Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă din aur Panda China 8 gr 2022

Stoc epuizat
Tavex vă pune la dispoziție moneda din aur Panda Chinezesc, cea mai populară monedă de aur din ... read more
Vindem Cumpărăm
-
2 229 lei
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă pune la dispoziție moneda din aur Panda Chinezesc, cea mai populară monedă de aur din Republica Populară Chineză. Introdusă în 1982 ca mijloc legal de plată de Banca Centrală Chineză, este prima monedă de investiții care variază designul motivului său principal, aspect foarte apreciat de colecționari. Din 2016, greutatea monedelor Panda este exprimată în grame în loc de uncii, ca în trecut. Având o puritate a aurului de 99,9%, moneda din aur Panda Chinezesc are ca design un urs panda blând și senin, simbolul național al Chinei și una dintre speciile rare ale planetei.

Realizată printr-o metodă unică de gravare, moneda din aur Panda Chinezesc prezintă nuanțe de aur strălucitoare și mai închise, o reprezentare estetică excepțională a petelor negre și blănii albe ale ursului panda. Aceste caracteristici artistice, împreună cu calitatea ridicată a monedei, au făcut ca moneda din aur Panda Chinezesc să fie una dintre cele mai căutate patru monede de investiții din lume. Pentru cei care doresc să achiziționeze aceste monede, Tavex, în calitate de distribuitor oficial pentru Europa, este capabil să ofere cotații de top pentru orice cantitate dorită.

De ce să cumperi?

 • Monedele din aur Panda Chinezesc sunt cadouri perfecte. Dimensiunile mai mici ale acestor monede, calitatea lor superioară și prețul accesibil le fac cadouri minunate/
 • Monedele din aur Panda Chinezesc au un potențial de creștere considerabil. Căutate de colecționari datorită tirajului lor anual limitat și a designului variat, aceste monede aduc prime considerabile pe piața secundară. 
 • Monedele din aur Panda Chinezesc sunt bani. Considerate ca mijloc legal de plată de către Banca Centrală Chineză, sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată în China continentală. 
 • Monedele din aur Panda Chinezesc sunt recunoscute la nivel internațional. Fiind singura monedă de aur cu curs legal din lume care înfățișează un urs panda, îi asigură recunoașterea investitorilor din întreaga lume. 
 • Monedele din aur Panda Chinezesc sunt 99,9% aur pur. În multe privințe, este mai interesant să ții în mâini un panda de aur decât o monedă de aur aliată. Spre deosebire de aurul aliat, aurul pur de 24 de karate are o culoare aurie strălucitoare și, având o densitate mai mare, are, de asemenea, o greutate mai bună sau o „simțire” mai bună. 
 • Monedele din aur Panda Chinezesc sunt echivalentul economiilor. Aceste monede sunt alegerea ideală pentru orice tip de investitor pe termen lung, care apreciază securitatea și stabilitatea deținerii de monede de aur fizice legale. 

Buying gold items means low risks and maintaining wealth

Gold's value has grown over the years making it good to maintain or grow wealth.

 • Product value (1pc)
  2 799 lei
 • Buyback price
  2 229 lei
 • Your risk now
  570 lei

Fact: gold price in RON has risen 100.32% in the last 10 years. The lowest price was 3 648 RON/oz and the highest 9 417 RON/oz. Current world market price is 8 669 RON/oz

Prețul și prima monedeor din aur Panda Chinezesc

În comparație cu monedele din aur Vulturul American, Filarmonica din Austria, Frunzele de Arțar Canadiene și alte monede din aur cu titlu legal binecunoscute, care au fost bătute de la începuturi în cantități nelimitate, Monedele din aur Panda Chinezesc au o ediție anuală limitată, deși pot fi modificate. Acest lucru, împreună cu schimbarea motivului ursului panda, a contribuit la ca problemele mai vechi, învechite, să obțină o primă considerabilă de colecție pe piața secundară. În 2014, ca răspuns la cererea crescută, Banca Centrală Chineză a mărit limita anuală de emitere a monedei cu greutatea cea mai populară – 1 uncie - la un milion de bucăți pe an, cea mai mare din toate timpurile. În timp ce oferta mai mare a diminuat oarecum prima pentru monedele Panda din 2014 pe piața secundară, s-ar putea dovedi o oportunitate perfectă pentru investitorii pe termen lung, având în vedere potențialul avantaj al acestor monede. 

Valoarea viitoare și aprecierea premium a Monedelor din aur Panda Chinezesc sunt legate de mai multe aspecte, cel mai important fiind faptul că sunt singurele monede din aur cu curs legal în China. Apoi, trebuie avem în vedere limita de 1 milion de monede bătute anual, iar populația Chinei eși o medie de 850.000 de monede din aur Vulturul American emise anual. În al doilea rând, legislația care a permis stabilirea prețurilor pe piața liberă a aurului și care a permis cetățenilor chinezi să investească și să comercializeze metalul există doar de un deceniu, lăsând mai mult loc pentru ca popularitatea aurului în China să crească. Al treilea motiv se referă la distribuirea monedelor în interiorul Chinei continentale, care până de curând a fost sub control direct de stat, ceea ce înseamnă că numai instituțiile afiliate guvernamentale ar putea vinde aceste monede, rezultând o piață extrem de ineficientă și nelichidă. Acest lucru s-a schimbat acum, iar dealerii de lingouri și instituțiile financiare pot facilita comerțul cu aceste monede. În al patrulea rând, guvernul chinez face un efort concertat pentru a promova deținerea aurului, ceva ce nu veți vedea în țările occidentale. În cele din urmă, China este acum cel mai mare consumator de aur din lume, cererea urmând să crească în continuare în următorii ani, ceea ce va promova și mai mult lichiditatea și transparența pieței de aur din China. În 2016 a început o nouă eră pentru monedele Panda - sistemul obișnuit de investiții în aur de uncii Troy a fost înlocuit cu sistemul metric de grame, la cererea pieței interne chineze. Valorile nominale ale monedelor au rămas aceleași. Deci, în prezent, au cinci greutăți diferite: 30 g, 15 g, 8 g, 3 g și 1 gram. Deși monedele Panda din 2015 sunt măsurate în uncii, nu poartă nicio greutate și nici o inscripție cu conținut de aur, probabil din cauza tranziției la noul sistem. 

 

Monedele din aur Panda Chinezesc au marcat începutul liberalizării pieței de investiții în aur

 

Spre deosebire de majoritatea economiilor occidentale, China nu a folosit niciodată aurul drept etalon pentru sistemul său monetar, ci argintul, iar acest sistem a fost folosit timp de mai multe secole. Odată cu Marea Depresiune, guvernul a decis abandonarea acestui etalon și utlizarea banilor de hârtie. Pentru a susține noul sistem fiat, a fost dată o lege care prevedea că argintul monetar circulant trebuie predat autorităților în schimbul noii monede de hârtie. În ciuda noilor reguli dure, comerțul cu argint și deținerea de bijuterii și antichități din aur erau încă permise, deși doar pentru o perioadă scurtă. La sfârșitul anilor 1930, izbucnirea războiului chino-japonez și a forțat autoritățile să proclame interzicerea deținerii metalelor prețioase sub orice formă. Abia cinci decenii mai târziu, guvernul chinez a modificat legislația și a decis să emită monede din aur și argint denumite Panda Chinezesc, începând cu 1982, respectiv 1983. Astfel, acesta a fost momentul când s-a schimbat întreaga filosofie a guvernul chinez cu privire la piața de investiții. Pe lângă faptul că este un simbol al liberalizării țării a pieței metalelor prețioase și a economiei în sine, moneda din aur Panda Chinezesc a devenit, pentru prima dată în istoria modernă a țării, elementul de bază al noului sistem monetar al Chinei.  

 

Ursul panda chinezesc

Decizia de a folosi legendarul urs panda ca motiv principal al monedei a jucat un rol important în promovarea cu succes a monedelor din aur Panda Chinezesc. Ursul panda este un animal endemic din centrul Chinei și se caracterizează prin pete negre din jurul ochilor și urechilor. În ciuda naturii sale fermecătoare și pașnice și a statutului său de simbol național chinez, urșii panda sunt, din păcate, un animal foarte rar. Din cauza defrișărilor și a agriculturii comerciale, mari părți din habitatul natural al urșilor panda au fost distruse și, astfel, populația de panda care trăiește în sălbăticie a scăzut, potrivit unor estimări, la doar 2000 de indivizi. În ultimul deceniu, guvernul chinez a depus eforturi extinse de conservare pentru a opri scăderea populației de urși panda. Deși este încă o specie pe cale de dispariție, se crede că eforturile de conservare funcționează, deoarece studiile științifice arată că populația de panda sălbatici a început să se redreseze. 

Producătorul chinez Panda

Monedele din aur Panda Chinezesc au fost introduse pentru prima dată în 1982, iar cele din argint în 1983, ambele au fost de atunci în producție continuă, cu excepția anului 1986, când nu au fost emise monede din argint. Monedele din aur Panda Chinezesc au fost fabricate în trei locații diferite: 

 

* Monetăria Shanghai 1982-2004 

* Monetăria Shenyang 1985-1999, 2003-2004 

* Monetăria Shenzhen Guobao 1999-2002, începând cu 2005 

 

Monetăria Shenzhen Guabao este o subsidiară a Băncii Populare din China (Banca Centrală a Chinei).

Product weight in grams
8.008
Gold weight in grams
8
Fineness
999
Gold weight in troy ounces
0.25721
Diameter
22
Thickness
-
Face value description
100 yeni
Manufacturer
China

Aversul

Aversul înfățișează Templul Raiului, un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO, care cuprinde un complex de clădiri religioase situat în centrul orașului Beijing. Deasupra Templului Cerului este un text în limba chineză care înseamnă „Republica Populară Chineză”, iar în partea de jos a monedei este trecut anul emiterii.  

Revers

Reversul prezintă un desen, care se modifică în fiecare an, al unui urs panda. Moneda din 2021 prezintă un pui de panda care se cațără în copac, sub supravegherea grijulie a mamei lui. În partea de sus a monedei sunt trecute valoarea nominală, greutatea de „8 g” și conținutul de aur marcat „Au .999”.  

 

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Mega Mall
București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase