Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

1-2 săptămâni

Lingou din aur 5 grame - Argor Heraeus - Anul Dragonului 2024

Pre-comanda
Tavex vă pune la dispoziție lingoul din aur Argor-Heraeus de 5 grame Lunar Anul Dragonului 2024. Acest ... read more
Vindem Cumpărăm Marjă
1 702 lei
1 519 lei 10.75%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă pune la dispoziție lingoul din aur Argor-Heraeus de 5 grame Lunar Anul Dragonului 2024. Acest lingou meticulos lucrat este o dovadă a măiestriei impecabile și a calității renumite asociate cu Argor Heraeus, unul dintre liderii mondial în rafinarea metalelor prețioase. Cu un design iconic dedicat seriei Lunar, acest lingou din aur de 5 grame aduce un omagiu dragonului, un simbol puternic în cultura chineză, simbol sub auspiciul căruia va sta anul 2024.

În poveștile străvechi, atunci când Împăratul de jad a convocat toate animalele pentru a numi semnele zodiacale, Dragonul și-a făcut intrarea ca al cincilea la rând, dar acest lucru nu a fost întâmplător... există o poveste în spatele lui.

Dragonul, înzestrat cu o viteză și o putere incredibilă, ar fi putut cu ușurință să ajungă primul, dar a ales o rută alternativă. Pe parcursul acestui ocol, a dat peste un sat aflat în primejdie și, dând dovadă de natura sa altruistă, a adus ploaia pentru a stinge un incendiu care distrugea casele; acest act, deși i-a întârziat sosirea, i-a pus în evidență caracterul nobil.

Persoanele născute sub semnul Dragonului posedă o combinație captivantă de încredere, independență și idealism. Sunt înțelepți, aventuroși și, adesea, prezintă calități carismatice de lider.

Cu un puternic simț al integrității, resping acțiunile dezonorante, atrăgând în același timp admirația prin vitalitatea și forța lor.

Conform calendarului lunar chinezesc, anul viitor, va marca Anul Dragonului de Lemn, care va începe la 10 februarie 2024 și se va încheia la 28 ianuarie 2025.

Pentru a sărbători acest momenet extrem de respectat, Argor-Heraeus prezintă seria sa exclusivă, Lunar Calendar Series, o încântare pentru colecționari, serie care aduce un omagiu acestei tradiții străvechi, menținând în același timp garanția calității de renume mondial.

Numărul acestor lingouri fine din aur de 5 grame este limitat la 18.888.

De ce să cumperi?

 • Puritatea .9999 a lingourilor din aur este garantată. Acest lingou garantează calitatea și valoarea de investiție. Fiecare lingou este sigilat într-un card de protecție, care îi certifică autenticitatea și originea sa. Acest lucru dă asigurări oricărui investitor sau colecționar exigent.
 • Lingourile de 5 grame Argor-Heraeus Lunar Anul Dragonului 2024 sunt echivalentul economisirii. With a weight of 5 gram , this gold bar is the perfect start for collectors and investors alike. Its compact size also allows for easy storage and safekeeping. Având greutatea de 5 grame , acest lingou este perfect pentru a începe să colecționezi sau să investești în aur. Dimensiunea sa compactă permite, de asemenea, să fie ușor de depozitat și de protejat.
 • Lingourile de 5 grameArgor-Heraeus Lunar Anul Dragonului 2024 reprezintă măiestrie pură în aur. Lingoul este presărat cu detalii complexe, prezentând dragonul în toată măiestria sa, înconjurat de modele elegante. Investiți cu încredere în această ediție limitată a lingoului din aur Argor Heraeus Lunar Anul Dragonului, având în vedere faptul că achiziționați o piesă de artă valoroasă care va trece testul timpului.

Buying gold items means low risks and maintaining wealth

Gold's value has grown over the years making it good to maintain or grow wealth.

