Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur Cangur Australian 1/10 uncie

Stoc epuizat
Tavex vă prezintă moneda de aur Cangurul Australian (Australian Gold Kangaroo), cea mai emblematică monedă de investiții ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
1061 lei
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă prezintă moneda de aur Cangurul Australian (Australian Gold Kangaroo), cea mai emblematică monedă de investiții din Australia. Emisă pentru prima dată în 1989 de renumita monetărie din Perth, a fost prima monedă de aur care comemorează unul dintre cele mai cunoscute și speciale animale din lume: cangurul australian în aur pur 99,99%. Prezentând frumusețe și puritate fără egal, este potrivit atât pentru colecționari, cât și pentru investitori. Considerată ca mijloc legal de plată în Australia, moneda Australian Gold Kangaroo de 1/10 uncie are o valoare nominală de 15 dolari australieni și este disponibilă la un preț mai mic decât prețul spot al aurului. În calitate de partener pe termen lung al Monetăriei din Perth, Tavex poate oferi cotații de top pentru orice cantitate dorită din această monedă elegantă de aur.

De ce să cumperi?

 • Monedele de aur Cangur Australian sunt legate de prețul aurului. Valoarea acestor monede este determinată în primul rând de conținutul lor de aur fin, care este legat de prețul predominant al aurului.
 • Monedele de aur Cangur Australian înseamnă bani. Ele au curs legal în Australia și sunt acceptate și schimbate ca atare în întreaga lume.
 • Monedele de aur Cangur Australian sunt o opera de artă de 24 de carate. Detaliile sale artistice fine în combinație cu suprafețele mate și strălucitoare cu motive llustruite fac ca moneda să prezinte o strălucire a aurului remarcabilă. Acest lucru este cu adevărat atrăgător pentru colecționarii și admiratorii obiectelor de artă prețioase.
 • Monedele de aur Cangur Australian sunt populare printre colecționari. Moneda de aur Cangur Australian este una dintre cele două monede de aur cu curs legal din lume care își schimbă designul motivului principal în fiecare an. Celălalt exemplu este moneda de aur Panda Chinezească.
 • Monedele Australian Gold Kangaroo sunt vândute cu o primă redusă. În calitate de partener al Monetăriei Perth, Tavex este capabil să ofere monede Australian Gold Kangaroo cu o primă de marja redusă.
 • Monedele Australian Gold Kangaroo sunt recunoscute la nivel internațional. În producție continuă de 28 de ani și înfățișând efigia celei mai puternice și mai longevive regine din secolul XX, Regina Elisabeta a II-a, moneda Australian Gold Kangaroo este un nume cunoscut pe piața globală a aurului.
 • Monedele Australian Gold Kangaroo sunt echivalentul economiilor. Monedele Australian Gold Kangaroo sunt o alegere ideală pentru orice economisitor pe termen lung care apreciază securitatea și stabilitatea deținerii de monede de aur fizice cu titlu legal.
 • Monedele Australian Gold Kangaroo sunt o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul. Corelația scăzută a aurului cu alte active financiare face ca Australian Gold Kangaroos să servească drept acoperire de portofoliu împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  1298 lei
 • Preț de răscumpărare
  1061 lei
 • Marja de risc
  237 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 149.82% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 4025 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10785 RON/oz.

Istoric

Pepita australiană și cangurul – tipic australiene

Mai multe denumiri sunt folosite astăzi pentru a face referire la Moneda de Aur – Cangurul Australian:

 • Pepită Australiană (Australian Nugget),
 • Cangur Australian (Australian Kangaroo),
 • Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget)
 • Cangur Australian de Aur (Australian Gold Kangaroo).

Principalul simbol gravat pe monedele de aur, între anii 1986 și 1989, era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Astfel, se făcea referire la istoria bogată a Australiei în domeniul extracției de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumită "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate. Cum cangurul este endemic Australiei, asocierea cu acesta este de înțeles. Pe lângă reprezentarea sa pe moneda de aur, cangurul apare ca și pe blazonul Australiei. De fapt, cangurul este considerat, neoficial, simbolul Australiei. 

 

Monetăria Perth

Monetăria Perth este o monetărie și rafinărie de metale prețioase de reputație mondială, aflată în orașul Perth din vestul Australiei. A fost fondată în 1896 de Monetăria Regală a Marii Britanii ca urmare a descoperirii de noi zăcăminte de aur în Australia de Vest. Sarcina Monetăriei Perth a fost de a rafina minereul de aur și de a bate apoi monede sovereign de aur. Între 1899 și 1931, Monetăria Perth a produs o cantitate considerabilă de suverani de aur pentru a fi folosiți ca monedă circulantă în Australia și Marea Britanie. Controlul britanic asupra monetăriei a fost cedat în 1971 guvernului Australiei de Vest, care și-a asumat apoi dreptul de proprietate asupra monetăriei. Astăzi, Monetăria Perth este recunoscută pentru calitatea excepțională a monedelor sale de investiții de clasă mondială, cum ar fi monedele de argint Kookaburra, Koala și Seria Lunară. Monetăria Perth este membră a Bullion Market din Londra (predecesoarea LBMA) din 1934. Designul lebedei, care este ștampila oficială de test a Monetăriei înregistrată la LBMA, este recunoscut la nivel internațional și a fost inspirat de faptul că orașul Perth este străbătut de un râu, denumit Lebăda.

Pepita australiană și cangurul – tipic australiene

Mai multe denumiri sunt folosite astăzi pentru a face referire la Moneda din Aur – Cangurul Australian:

 • Pepită Australiană (Australian Nugget),
 • Cangur Australian (Australian Kangaroo),
 • Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget)
 • Cangur Australian din Aur (Australian Gold Kangaroo).

Principalul simbol gravat pe monedele din aur, între anii 1986 și 1989, era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Astfel, se făcea referire la istoria bogată a Australiei în domeniul extracției de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumită "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate. Cum cangurul este endemic Australiei, asocierea cu acesta este de înțeles. Pe lângă reprezentarea sa pe moneda din aur, cangurul apare ca și pe blazonul Australiei. De fapt, cangurul este considerat, neoficial, simbolul Australiei. 

 

Moneda din aur Cangurul australian este cea mai mare monedă de aur din lume

 

În 1991, Monetăria Perth a introdus moneda din aur Cangurul Australian de un kilogram. A fost prima dată când o monetărie guvernamentală a emis o monedă din aur cu un curs legal atât de grea. Spre deosebire de monedele din aur Cangurul Australian mai ușoare, unde designul cangurului variază în fiecare an, în cazul monedei din aur de 1 kg simbolul principal este același din 1991 și până acum, reprezentând un cangur roșu australian. Până acum, au fost vândute în jur de 23.600 de monede din aur Cangurul Australian de 1 kg. Mai mult decât atât, în 2011, Monetăria Perth a bătut un nou record și a fost prima monetărie care a creat o monedă din aur Cangurul Roșu Australian de o tonă. Moneda a fost produsă din aur solid de 24 de carate și, la momentul respectiv, a fost evaluată la peste 50 de milioane de dolari. Astfel, a doborât recordul privind cea mai valoroasă monedă din aur emisă vreodată, record deținut anterior de moneda din aur Frunza de Arțar Canada de 100 kg emisă de Monetăria Regală din Canada.

Monetăria Perth

Monetăria Perth este o monetărie și rafinărie de metale prețioase de reputație mondială, aflată în orașul Perth din vestul Australiei. A fost fondată în 1896 de Monetăria Regală a Marii Britanii ca urmare a descoperirii de noi zăcăminte de aur în Australia de Vest. Sarcina Monetăriei Perth a fost de a rafina minereul de aur și de a bate apoi monede sovereign din aur. Între 1899 și 1931, Monetăria Perth a produs o cantitate considerabilă de suverani de aur pentru a fi folosiți ca monedă circulantă în Australia și Marea Britanie. Controlul britanic asupra monetăriei a fost cedat în 1971 guvernului Australiei de Vest, care și-a asumat apoi dreptul de proprietate asupra monetăriei. Astăzi, Monetăria Perth este recunoscută pentru calitatea excepțională a monedelor sale de investiții de clasă mondială, cum ar fi monedele din argint Kookaburra, Koala și Seria Lunară. Monetăria Perth este membră a Bullion Market din Londra (predecesoarea LBMA) din 1934. Designul lebedei, care este ștampila oficială de test a Monetăriei înregistrată la LBMA, este recunoscut la nivel internațional și a fost inspirat de faptul că orașul Perth este străbătut de un râu, denumit Lebăda.

Valoarea produsului în grame
3.11065
Aur greutate în grame
3.11034
Puritate
9999
Aur greutate în uncii troy
0.1
Diameter
16.1
Grosime
-
Valoarea pe avers
15 dolari
Producător
The Perth Mint, Australia

Aversul

Pe avers, în centru, este efigia Reginei Elisabeta a II-a, deoarece Australia face parte din Commonwealth, iar Regina Marii Britanii îi este suveran constituțional. În arc de cerc scrie “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "15 dollars" (15 dolari) și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB”.

Revers

Pe revers este cel mai faimos animal din Australia, cangurul. În arc de cerc scrie “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce dedesubt sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul emiterii și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Ambalaj

Fiecare monedă este împachetată individual în capsule din plastic dur de către monetăria Perth Mint. Comenzile de 20 de monede, sau multipli ai acestui număr, sunt onorate sub forma de pachete sigilate a câte 20 de elemente.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
București, Mega Mall
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase