Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă comemorativă de aur - Sovereign Încoronarea Regului Charles al III-lea

Stoc epuizat
Tavex introduce în oferta sa o piesă istorică ce aparține Monetăriei Regale - Sovereignul comemorativ de aur ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
2418 lei
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introducere

Tavex introduce în oferta sa o piesă istorică ce aparține Monetăriei Regale - Sovereignul comemorativ de aur Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Această monedă de aur are de o însemnătate fără precedent, este prima produsă vreodată pentru încoronarea unui monarh britanic.

La fel cum romanii au creat o figură nobilă, Britannia, pentru a simboliza noua lor provincie revendicată și poporul acesteia, Monetăria Regală (The Royal Mint) a creat o emblemă pentru a comemora încoronarea primului monarh din secolul XXI, Regele Charles al III-lea, la data de 6 mai 2023. Acest eveniment extraordinar, la care s-a asistat ultima dată în 1953, este acum imortalizat într-o monedă sovereign cu un design special conceput, marcând o premieră a celor peste 200 de ani de istorie a monedei sovereign de aur. Emblema Încoronării de pe moneda sovereign este un tribut adus afinității Regelui pentru natură și pentru unitatea Regatului Unit. Aceasta combină trandafirul Angliei, ciulinul Scoției, narcisa Țării Galilor și trifoiul Irlandei de Nord, dispuse sub forma coroanei Sfântului Edward. Acest design inedit al sovereignului omagiază încoronarea Regelui, lucrul care îi conferă unicitate și raritate.

Aversul monedei are, de asemenea, o semnificație. Conform unei tradiții care datează de la Restaurația din 1660, Regele Charles al III-lea privește în direcția opusă față de mama sa, Regina Elisabeta a II-a. Acest sovereign realizat pentru o încoronare, purtând distinct "Emblema Încoronării", este un simbol fără precedent al noii noastre ere sub domnia Regelui Charles al III-lea.

În completarea elementelor sale distinctive, sovereignul de aur Încoronarea Regelui Charles al III-lea din 2023 este bătut în număr limitat, fiind disponibile doar 1.599 de monede. În plus, face obiectul GARANȚIEI noastre de epuizare a pieselor, întrucât toate monedele nevândute până la 31 iulie 2023 vor fi topite, ceea ce ar putea face ca tirajul final să fie și mai exclusivist. Este fascinant de remarcat faptul că mama Regelui Charles al III-lea, Regina Elisabeta a II-a, nu a avut niciun sovereign bătut în anul încoronării sale, din cauza condițiilor austere de după război. Acum, însă, într-o lume mult diferită de cea din epoca Reginei, încoronarea Regelui Charles al III-lea nu este doar un eveniment istoric, ci și o ocazie care deschide calea emiterii de monede comemorative sovereign de aur.

Acest sovereign de aur, un omagiu adus unui eveniment grandios, reflectă ethosul Britannia, întruchipând spiritul națiunii și onorând în același timp tradițiile de lungă durată. La fel ca și lingourile de aur Britannia, un simbol distinctiv al puterii și tradiției adăugat în portofoliul de lingouri al Monetăriei Regale în 1987, acest sovereign va fi o parte notabilă a bogatului patrimoniu național britanic.

De ce să cumperi?

 • Investește într-o monedă istorică precum Sovereignul de aur comemorativ al încoronării Regelui Charles al III-lea, monedă bătută de Monetăria Regală. Monedă emblematică a monetăriei, sovereignul și-a păstrat poziția de peste o jumătate de mileniu. Această versiune comemorativă aduce un omagiu Majestății Sale, Regele Charles al III-lea, onorând în același timp și domnia Majestății Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a.

 • Sovereignurile ocupă un loc special în patrimoniul Marii Britanii. Nu numai că simbolizează epoca de aur a Imperiului Britanic, dar sunt și una dintre cele mai apreciate monede britanice. La nivel internațional, sovereignurile de aur se numără printre cele mai recunoscute piese de aur din lume, ceea ce le face să fie un accesoriu valoros pentru orice colecție.

 • Având în spate o piață dezvoltată și lichidă, monedele de aur sovereign sunt ușor de tranzacționat. Peste 700 de milioane de piese au fost bătute începând cu secolul al XIX-lea, ceea ce le-a consacrat ca o opțiune de investiție solidă și de încredere.

 • De asemenea, monedele sovereigne sunt mijloc de plată legal în Regatul Unit. Toate monedele sovereigne de aur bătute după 1837 sunt considerate monedă legală, fiind scutite de impozitul pe câștigurile de capital în Regatul Unit. Acest lucru le face să fie un instrument financiar atractiv pentru investitori.

 • Monedele de aur sovereigne sunt echivalentul economisirii. Dacă ești o persoană care economisește pe termen lung și care apreciază stabilitatea și securitatea oferite de deținerea de monede fizice de aur cu valoare legală, un sovereign este o alegere excelentă.

 • Investiția în monede de aur sovereign este o mișcare strategică pentru diversificarea portofoliului tău. Având în vedere corelația scăzută a aurului cu alte active financiare, monedele de aur sovereign pot servi drept acoperire împotriva riscului de piață, asigurând un portofoliu de investiții bine echilibrat și rezistent.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2897 lei
 • Preț de răscumpărare
  2418 lei
 • Marja de risc
  479 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 154.89% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3986 RON/oz și cel mai mare 11374 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10757 RON/oz.

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Valoarea produsului în grame
7.98
Aur greutate în grame
7.315
Puritate
916.7
Aur greutate în uncii troy
0.2352
Diameter
22.05
Grosime
-
Valoarea pe avers
1 sovereign
Producător
Royal Mint, Regatul Unit

Aversul

Aversul prezintă Emblema Încoronării, care omagiază admirația Regelui Charles al III-lea pentru natură și reprezintă unitatea celor patru națiuni din cadrul Regatului Unit.

Revers

Reversul prezintă o interpretare artistică a Regelui Charles al III-lea realizată de Jody Clark, care este, de asemenea, creatorul celui de-al cincilea (și ultimul) portret al Reginei Elisabeta a II-a.

Ambalaj

Moneda sovereign este ambalată într-o capsulă protectoare și transparentă.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase