Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Lingou de Aur 5 grame - PAMP - Anul Dragonului 2024

În stoc
Tavex vă oferă lingoul de aur 5gr PAMP Lunar Anul Dragonului 2024 puritate .9999. Fabricat de PAMP, ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2079 lei
1705 lei 17.99%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă oferă lingoul de aur 5gr PAMP Lunar Anul Dragonului 2024 puritate .9999. Fabricat de PAMP, o rafinărie elvețiană de metale prețioase de renume mondial, acreditată de Banca Centrală Elvețiană și LBMA.  Această nouă serie de lingouri nu doar  că celebrează fiecare An Nou Lunar, dar începând cu Anul Dragonului 2024 spune și povești legendare legate de fiecare dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc, începând cu Legenda Dragonului Azuriu.

În calitate de gardian al Orientului, Dragonul Azuriu este un vestitor al primăverii, spunându-se că el controlează și ploaia, esențială pentru recolte generoase.

Aversul are un design ce înfățișează fiecare dintre cele 12 animale ale ciclului lunar sub forma unei stele mari care înconjoară Luna Nouă. Pe parcursul zilei, fiecărui animal îi este alocată o fereastră de putere de două ore, iar dragonul, care ocupă locul al cincilea în sensul acelor de ceasornic, este la putere maximă între orele 7 și 9 a.m. Zenitul său este marcat cu caractere chinezești care se traduc ca 8 a.m.

Certificatul de autenticitate de exceție, CertiPAMP™ , roșu strălucitor și plicul afferent acestuia, face ca fiecare lingou anual să fie un cadou ideal de Anul Nou! Calitatea acestui lingou de aur este inegalabilă. Suprafețele lucioase, împreună cu motivele elegante și gravate, fac ca lingoul să difuzeze diferite nuanțe de aur, deci un perfect cadou memorabil.

Cumpărând acest lingou elegant, nu doar că obțineți un metal prețios foarte valoros, având certificarea expertizei elvețiane, dar aveți astfel și o valută „solidă”, care garantat va fi acceptată de către orice dealer de lingouri, instituție financiară sau investitori la nivel mondial.

De ce să cumperi?

 • Lingoul de aur este produs de PAMP, o rafinărie elvețiană de metale prețioase recunoscută la nivel mondial. Acreditarea lor de către Banca Centrală Elvețiană și LBMA vorbește despre reputația și fiabilitatea lor în industria metalelor prețioase.
 • Această serie de lingouri de aur este special concepută pentru a sărbători Anul Nou Lunar, începând cu Anul Dragonului 2024. Nu este doar o bucată de aur, ci o comemorare cu semnificație culturală.
 • Fiecare lingou de aur din această serie povestește o legendă legată de unul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc. În cazul Anului Dragonului, legenda Dragonului Azuriu este frumos încapsulată, îmbogățind valoarea și profunzimea lingoului.
 • Reprezentând gardianul Estului, se spune despre Dragonul Azuriu că anunță sosirea primăverii și, de asemenea, că controlează ploaia, un element esențial pentru recoltele prospere, simbolizând prosperitatea și abundența.
 • Designul aversului, care redă fiecare animal din ciclul lunar sub forma unei stele care înconjoară Luna Nouă, este atât simbolic, cât și atractiv din punct de vedere estetic. Timpul de putere maximă a dragonului, între 7 și 9 dimineața, contribuie și mai mult la detaliile complexe ale desenului.
 • Lingoul de aur vine într-o carcasă CertiPAMP™ de culoare roșie strălucitoare, pusă într-un plic asortat, ceea ce îl face un cadou de Anul Nou de neegalat. Suprafața sa lucioasă, combinată cu motivele gravate, permite aurului să reflecte diferite nuanțe, ceea ce îi sporește farmecul.
 • Când investești în acest lingou de aur, ai un produs de o calitate de neegalat, realizat cu precizia și expertiza ingineriei elvețiene, asigurând durabilitate și valoare pe termen lung.
 • Nu este doar un simplu lingou de aur, ci o monedă alternativă, cu valoare intrinsecă.   Recunoscută și acceptată la nivel internațional de către comercianții de lingouri, instituțiile financiare și investitori, este o garanție că investiția ta va fi atât cu valoare sentimentală, cât și financiară.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2079 lei
 • Preț de răscumpărare
  1705 lei
 • Marja de risc
  374 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 158.9% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3648 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10825 RON/oz.

Lingourile ștanțate se referă la procesul de fabricație aplicat pentru a le crea. Procesul începe prin încălzirea materialului aurifer într-un cuptor până se transformă într-o suspensie topită. În timpul procesului de încălzire, toate impuritățile nedorite sunt îndepărtate până când rămâne doar aurul topit de puritate ridicată, cel mai adesea de aproximativ 99,99%. Ulterior, acesta este turnat în forme, de obicei, cu aspect de lingouri mari, unde se răcește și se solidifică. Aurul solid este apoi introdus într-o mașina care îl taie în bucati uniforme. Ulterior, bucatile de aur sunt introduse într-o presă care le taie în lingouri de aur. Următorul pas implică cântărirea fiecărui lingou de aur pentru a se asigura că fiecare bucată de aur, nu este nici sub, nici peste greutatea dorită, iar lingourile care trec acest test sunt apoi lustruite pentru a obține o suprafață strălucitoare. Ultima etapă implică procesul de ștanțare în care lingoul din aur, proaspăt lustruit, este introdus într-o presă care apasă cu o forță uriașă pentru a transfera desenul matriței pe lingoul din aur. Rezultatul este un lingou ștanțat. Lingoul din aur proaspăt ștantat este apoi inspectat înainte de a fi ambalat într-un pachet transparent de protecție.

PAMP - produse artistice din metale prețioase

PAMP a fost fondată în 1977 în Elveția și de atunci s-a tot dezvoltat, devenind cel mai important producător mondial de lingouri cu greutate variată, de la 1 la 100 de grame. Principalul punct de producție PAMP este în pitorescul sat elvețian Castel San Pietro, unde operează o rafinărie avansată și o fabrică care aplică cele mai înalte metode de inginerie elvețiene și cele mai noi tehnologii de ultimă oră în procesele de rafinare și producție ale faimoaselor lingouri. Recunoscută ca lider de piață în inovație și în fabricarea lingourilor de metale prețioase cu amănuntul, compania a fost primul producător de metale prețioase care a înfrumusețat reversul lingourilor sale din aur cu diferite simboluri. Unul dintre ele, cel al Fortunei, Zeița Romană a Norocului, a devenit un hit mondial și este astăzi semnul distinctiv al excelenței PAMP ca fabricator. Nu este de mirare că acronimul mărcii PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) înseamnă produse artistice din metale prețioase. Lingourile de înaltă puritate și calitate ale PAMP sunt acreditate de Banca Națională a Elveției și de LBMA (London Bullion Market Association), ceea ce le face alegerea preferată a instituțiilor financiare de top, a băncilor centrale, a investitorilor și a colecționarilor din întreaga lume.

PAMP un membru al London Bullion Market Association

LBMA, sau London Bullion Market Association, a fost înființată ca un organism independent de supraveghere de către Banca Centrală a Marii Britanii în 1987. Rădăcinile LBMA pot fi urmărite de mai multe secole începând cu 1700, când Londra a început să apară ca cel mai important centru comercial pentru metale prețioase din lume. Denumită "London Gold Market", aceasta a fost auto-reglementată de cei mai importanți comercianți și producători de lingouri din Londra, care au supravegheat piața prin acreditarea rafinăriilor de metale prețioase pe lista de livrare bună din Londra. Doar acele rafinării care îndeplineau criteriile de calitate și puritate stabilite de lista "LGD" (London Good Delivery) aveau voie să intre pe piața lingourilor din Londra. Astăzi, mai mult de 135 de companii, care includ unele dintre cele mai mari rafinării de metale prețioase, furnizori de depozitare, producători și comercianți de lingouri, sunt membre ale London Bullion Market Association. Toate fac parte din LBMA, cea mai respectată și de încredere autoritate internațională din lume care monitorizează procesul de producție și rafinare a lingourilor din aur și argint. Rolul principal al LBMA este de a gestiona lista de livrare bună, care este astăzi standardul internațional pentru calitatea și evaluarea lingourilor din aur și argint. PAMP este membru LBMA din 1987.

Valoarea produsului în grame
5
Aur greutate în grame
5
Puritate
999.9
Aur greutate în uncii troy
0.16075
Lungime
23.3
Lățime
14
Grosime
0.83
Producător
PAMP, Elveția

Aversul

Designul aversului: Ora Dragonului

Anul Nou Lunar începe cu prima apariție a Lunii Noi, faza cea mai întunecată a acesteia, care dezvăluie, în curând, lumina începuturilor de bun augur. În acest desen, fiecare dintre cele 12 animale din ciclul lunar este reprezentat ca o stea mare care înconjoară luna. Pe parcursul zilei, fiecărui animal îi este alocată o fereastră de putere de două ore, iar dragonul, care ocupă locul cinci în sensul acelor de ceasornic, este la putere maximă între orele 7 și 9 a.m. Zenitul său este marcat cu caractere chinezești care se traduc prin 8 a.m.

Inscripții: Sigla PAMP Suisse, greutatea "GOLD 999.9" și un număr de serie unic.

Revers

Desigul reversului: Dragonul azuriu al Estului.

 

Cu solzi de culoarea verde-albăstruit, Dragonul Azuriu al Orientului este unul dintre cei mai celebrați dragoni din China și unul dintre cele patru simboluri ale constelațiilor chinezești. În calitate de Gardian al Estului, Dragonul Azuriu anunță primăvara, pe care o anticipează noul an lunar, sau Festivalul Primăverii. Se spune că Dragonul Azuriu controlează elementele de apă și aer, cum ar fi mareele și valurile mărilor sau râurilor și, în același timp, că respirația sa generează curenți de aer și vânturi puternice.

Ambalaj

Ca la fiecare ediție a seriei, lingoul ”Anul Dragonului” este sigilat în ambalaj CertiPAMP de culoare roșie strălucitoare, putând fi atât oferit cadou, cât și achiziționat ca aur de investiții de către cei care preferă lingourile.

Certificat de autenticitate

Numărul de serie care este gravat pe lingoul de aur este reprodus pe certificat.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase