Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

2-4 săptămâni

Moneda din aur Britannia Charles al III lea 1 uncie

Pre-comanda
Tavex vă oferă moneda emblematică din aur a Monetăriei Regale - Moneda din aur Britannia Britanică 1 ... read more
Vindem Cumpărăm Marjă
9 634 lei
9 200 lei 4.50%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă oferă moneda emblematică din aur a Monetăriei Regale - Moneda din aur Britannia Britanică 1 uncie (1 oz). Cu aproape 2.000 de ani în urmă, a fost creat un simbol care să reprezinte o națiune și poporul ei. Romanii au creat un războinic nobil și grațios pe care l-au gravat pe o serie de monede denumite Britannia, de la cea mai nouă provincie a Imperiului Roman. De-a lungul timpului, Britannia a fost modificată de multe ori deoarece a fost gravată pe monedele emise de toți monarhii englezi, de la Charles al II-lea și până la Maiestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Artiștii din fiecare epocă au descris acest personaj istoric în diferite feluri, adaptate epocii în care au trăit, astfel încât Britannica a ajuns acum să întruchipeze spiritul națiunii britanice.

Când monedele Britannia au intrat în portofoliul Monetăriei Regale (Royal Mint) în 1987, ca răspuns la o piață globală în creștere a lingourilor și a monedelor de investiții, Philip Nathan a adaptat simbolul Britanniei la noua eră. Viziunea lui are o puternică influență maritimă, Britannia fiind înfățișată într-o rochie clasică, fluturată de vânt, cu valurile la picioarele și cu un trident, un scut și o ramură de măslin în mână. În scurt timp, chipul Britaniei a fost recunoscut pe piața internațională drept simbol al forței și al tradiției British Bullion.

Monedele din aur britanice sunt, pentru investitorii din Marea Britanie, cea mai eficientă metodă fiscală de a investi în aur. Cea mai populară monedă din aur ideală pentru investiții este moneda din aur Britannia, o monedă din aur fin cu o puritate de 999,9 și o greutate de o uncie. Alături de monedele din aur sovereign, acestea sunt foarte atractive pentru investitorii din Marea Britanie, deoarece nu sunt supuse impozitării pe câștiguri de capital și taxei pe valoare adăugată (informație valabilă doar pentru piața din Marea Britanie).

De ce să cumperi?

  • Monedele din aur Britannia sunt renumite pentru frumusețea și fiabilitatea lor, greutatea și calitatea lor fiind certificate anual de către prestigiosul Trial of the Pyx.
  • Monedele din aur British Britannia sunt o veritabilă operă de artă din aur, în interpretarea creativă a artistului James Tottle.
  • Monedele din aur British Britannia sunt legendare. Considerată emblematică pentru Monetăria Regală, Britannia este bătută încă din 1672.
  • Monedele din aur British Britannia sunt bătute respectând cele mai înalte standarde, iar finisajele respectă criteriile de calitate Uncirculated Bullion.
  • Monedele din aur British Britannia, prin cele patru elemente de siguranță de ultimă generație, sunt deschizătoare de drumuri în privința redefinirii normelor de securitate pe piața monedelor de investiții.

Buying gold items means low risks and maintaining wealth

Gold's value has grown over the years making it good to maintain or grow wealth.

 • Product value (1pc)
  9 634 lei
 • Buyback price
  9 200 lei
 • Your risk now
  434 lei

Fact: gold price in RON has risen 116.13% in the last 10 years. The lowest price was 3 648 RON/oz and the highest 9 417 RON/oz. Current world market price is 9 108 RON/oz

Istoric

Bătute pentru prima oară în 1987, monedele din aur Britannia au intrat imediat în galeria monedelor clasice, iar astăzi sunt considerate drept emblematice pentru Monetăria Regală și unele dintre cele mai populare monede de investiții. Figura clasică a Britanniei a fost restilizată sub măiestria designerului Philip Nathan, iar figura emblematică simbolizând Marea Britanie are un aspect impunător și puternic, dar feminim, calm și elegant în acelați timp. După mai bine de trei decenii, monedele își păstrează același design.

Cu ocazia aniversării a trei decenii de la lansare, deși Philip Nathan a înfățișat-o pe Britannia într-o ipostază general valabilă, designul clasic a fost modernizat și, din 2017, Britannia are o rază de soare radială care o luminează din spate. Monedele din aur Britannia sunt renumite pentru frumusețea și fiabilitatea lor, greutatea și calitatea lor fiind certificate anual în cadrul prestigiosului Trial of the Pyx. 

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Product weight in grams
31.1037
Gold weight in grams
31.1035
Fineness
999.9
Gold weight in troy ounces
1
Diameter
32.69
Thickness
-
Face value description
100 de lire
Manufacturer
Royal Mint, Regatul Unit

Aversul

Pe aversul monedei apare pentru prima oară portretul Maiestății Sale Regele Charles al III lea.

Revers

Reversul prezintă portretul original, recunoscut la nivel mondial, al personajului Britannia, creat de Philip Nathan, figură impozantă, care reprezintă simbolul întregii națiuni britanice. Britannia a fost utilizată, în urmă cu multă vreme, pentru a face referire la Insulele Britanice. Britannia poartă un coif corintian și este înfățișată ca o apărătoare a teritoriului. Tridentul ei deține controlul asupra Canalului Mânecii, iar scutul ei cu Union Jack este gata să țină la distanță orice invadator

Ambalaj

Capsule individuale pentru fiecare monedă.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Tavex ID

Crează-ți un cont securizat Tavex ID pentru a avea acces online la instrumente de investiții, precum demo, administrator de portofoliu și multe altele.

Create Tavex ID
Tavex ID

Crează-ți un cont securizat Tavex ID pentru a avea acces online la instrumente de investiții, precum demo, administrator de portofoliu și multe altele.

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase