Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de aur Britannia 1 uncie - Regina Elisabeta a II-a

Stoc epuizat
Tavex vă oferă moneda emblematică de aur a Monetăriei Regale - Moneda de aur Britannia Britanică 1 ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
10558 lei
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă oferă moneda emblematică de aur a Monetăriei Regale - Moneda de aur Britannia Britanică 1 uncie (1 oz). Cu aproape 2.000 de ani în urmă, a fost creat un simbol care să reprezinte o națiune și poporul ei. Romanii au creat un războinic nobil și grațios, pe care l-au gravat pe o serie de monede denumite Britannia, de la cea mai nouă provincie a Imperiului Roman. De-a lungul timpului, Britannia a fost modificată de multe ori deoarece a fost gravată pe monedele emise de toți monarhii englezi, de la Carol al II-lea și până la Regina Elisabeta a II-a. Artiștii din fiecare epocă au descris acest personaj istoric în diferite feluri, adaptate epocii în care au trăit, astfel încât Britannica a ajuns acum să întruchipeze spiritul națiunii britanice.

Când monedele Britannia au intrat în portofoliul Monetăriei Regale în 1987, ca răspuns la o piață globală în creștere a lingourilor și a monedelor de investiții, Philip Nathan a adaptat simbolul Britanniei la noua eră. Viziunea lui are o puternică influență maritime, Britannia fiind înfățișată într-o rochie clasică, fluturată de vânt, cu valurile la picioarele și cu un trident, un scut și o ramură de măslin în mână.În scurt timp, chipul Britaniei a fost recunoscut pe piața internațională drept simbol al forței și al tradiției British Bullion.  

Monedele de aur britanice sunt, pentru investitorii din Marea Britanie, cea mai eficientă metodă fiscală de a investi în aur. Cea mai populară monedă de aur ideală pentru investiții este moneda de aur Britannia, care este o monedă de aur fin cu o puritate de 999,9 și o greutate de o uncie. Alături de monedele de aur sovereign, acestea sunt foarte atractive pentru investitorii din Marea Britanie, deoarece nu sunt supuse impozitării pe câștiguri de capital și taxei pe valoare adăugată.

De ce să cumperi?

 • Monedele de aur Britannia sunt renumite pentru frumusețea și fiabilitatea lor, greutatea și calitatea lor fiind certificate anual de către prestigiosul Trial of the Pyx.
 • Monedele de aur Britannia sunt o veritabilă operă de artă din aur, în interpretarea creativă a artistului James Tottle.
 • Monedele de aur Britannia sunt legendare. Considerată emblematică pentru Monetăria Regală, Britannia este bătută încă din 1672.
 • Monedele de aur Britannia sunt bătute respectând cele mai înalte standarde, iar finisajele respectă criteriile de calitate Uncirculated Bullion.
 • Monedele de aur Britannia, prin cele patru elemente de siguranță de ultimă generație, sunt deschizătoare de drumuri în privința redefinirii normelor de securitate pe piața monedelor de investiții.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  11579 lei
 • Preț de răscumpărare
  10558 lei
 • Marja de risc
  1021 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 149.83% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 4025 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10785 RON/oz.

Istoric

Bătute pentru prima oară în 1987, monedele de aur Britannia au intrat imediat în galeria monedelor clasice, iar astăzi sunt considerate drept emblematice pentru Monetăria Regală și unele dintre cele mai populare monede de investiții. Figura clasică a Britanniei a fost restilizată sub măiestria designerului Philip Nathan, iar figura emblematică simbolizând Marea Britanie are un aspect impunător și puternic, dar feminim, calm și elegant în acelați timp. După mai bine de trei decenii, monedele își păstrează același design.

Cu ocazia aniversării a trei decenii de la lansare, deși Philip Nathan a înfățișat-o pe Britannia într-o ipostază general valabilă, designul clasic a fost modernizat și, din 2017, Britannia are o rază de soare radială care o luminează din spate. Monedele de aur Britannia sunt renumite pentru frumusețea și fiabilitatea lor, greutatea și calitatea lor fiind certificate anual în cadrul prestigiosului Trial of the Pyx. 

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Valoarea produsului în grame
31.1037
Aur greutate în grame
31.1035
Puritate
999.9
Aur greutate în uncii troy
1
Diameter
32.69
Grosime
-
Valoarea pe avers
100 de lire
Producător
Royal Mint

Aversul

Pe aversul tuturor monedelor de aur Britannia apare imaginea Reginei Elisabeta a II-a, care suferă ajustări la fiecare câțiva ani, pentru a fi în pas cu timpul. Pe spatele monedei sunt trecute următoarele informații: numele regentei „Elizabeth II DG” (Dei Gratia - Grace of God), „Reg, Fid, Def” (Regina Apărătoarea Credinței) și valoarea nominală „100 Lire sterline”.

Revers

Reversul prezintă portretul original, creat de Philip Nathan, al personajului Britanniei, figură impozantă, care reprezintă simbolul întregii națiuni britanice, iar al cărei nume a fost utilizat, acum multă vreme, pentru a face referire la Insulele Britanice. Britannia poartă un coif corintian și este înfățișată ca o apărătoare a insulei. Tridentul ei deține controlul asupra Canalului Mânecii, iar scutul ei cu Union Jack este gata să țină la distanță orice invadator.

Ambalaj

Capsule individuale pentru fiecare monedă.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase