul 1982 toate monedele "Frunză de Arțar" să ajungă la o puritate de .9999.

Producător

Royal Canadian Mint este unul dintre liderii mondiali în aplicarea noilor tehnologii în producția monedelor de investiții din aur și argint și a fost fondată în anul 1908. A creat primele monede de investiții din aur și argint cu o puritate de 99,99%. În anul 1998 a prezentat o emitere specială a monedei, cu un conținut de aur de 1,02233 și o puritate de aur de 99,999%. În anul 2007 a emisă moneda Frunză de Arțar, cu o greutate de 100 kilograme și o puritate de .99999, având valoarea nominală de 1.000.000 dolari canadieni. 

În anul 2014 Royal Canadian Mint a stabilit un nou standard în domeniul siguranței monedelor. A introdus astfel inovația „Bullion DNA Anti-Counterfeiting Technology“. Aceasta implică un proces, în care semnul microscopic unic de securitate este pus pe fiecare produs. În centrul marcajului este numărul „14“ (de la anul 2014), vizibil doar printr-o focalizare foarte mare. Toate monedele din aur bătute după anul 2014 conțin această marcă de siguranță.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului