Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur Cangur Australian 1 uncie

În stoc
Tavex vă prezintă cea mai faimoasă monedă de investiții din aur din Australia, de o calitate excepțională, ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
1-4
11253 lei
10552 lei 6.23%
5-9
11242 lei
10552 lei 6.14%
10+
11232 lei
10552 lei 6.05%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă prezintă cea mai faimoasă monedă de investiții din aur din Australia, de o calitate excepțională, Moneda de Aur - Cangurul Australian.  Emisă pentru prima dată în 1989 de renumita Monetărie Perth, a fost prima monedă din 99,99% aur pur care aduce un omagiu unuia dintre cele mai speciale animale din lume – cangurul. Aceste monede au înlocuit Pepitele australiene din aur, care erau în producție din 1986. De o frumusețe și o puritate inegalabile, sunt potrivite atât pentru colecționari, cât și pentru investitori. Considerată mijloc legal de plată în Australia, Moneda de Aur – Cangurul Australian are o valoare nominală de 100 de dolari australieni și este disponibilă la o primă scăzută față de prețul spot al aurului.

Ca partener pe termen lung al Perth Mint, Tavex poate oferi prime reduse față de prețul spot al aurului.

De ce să cumperi?

 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt legate direct de prețul aurului. Valoarea acestor monede este determinată, în primul rând, de conținutul de aur pur, care este strâns legat de prețul spot al aurului.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian înseamnă bani. Considerate instrumente de plată legale în Australia, sunt aceptate și tranzacționate ca atare oriunde în lume.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian reprezintă artă pură de 24 de karate. Ceea ce diferențiază această monedă de celelalte sunt detaliile sale artistice fine, în combinație cu suprafețele mate și strălucitoare, cu motive foarte lustruite, făcând moneda să aibă o strălucire de aur remarcabilă. Acest lucru este cu adevărat atrăgător pentru oricine admiră opere de artă prețioase.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt populare în rândul colecționarilor. Moneda de Aur – Cangurul Australian este una dintre singurele două monede de aur recunoscute ca instrument de plată care își schimbă anual designul motivului principal. Cealalaltă este Monedia de Aur – Panda Chinez. 
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt vândute cu o primă redusă. Datorită parteneriatului cu Perth Mint, Tavex poate oferi Monedele de Aur – Cangurul Australian la o primă redusă.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt recunoscute internațional. Aflate în continuă producție de 28 de ani și prezentând efigia celei mai longevive regine din secolul 20, Elisabeta a II-a, Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt un nume cunoscut pe piața globală a aurului.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt echivalentul economisirii. Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur considerate a fi un mijloc de plată legal.
 • Monedele de Aur – Cangurul Australian sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur – Cangurul Australian o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  11253 lei
 • Preț de răscumpărare
  10552 lei
 • Marja de risc
  701 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 157.97% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3648 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10786 RON/oz.

Pepita australiană și cangurul – tipic australiene

Mai multe denumiri sunt folosite astăzi pentru a face referire la Moneda din Aur – Cangurul Australian:

 • Pepită Australiană (Australian Nugget),
 • Cangur Australian (Australian Kangaroo),
 • Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget)
 • Cangur Australian din Aur (Australian Gold Kangaroo).

Principalul simbol gravat pe monedele din aur, între anii 1986 și 1989, era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Astfel, se făcea referire la istoria bogată a Australiei în domeniul extracției de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumită "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate. Cum cangurul este endemic Australiei, asocierea cu acesta este de înțeles. Pe lângă reprezentarea sa pe moneda din aur, cangurul apare ca și pe blazonul Australiei. De fapt, cangurul este considerat, neoficial, simbolul Australiei. 

 

Moneda din aur Cangurul australian este cea mai mare monedă de aur din lume

 

În 1991, Monetăria Perth a introdus moneda din aur Cangurul Australian de un kilogram. A fost prima dată când o monetărie guvernamentală a emis o monedă din aur cu un curs legal atât de grea. Spre deosebire de monedele din aur Cangurul Australian mai ușoare, unde designul cangurului variază în fiecare an, în cazul monedei din aur de 1 kg simbolul principal este același din 1991 și până acum, reprezentând un cangur roșu australian. Până acum, au fost vândute în jur de 23.600 de monede din aur Cangurul Australian de 1 kg. Mai mult decât atât, în 2011, Monetăria Perth a bătut un nou record și a fost prima monetărie care a creat o monedă din aur Cangurul Roșu Australian de o tonă. Moneda a fost produsă din aur solid de 24 de carate și, la momentul respectiv, a fost evaluată la peste 50 de milioane de dolari. Astfel, a doborât recordul privind cea mai valoroasă monedă din aur emisă vreodată, record deținut anterior de moneda din aur Frunza de Arțar Canada de 100 kg emisă de Monetăria Regală din Canada.

Monetăria Perth

Monetăria Perth este o monetărie și rafinărie de metale prețioase de reputație mondială, aflată în orașul Perth din vestul Australiei. A fost fondată în 1896 de Monetăria Regală a Marii Britanii ca urmare a descoperirii de noi zăcăminte de aur în Australia de Vest. Sarcina Monetăriei Perth a fost de a rafina minereul de aur și de a bate apoi monede sovereign din aur. Între 1899 și 1931, Monetăria Perth a produs o cantitate considerabilă de suverani de aur pentru a fi folosiți ca monedă circulantă în Australia și Marea Britanie. Controlul britanic asupra monetăriei a fost cedat în 1971 guvernului Australiei de Vest, care și-a asumat apoi dreptul de proprietate asupra monetăriei. Astăzi, Monetăria Perth este recunoscută pentru calitatea excepțională a monedelor sale de investiții de clasă mondială, cum ar fi monedele din argint Kookaburra, Koala și Seria Lunară. Monetăria Perth este membră a Bullion Market din Londra (predecesoarea LBMA) din 1934. Designul lebedei, care este ștampila oficială de test a Monetăriei înregistrată la LBMA, este recunoscut la nivel internațional și a fost inspirat de faptul că orașul Perth este străbătut de un râu, denumit Lebăda.

Valoarea produsului în grame
31.10659
Aur greutate în grame
31.10348
Puritate
999.9
Aur greutate în uncii troy
1
Diameter
32.1
Grosime
-
Valoarea pe avers
100 dolari
Producător
The Perth Mint, Australia

Aversul

Pe avers, în centru, este efigia Reginei Elisabeta a II-a, deoarece Australia face parte din Commonwealth, iar Regina Marii Britanii îi este suveran constituțional. În arc de cerc scrie “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "100 dollars" și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB”.

Revers

Pe revers este cel mai faimos animal din Australia, cangurul. În arc de cerc scrie “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce dedesubt sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul emiterii și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Ambalaj

Fiecare monedă este ambalată individual, într-o capsulă din plastic dur, la Monetăria Perth. Pentru comenzi de mari dimensiuni, multiplii de 20 sunt disponibili în ambalajul original al monetăriei.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase