Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Moneda din Argint 1 uncie Britannia Britanică

Stoc epuizat
Tavex vă oferă moneda emblematică din argint a Monetăriei Regale - Moneda din aur Britannia Britanică 1 ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
124,00 lei
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă oferă moneda emblematică din argint a Monetăriei Regale - Moneda din aur Britannia Britanică 1 uncie. Cu aproape 2.000 de ani în urmă, a fost creat un simbol care să reprezinte o națiune și poporul ei. Romanii au creat un războinic nobil și grațios, pe care l-au gravat pe o serie de monede denumite Britannia, de la cea mai nouă provincie a Imperiului Roman. De-a lungul timpului, Britannia a fost modificată de multe ori deoarece a fost gravată pe monedele emise de toți monarhii englezi, de la Carol al II-lea și până la Regina Elisabeta a II-a. Artiștii din fiecare epocă au descris acest personaj istoric în diferite feluri, adaptate epocii în care au trăit, astfel încât Britannica a ajuns acum să întruchipeze spiritul națiunii britanice.

Mai accesibile din punct de vedere financiar decât echivalentul lor în aur, monedele de investiții din argint Britannia sunt opțiunea potrivită pentru investitorii interesați să achiziționeze mai mult metal prețios pentru aceeași sumă investită. Având o valoare de piață mai mică, sunt mai ușor de tranzacționat.  

De ce să cumperi?

 • Monedele din argint sunt o veritabilă operă de artă din argint, în interpretarea creativă a artistului James Tottle.
 • Monedele din argint British Britannia sunt legendare. Considerată emblematică pentru Monetăria Regală, Britannia este bătută încă din 1672.
 • Monedele din argint British Britannia sunt bătute respectând cele mai înalte standarde, iar finisajele respectă criteriile de calitate Uncirculated Bullion.
 • Monedele din argint British Britannia, prin cele patru elemente de siguranță de ultimă generație, sunt deschizătoare de drumuri în privința redefinirii normelor de securitate pe piața monedelor de investiții.

 

Cumpărând produse din argint reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile.

Valoarea argintului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  189,21 lei
 • Preț de răscumpărare
  124,00 lei
 • Marja de risc
  65,21 lei

Fact: silver price in RON has risen 100.67% in the last 10 years. The lowest price was 51,04 RON/oz and the highest 150,68 RON/oz. Current world market price is 137,87 RON/oz

Istoric

De mai bine de 1.000 de ani, Monetăria Regală inovează în domeniul emiterii de monede care au atât un design spectaculos, cât și un grad ridicat de securitate. Din 2021, Britania, simbolul națiunii britanice, a deschis calea inovațiilor în domeniul securizării monedelor de investiții, fiind întruchiparea celor mai bune practici referitoare la design și securitate. Mult clamata interpretare a Britanniei în viziunea lui Philip Nathan a fost modernizată și adaptată prin adăugarea a patru elemente de securitate inovatoare, care au dus la crearea uneia dintre cele mai frumoase și sigure monede de investiții din lume. Aceste elemente suplimentare au adus un plus de valoare atât designului vizual, cât și gradului de protecție anti-fraudă a monedei, așa cum reiese și din textul gravat pe margini – DECUS ET TUTAMEN (UN ELEMENT DECORATIV ȘI DE SECURITATE). În stânga jos, sub rochia fluturând a Britanniei, este un trident, simbol al istoriei navale a Marii Britanii. Privită dintr-o altă perspectivă, moneda dezvăluie o transformare a tridentului într-un lacăt, subliniind astfel gradul ridicat de securitate al monedei. Totodată, atunci când este mișcată, moneda prezintă reflexii specifice care amintesc de mișcarea valurilor, iar elementele fine de detaliu, cu mar fi steagul Union Jack, sunt evidențiate prin linii de tinctură.

Aceasta este singura monedă din argint care prezintă aceste elemente avansate de securitate, specifice monedelor din aur de 1 uncie, ½ uncie, ¼ uncie și 1/10 uncie.

Elemente cheie

 • Cele patru elemente avansate duc caracteristicile vizuale de securitate la un alt nivel.
 • O imagine de fundal se schimbă permanent dintr-un lacăt în faimosul trident al Britanniei.
 • Suprafața monedei prezintă o animație specială care amintește de mișcarea valurilor.
 • Textul gravat are rol decorativ și de Securitate în același timp – “un ornament și un element de protecție în același timp”.
 • Scutul Britanniei prezintă steagul Union Jack, cu elemente accentuate prin linii de tinctură.

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Valoarea produsului în grame
31.13461
Argint greutate în grame
31.10347
Puritate
999
Argint greutate în uncii troy
1
Diameter
38.61
Grosime
-
Valoarea pe avers
2 lire
Producător
Royal Mint, Regatul Unit

Aversul

Aversul monedei prezintă al cincilea portret al efigiei Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, realizat de Jody Clark. Bustul reginei este încadrat de textul “D. G. REG. F. D. ELIZABETH II”. Prescurtarea D. G. REG. Vine de la expresia latină “Dei gratia Regina”, care înseamnă “Regină din grația lui Dumnezeu”, iar F.D. face referire la “Fidei defensor”, echivalentul în limba latină a titlului “Apărătoare a credinței” oferit reginei în calitatea ei de Guvernator Suprem al Bisericii Angliei.

Revers

Reversul prezintă faimoasa interpretare a lui Philip Nathan a Britanniei – grațioasa femeie războinic care a ajuns să întruchipeze spiritul și poporul națiunii britanice de mai bine de 2.000 de ani, de pe vremea Imperiului Roman. ). În stânga jos, sub rochia fluturând a Britanniei, este un trident, simbol al istoriei navale a Marii Britanii. Privită dintr-o altă perspectivă, moneda dezvăluie o transformare a tridentului într-un lacăt, subliniind astfel gradul ridicat de securitate al monedei. Totodată, atunci când este mișcată, moneda prezintă reflexii specifice care amintesc de mișcarea valurilor, iar elementele fine de detaliu, cu mar fi steagul Union Jack, sunt evidențiate prin linii de tinctură. Microtextul gravat pe marginea monedei “DECUS ET TUTAMEN” înseamnă “UN ELEMENT DECORATIV ȘI DE SECURITATE”.

Ambalaj

Fiecare monedă este ambalată individual într-o singură capsulă individuală.

 

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase