Adaugă alertă de preț

Lider de piață în Europa de Nord pentru aur și valută

  • Aur
  • Argint
  • Schimb valutar

Grupul Tavex a fost fondat în 1991 și s-a impus ca cel mai important dealer de metale prețioase și forex din Nordul Europei, deservind anual mai mult de 2 milioane de clienți.

S E R V I C I I

Cumpărăm și vindem aur de investiții

Aur de investiții

Serviciile noastre includ comercializarea de monede și lingouri din aur în scop de investiții. Suntem parteneri doar a celor mai de încredere monetării din lume.

Vezi produse

01
Cumpărăm și vindem argint de investiții

Argint de investiții

Tavex oferă o gamă variată de monede și lingouri din argint pentru toate tipurile de investitori. Avem o rețea directă de aprovizionare cu principalii producători de metale prețioase. Acest lucru, coroborat cu o logistică eficientă și bine planificată, garantează cel mai avantajos preț din piață.

Vezi produse

02
Cumpărăm bijuterii din aur și argint

Aur și Argint scrap

De asemenea, Tavex cumpără bijuterii din aur și argint, la cel mai bun preț din piață.

Vezi mai mult

03
Curs valutar la un alt nivel

Schimb valutar

Avem un curs excelent și taxe mici, respectiv un serviciu prietenos de relații cu clienții.

Vezi curs

04

I s t o r i c

Lansarea Tavex

Compania Tavid a fost înființată ca o societate cu răspundere limitată, în Aprilie 1991, de către Alar Tamming, în Tallinn, Estonia. La început, activitatea companiei însemna închirierea de casete video în Tallinn Video Center, de aici și denumirea companiei, Tavid. Dedicarea lui Alar Tamming pentru a găsi noi modalități de a crește veniturile a dus la prima tranzacție valutară ca a avut loc în Octombrie 1992.

 

Tavex se extinde în Finlanda

Prima filială în străinătate a companiei Tavid AS a fost deschisă în Finlanda, în 1996. A fost numită Tavex OY. Extinderea a fost împinsă de forța de muncă estoniană în Finlanda care avea nevoie de o modalitate rapidă și sigură de a trimite bani acasă. Astfel a fost înființat un serviciu expres de trimis bani între Finlanda și Estonia, unic la aceea vreme.

 

Tavex se extinde în Letonia

Compania a continuat extinderea în 2002, intrând în Letonia sub numele de Tavex SIA. Deși cultura de business era diferită – la vremea aceea, să faci afaceri în Estonia era mult mai simplu și transparent decât în Letonia –  munca și perseverența ne-au adus succes. În prezent, Tavex SIA are 6 birouri în Riga.

 

Începutul investițiilor în aur

Inițial, Alar Tamming a cumpărat o mică cantitate de aur pentru a-și păstra valoarea activelor. Procesul de achiziție i s-a părut greoi și frustrant. Fiind o persoană atrasă de interacțiunea cu clienții, a știut că poate oferi o experiență a cumpărăturilor mai bună pentru alții.

A știut, de asemenea, că nu era singura persoană interesată să-și protejeze activele împotriva inflației, așa că, în 2004, Tavex a început să ofere tuturor o modalitate mai bună de a investi în aur.

La vremea respectivă, o uncie aur costa aproximativ 10.865 EURO.

 

Tavex ajunge în Suedia

Am deschis a doua subsidiară scandinavă în Suedia, în 2005. Serviciile oferite au fost cele de schimb valutar și comercializare aur de investiții. Piața suedeză a îndrăgit imediat serviciul nostru excelent de relații cu clienții, prețurile orientate către client și angajamentul față de acesta, dar și faptul că suntem o companie de încredere. Ca rezultat, Tavex este astăzi un dealer de lingouri foarte cunoscut în Suedia, în prezent, având 4 sucursale.

Tavex în timpul crizei economice

Situația economică incertă și căderea piețelor bursiere i-a determinat pe mulți să-și găsească refugiul în aurul de investiții. Acest lucru a însemnat creștere brusă a cererii. Rețeaua nostră puternică de furnizori și relațiile bune cu monetăriile ne-au permis să satisfacem în continuare nevoile clienților noștri. În ciuda turbulențelor din piață, Tavex a livrat 2,159 kg de aur de investiții în 2008. A fost un record la vremea aceea.

 

În toată Scandinavia

Tavex a continuat extinderea în piața scandinavă în 2011. A deschis un birou în Danemarca, după care, la scurtă vreme, încă unul în Norvegia. Ca rezultat, Tavex operează în prezent în toate țările scandinave, fiind un nume cunoscut în rândul investitorilor de lingouri.

Tavex și Polonia

Grupul Tavex și-a continuat expansiunea în Europa de Est odată cu înființarea Tavex Sp. z o.o. în Polonia. Primul birou a fost deschis în Varșovia în 2015, urmat de un al doilea în 2020, și în același an, un al treilea în Katowice in 2020. Al patrulea birou a fost deschis în Gdynia, în 2021. În prezent, Tavex este cel mai mare revânzător de lingouri din aur, din Polonia.

TavexWise AS, a fost înființată în 2015, ca subsidiară, cu scopul de a oferi servicii de plăți și transfer de bani sub brandul TavexWise.

Tavex și România

În Septembrie 2019, Tavex se extinde pe o nouă piață europeană – România. Am deschis primul nostru birou în București, în unul dintre cele mai mari mall-uri – AFI Cotroceni.

Tavex în 2021

Tavex se dedică să ajute din ce în ce mai mulți oameni să cumpere lingouri din aur și argint la prețuri angro. Reușim acest lucru prin faptul că facem investițiile să fie simple și sigure datorită site-ului nostru premiat de multe ori, dar și pentru că oferim expediere în aceeași zi și livrare securizată. Tavex

As well as providing same-day dispatch and insured delivery. Tavex suține inovația păstrând în același timp valorile sale de bază. Planurile noastre de dezvoltare în 2021 înseamnă extinderea în Marea Britanie, Ungaria și Serbia.

 

Grupul Tavex în cifre

Cifre cheie despre businessul nostru și realizări

13

țări

30+

birouri

250+

oameni dedicați

11 100+

kilograme de aur vândute anual

2M+

clienți anuali

13

țări

30+

birouri

250+

oameni dedicați

11 100+

kilograme de aur vândute anual

2M+

clienți anuali

Ne găsești în 13 țări

Grupul Tavex operează în 13 țări europene și din 2015 oferă, de asemenea, servicii de plăți în Filipine.

Câteva realități

În ultimii 10 ani, am vândut aproape 50 de tone de aur milioanelor de clienți mulțumiți.

Calitatea atrage întotdeauna cantitatea.

2013

3 100 kg

2014

2 900 kg

2015

2 850 kg

2016

3 200 kg

2017

3 000 kg

2018

3 500 kg

2019

4 400 kg

2020

6 100 kg

2021

9 200 kg

2022

11 100 kg

Experiența noastră îndelungată ne permite să vă oferim cele mai bune servicii

Vă oferim cele mai bune prețuri și cel mai bun serviciu.

years-in-business

Înregistrare Tavex ID

Slabă Puternică
Slabă Puternică