 • Product value (1pc)
  1 702 lei
 • Buyback price
  1 519 lei
 • Your risk now
  183 lei

Fact: gold price in RON has risen 134.62% in the last 10 years. The lowest price was 3 648 RON/oz and the highest 9 503 RON/oz. Current world market price is 9 430 RON/oz

Lingourile ștanțate se referă la procesul de fabricație aplicat pentru a le crea. Procesul începe prin încălzirea materialului aurifer într-un cuptor până se transformă într-o suspensie topită. În timpul procesului de încălzire, toate impuritățile nedorite sunt îndepărtate până când rămâne doar aurul topit de puritate ridicată, cel mai adesea de aproximativ 99,99%. Ulterior, acesta este turnat în forme, de obicei, cu aspect de lingouri mari, unde se răcește și se solidifică. Aurul solid este apoi introdus într-o mașina care îl taie în bucati uniforme. Ulterior, bucatile de aur sunt introduse într-o presă care le taie în lingouri de aur. Următorul pas implică cântărirea fiecărui lingou de aur pentru a se asigura că fiecare bucată de aur, nu este nici sub, nici peste greutatea dorită, iar lingourile care trec acest test sunt apoi lustruite pentru a obține o suprafață strălucitoare. Ultima etapă implică procesul de ștanțare în care lingoul din aur, proaspăt lustruit, este introdus într-o presă care apasă cu o forță uriașă pentru a transfera desenul matriței pe lingoul din aur. Rezultatul este un lingou ștanțat. Lingoul din aur proaspăt ștantat este apoi inspectat înainte de a fi ambalat într-un pachet transparent de protecție.

Argor-Heraeus este una dintre cele mai mari rafinării de metale prețioase din Elveția și din lume. Argor-Heraeus este situată lângă granița cu Italia și, de asemenea, aproape de sediul a două dintre celelalte rafinării renumite de metale prețioase din Elveția - Valcambi și PAMP. Această rafinărie este deținută în comun de Monetăria Austriacă, grupul german de metale prețioase și industriale Heraeus, Banca Comercială Germană „Commerzbank” și conducerea Argor-Heraeus.

Istoria Argor-Heraeus începe odată cu înființarea rafinăriei Argor SA, în 1951, la Chiasso, în cantonul elvețian Ticino. Grupul Argor-Heraeus are aproximativ 320 de angajați. Sediul general al grupului și rafinăria de metale prețioase sunt situate în Mendrisio, Elveția.

Rafinăria Argor-Heraeus din Mendrisio prelucrează și rafinează aur, argint, platină și paladiu din surse miniere, resturi/surse reciclabile și, de asemenea, transformă lingouri brute în lingouri mai mici. Aurul este rafinat până la 99,99% și 99,999% puritate, argintul până la 99,9% și platina și paladiu pana la 99,95%. Clienți de bază ai Argor-Heraeus sunt din peste 50 de țări, sunt inclusiv companii miniere, case de brokeraj, bănci centrale și comerciale de lingouri, monetării, producători de bijuterii și ceasuri, respectiv consumatori industriali.

Potrivit raportului său de responsabilitate corporativă din 2014, rafinăria Argor-Heraeus are o capacitate anuală de rafinare a aurului de 350 – 400 de tone. La fel ca toate rafinăriile elvețiene de metale prețioase, testatorii licențiați (essayeurs jurés), acreditați de Oficiul Central Elvețian pentru Controlul Metalelor Prețioase, lucrează cu rafinăria Argor-Heraeus pentru a se asigura că testele de metale prețioase ale metalelor produse de rafinărie respectă strict calitatea cerută de standardele stabilite de Oficiu.

Argor-Heraeus este unul dintre cei cinci membri ai grupului de supraveghere din cadrul London Bullion Market Associations (LBMA), care ajută LBMA să mențină standardele de calitate ale rafinăriilor membre din întreaga lume. Argor-Heraeus este, de asemenea, membru cu drepturi depline al LBMA. Lingourile brute din aur si argint Argor-Heraeus au fost certificate pentru vînzare încă din 1961.

Argor-Heraeus este, de asemenea, membru al „Association Suisse des Fabricants et Commerçants de Métaux Précieux” (ASFCMP), Asociația Elvețiană a Producătorilor și Comercianților de Metale Prețioase.

Grupul Tavex este dealer oficial al Argor-Heraeus din 2023.

Product weight in grams
5
Gold weight in grams
5
Fineness
999.9
Gold weight in troy ounces
0.16075
Length
23
Width
14
Thickness
0.9
Manufacturer
Argor-Heraeus, Elveția

Aversul

Aversul include sigiliul rafinăriei și detaliile de identificare, inclusiv țara, greutatea și puritatea.

Revers

Designul reversului este un dragon chinezesc, care strânge o perlă într- una dintre gheare. Are, de asemenea, simbolul chinezesc pentru Dragon.

Ambalaj

Blister transparent din plastic, cu certifacat înseriat.

Certificat de autenticitate

Numărul seriei, ștanțat, de asemenea, pe lingoul de aur, este duplicat pe certificat.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase