Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Moneda din argint 1 uncie Krugerrand Africa de Sud

Stoc epuizat
Tavex vă prezintă cea mai nouă monedă de investiții emisă de Monetăria din Africa de Sud - ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
124,00 lei
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă prezintă cea mai nouă monedă de investiții emisă de Monetăria din Africa de Sud - Moneda din Argint Krugerrand Africa de Sud, versiunea din argint a primei monede de investiții din aur cu un curs legal emisă vreodată. Emisă pentru prima dată în 1967, moneda Krugerrand din aur a fost un instrument de proprietate privată asupra aurului. În 2017, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a monedei din aur Krugerrand, a fost lansată moneda similară din argint, într-o ediție specială care avea ștanța aniversară de 50 ani a monetăriei. În 2018, prima monedă din argint Krugerrand de 1 oz a fost lansată la o primă scăzută față de prețul spot al argintului. Are același design ca și moneda originală de aur, cu portretul lui Paul Kruger, fostul președinte al Republicii Africa de Sud. Spre deosebire de monedele din aur, cele din argint au valoarea nominală de 1 rand sud-african.

Krugerrand este un brand iconic care a rezistat testului timpului. Potrivit cumpărătorilor internaționali, popularitatea și valoarea activelor Krugerrand din aur au făcut ca noua sa moneda Krugerrand din argint să fie foarte bine primită pe piață și populară.

De ce să cumperi?

De ce să cumperi?

 

Monedele din argint 1 oz Krugerrand sunt bani. Monedele din argint Krugerrand au valoarea nominală de 1 rand, au curs legal în Africa de Sud și sunt acceptate și schimbate ca atare în întreaga lume.

  • Monedele din argint 1 oz Krugerrand sunt cele mai noi monede de investiții emise de celebra Monetărie din Africa de Sud. Krugerrand este un nume sonor în domeniu și a trecut cu brio testul timpului.

Cumpărând produse din argint reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile.

Valoarea argintului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

  • Valoarea produsului (1 buc)
    188,02 lei
  • Preț de răscumpărare
    124,00 lei
  • Marja de risc
    64,02 lei

Fact: silver price in RON has risen 100.63% in the last 10 years. The lowest price was 51,04 RON/oz and the highest 150,68 RON/oz. Current world market price is 137,84 RON/oz

Istoric

Istorie

Cuvântul „Krugerrand” este derivat din numele lui Paul Kruger și cel al monedei naționale din Africa de Sud, randul, care este asociat cu Witwatersrand (creasta apei albe – zona minieră descoperită în 1886). Pe aversul monedei este înfățișat o antilopă springbok, animalul național al Africii de Sud, alături de o plantă de aloe, Aloe Claviflora, cea mai cunoscută de altfel din Africa de Sud și răspândită în zona aridă a țării, în același areal ca și springbok-ul. este una dintre cele mai cunoscute aloe din Africa de Sud. Designul aversului a fost creat de renumitul sculptor sud-african Coert Steynberg, iar portretul președintelui de către gravorul Otto Schultz.

Spre deosebire de Krugerrand-ul de aur, care nu are valoare nominală și prețul lui e legat de cel al conținutul de aur pur, Krugerrand-ul din argint are valoarea nominală de 1 rand sud-african. Cu toate acestea, ca monede de investițiii, nu au alte valori nominale monetare decât greutatea lor în argint.

Monedele din argint Krugerrand îl portretizează pe președintele Kruger

Aversul monedei din aurgint Krugerrand îl înfățișează pe Stephanus Johannes Paulus Kruger, fost președinte al Republicii Transvaal. Kruger devine faimos după ce a condus rezistența boerilor (predominant coloniști vorbitori de limba olandeză) împotriva forțelor britanice la sfârșitul secolului al 19. Ei au decis să își creeze propria țară independentă sub numele de Transvaal. Kruger provenea dintr-un mediu implu; născut într-o fermă în 1825 în Africa de Sud, nu avea nicio educație formală, dar experiența  în vânătoare și călărie i-au fost de mare folos în timpul serviciului militar în armata Transvaal. El a avansat destul de repede în rândurile armatei și la începutul anilor 40 a fost deja promovat  comandant general al forțelor Transvaal. Abilitățile lui Kruger nu s-au limitat doar la asta, el fiind și un diplomat excelent. În 1877, Kruger a obținut, prin mijloace diplomatice, o victorie pentru boeri, ceea ce i-a sporit popularitatea și a dus la alegerea lui ca președinte al Republicii Transvaal, la alegerile generale care au urmat trei ani mai târziu.

Moneda din Aur Krugerrand creată de industria minieră de aur din Africa de Sud

Africa de Sud a fost cel mai mare exploatator minier aurifer de la mijlocul secolului al XX-lea, contribuind cu aproape 50% la aprovizionarea anuală a minelor globale. Pentru a vinde mai ușor această cantitate abundentă de aur, industriei miniere din Africa de Sud i-a venit ideea de a dezvolta o monedă de investiții din aur care să conțină exclusiv aur din minele sud-africane. Ideea a fost aprobată de Banca Centrală din Africa de Sud, care a autorizat crearea monedei de aur Krugerrand cu curs legal. Moneda din Aur Krugerrand a fost emisă pentru prima dată la începutul anilor 1970 de Monetăria din Africa de Sud. S-a dovedit cea mai de succes monedă de investiții din care a fost emisă vreodată de Republica Africa de Sud. Monetăria sud-africană a bătut primele monede Krugerrand de argint și platină cu curs legal cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a emblematicei monede din aur cu același nume.

Krugerrand-ul din Africa de Sud conține aur din cel mai bogat zăcământ de aur de pe pământ

Din păcate, pacea dintre boeri și britanici nu a durat mult, deoarece s-au găsit zăcăminte mari de aur în teritoriile Republicii Transvaal într-o zonă numită Witwatersrand. Chiar și până în prezent, regiunea Witwatersrand găzduiește unele dintre cele mai bogate zăcăminte de aur de pe pământ; se crede că aproape 45% din tot aurul extras vreodată pe pământ a provenit din această bogată regiune de aur sud-africană. Britanicii, hotărâți să asigure controlul asupra acestor bogății vaste, au trimis o forță uriașă, după unele estimări, peste 400.000 de oameni puternici, pentru a combate boerii. Boerii, mult mai mulți decât forța britanică, au pierdut războiul, iar Transvaal a fost absorbit înapoi în Imperiul Britanic în 1902. Președintele Kruger, care a reușit să fugă în Europa, nu a mai pus piciorul în Africa și a murit în exil în Elveția la 14 iulie 1904.

Monetăria din Africa de Sud

Africa de Sud a fost cea mai mare națiune minieră de aur la mijlocul secolului XX, contribuind cu aproape 50% la cantitatea de aur extrasă anual la nivel mondial. Pentru a vinde mai ușor aurul exploatat, industria minieră a venit cu ideea de a dezvolta o monedă care să conțină exclusiv aur din minele Africii de Sud . Ideea a fost aprobată de Banca Centrală a Africii de Sud, care a autorizat crearea monedei de aur Krugerrand. Moneda din aur Krugerrand a fost bătută pentru prima dată la începutul anilor 1970 și s-a dovedi a fi cea mai de succes monedă de aur care a fost emisă vreodată de Republica Africa de Sud.

Monetăria din Africa de Sud

Africa de Sud a fost cea mai mare națiune minieră de aur la mijlocul secolului XX, contribuind cu aproape 50% la cantitatea de aur extrasă anual la nivel mondial. Pentru a vinde mai ușor aurul exploatat, industria minieră a venit cu ideea de a dezvolta o monedă care să conțină exclusiv aur din minele Africii de Sud . Ideea a fost aprobată de Banca Centrală a Africii de Sud, care a autorizat crearea monedei de aur Krugerrand. Moneda din aur Krugerrand a fost bătută pentru prima dată la începutul anilor 1970 și s-a dovedi a fi cea mai de succes monedă de aur care a fost emisă vreodată de Republica Africa de Sud.

Valoarea produsului în grame
31.1346
Argint greutate în grame
31.10347
Puritate
999
Argint greutate în uncii troy
1
Diameter
38.725
Grosime
-
Valoarea pe avers
1 Rand
Producător
The South African Mint, Africa de Sud

Aversul

Avers

Aversul îl înfățișează pe fostul președinte al Republicii Sud-Africane, Paul Kruger. Moneda din argint prezintă aceeași imagine ca cea din aur, inspirată de portretul folosit în 1892 pe moneda din aur a Africii de Sud. În jurul portretului este gravat „Suid Afrika South Africa” (Africa de Sud).

Revers

Revers

Reversul prezintă un springbok – o antipolă de talie medie nativă din zonele aride ale Africii de Sud, înfățișată galopând prin savană. Deasupra scrie „KRUGERRAND”, iar pe monedă mai apare și anul emiterii și conținutul de argint "FYNSILWER 1OZ FINE SILVER"  („argint fin” ) și valoarea nominală R1.

Ambalaj

Ambalaj

Fiecare monedă este ambalată individual într-o capsulă din plastic dur. Pentru multipli de 25, este disponibil ambalajul original sub formă de tuburi sigilate. Pentru achiziții în vrac, avem păstrate cutii originale sigilate de la Monetăria din Africa de Sud, care conțin 20 de tuburi cu douăzeci și cinci de Krugerrands la un tub (500 de monede în total). Tavex vă poate pune la dispoziție și cutii decorative pentru monedele achiziționate.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase