Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Lingou din Aur 1 uncie (1 oz) - PAMP Fortuna

În stoc
Tavex vă pune la dispoziție Lingoul din Aur 1 uncie (31.1 gr) PAMP Fortuna. Înfățișând-o pe celebra Zeiță ... read more
Vindem Cumpărăm Marjă
9 592 lei
9 172 lei 4.38%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă pune la dispoziție Lingoul din Aur 1 uncie (31.1 gr) PAMP Fortuna. Înfățișând-o pe celebra Zeiță romană Fortuna, figură celebră la nivel internațional, este considerat a fi printre cele mai bune lingouri de aur pur 99,99% din lume. Fabricat de prestigioasa rafinărie elvețiană PAMP, acreditată de Banca Centrală Elvețiană și LBMA, Lingoul din Aur de 1 uncie este un produs de mare finețe, care oferă cea mai bună valoare atunci când ne raportăm la lichiditate, portabilitate și prețul pe gram. 

Prin achiziționarea acestui elegant lingou de aur, nu câștigați doar un metal prețios valoros, fabricat cu expertiza inginerească elvețiană, ci și o monedă alternativă care are garanția de a fi acceptată la nivel internațional deopotrivă de dealerii de lingouri, instituții financiare și de investitori.

De ce să cumperi?

 • Puritatea .9999 a lingourilor de aur este garantată. Procesele de fabricație și rafinare PAMP sunt supravegheate îndeaproape de specialiști acreditați de Biroul Federal Elvețian pentru controlul metalelor prețioase și de LBMA (London Bullion Market Association), garantând standardul strict de calitate și puritate al lingourilor de aur PAMP.
 • Lingourile de Aur 31.1 gr PAMP Fortuna sunt echivalentul economisirii. Aceste lingouri sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea lingourilor de aur fizice.
 • Lingourile de Aur PAMP Fortuna sunt o modalitate excelentă de a-ți diversifica portofoliul. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Lingourile de aur 1 uncie ale PAMP o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.
 • Lingourile de aur PAMP Fortuna înseamnă bani. Lingourile de aur produse de PAMP sunt acceptate ca Livrare Bună (Good Delivery) de Banca Centrală Elvețiană, de LBMA și de toate instituțiile de schimburi majore de mărfuri din întreaga lume, garantând schimbul la nivel mondial al Lingourilor din Aur 1 uncie ale PAMP de către dealeri de lingouri, bănci și investitori deopotrivă.
 • Lingourile de Aur PAMP Fortuna reprezintă măiestrie pură în aur. Lingoul din Aur 1 uncie este fabricat folosind cele mai înalte standarde elvețiene. Suprafețele strălucitoare sunt decorate cu potretul celebrei Fortuna, zeița romană a prosperității, transformând lingoul într-o adevărată atracție pentru admiratorii lucrului de calitate.
 • Lingoul de Aur PAMP Fortuna valorează cât greutatea sa. Lingoul din Aur 1 uncie PAMP se numără printre cele mai vândute lingouri din aur din lume. Valoarea sa se bazează în mod explicit pe conținutul de aur, care este legat de prețul predominant al aurului.

Buying gold items means low risks and maintaining wealth

Gold's value has grown over the years making it good to maintain or grow wealth.

 • Product value (1pc)
  9 592 lei
 • Buyback price
  9 172 lei
 • Your risk now
  420 lei

Fact: gold price in RON has risen 108.92% in the last 10 years. The lowest price was 3 648 RON/oz and the highest 9 417 RON/oz. Current world market price is 9 001 RON/oz

Istoric

Lingoul de Aur 1 uncie PAMP produs în Elveția

Reputația Elveției de a produce bunuri de lux de înaltă calitate nu se limitează la industria ceasurilor, ci se aplică în mod egal aurului de investiții. Elveția este pentru aur ceea ce Franța este pentru vin, o afirmație susținută prin fapte concrete care arată că cea mai mare parte a aurului mondial este rafinat în această țară alpină prosperă. Potrivit  London Good Delivery List, există 6 rafinării la nivel mondial, ce dețin 90% din piața aurului și 4 dintre acestea, inclusiv PAMP, au sediul în Elveția. În medie, Elveția rafinează între 65-75% din aprovizionarea anuală cu aur a lumii, devenind astfel țara numărul 1 din lume când vine vorba de rafinarea aurului și de fabricarea lingourilor. Motivul pentru care Elveția revendică această poziție se datorează nivelului ridicat de securitate al țării, logisticii eficiente, un sistem financiar puternic care găzduiește unele dintre băncile internaționale de top din lume și, cel mai important, legislației stricte ce stabilește standarde ridicate în ceea ce privește calitatea și puritatea produselor precum lingourile finite. De exemplu, fiecare Lingou din Aur PAMP conține ștampila unui tester, aflată pe revers ca „ESSAYEUR FONDEUR”, ce garantează puritatea acestuia. Pentru a putea pune acest marcaj pe lingouri, PAMP trebuie să respecte legile federale elvețiene stricte (Legea privind controlul metalelor prețioase) și să angajeze un tester care a dobândit licențele federale necesare. Acești specialiști desfășoară o muncă de finețe și sunt răspunzători pentru deciziile lor, iar în orice moment, trebuie să-și pună documentele la dispoziția autorităților pentru inspecție. Cu alte cuvinte, fiecare Lingou din Aur PAMP are puritatea acreditată de organisme guvernamentale și industriale, calitatea sa respectă cele mai înalte standarde din industrie, fiind atestată de cei mai buni ingineri elvețieni. Așa rezultă un produs cu integritate, care depășește toate standardele de excelență. La urma urmei, este fabricat în Elveția.

Lingourile ștanțate se referă la procesul de fabricație aplicat pentru a le crea. Procesul începe prin încălzirea materialului aurifer într-un cuptor până se transformă într-o suspensie topită. În timpul procesului de încălzire, toate impuritățile nedorite sunt îndepărtate până când rămâne doar aurul topit de puritate ridicată, cel mai adesea de aproximativ 99,99%. Ulterior, acesta este turnat în forme, de obicei, cu aspect de lingouri mari, unde se răcește și se solidifică. Aurul solid este apoi introdus într-o mașina care îl taie în bucati uniforme. Ulterior, bucatile de aur sunt introduse într-o presă care le taie în lingouri de aur. Următorul pas implică cântărirea fiecărui lingou de aur pentru a se asigura că fiecare bucată de aur, nu este nici sub, nici peste greutatea dorită, iar lingourile care trec acest test sunt apoi lustruite pentru a obține o suprafață strălucitoare. Ultima etapă implică procesul de ștanțare în care lingoul din aur, proaspăt lustruit, este introdus într-o presă care apasă cu o forță uriașă pentru a transfera desenul matriței pe lingoul din aur. Rezultatul este un lingou ștanțat. Lingoul din aur proaspăt ștantat este apoi inspectat înainte de a fi ambalat într-un pachet transparent de protecție.

PAMP - produse artistice din metale prețioase

PAMP a fost fondată în 1977 în Elveția și de atunci s-a tot dezvoltat, devenind cel mai important producător mondial de lingouri cu greutate variată, de la 1 la 100 de grame. Principalul punct de producție PAMP este în pitorescul sat elvețian Castel San Pietro, unde operează o rafinărie avansată și o fabrică care aplică cele mai înalte metode de inginerie elvețiene și cele mai noi tehnologii de ultimă oră în procesele de rafinare și producție ale faimoaselor lingouri. Recunoscută ca lider de piață în inovație și în fabricarea lingourilor de metale prețioase cu amănuntul, compania a fost primul producător de metale prețioase care a înfrumusețat reversul lingourilor sale din aur cu diferite simboluri. Unul dintre ele, cel al Fortunei, Zeița Romană a Norocului, a devenit un hit mondial și este astăzi semnul distinctiv al excelenței PAMP ca fabricator. Nu este de mirare că acronimul mărcii PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) înseamnă produse artistice din metale prețioase. Lingourile de înaltă puritate și calitate ale PAMP sunt acreditate de Banca Națională a Elveției și de LBMA (London Bullion Market Association), ceea ce le face alegerea preferată a instituțiilor financiare de top, a băncilor centrale, a investitorilor și a colecționarilor din întreaga lume.

PAMP un membru al London Bullion Market Association

LBMA, sau London Bullion Market Association, a fost înființată ca un organism independent de supraveghere de către Banca Centrală a Marii Britanii în 1987. Rădăcinile LBMA pot fi urmărite de mai multe secole începând cu 1700, când Londra a început să apară ca cel mai important centru comercial pentru metale prețioase din lume. Denumită "London Gold Market", aceasta a fost auto-reglementată de cei mai importanți comercianți și producători de lingouri din Londra, care au supravegheat piața prin acreditarea rafinăriilor de metale prețioase pe lista de livrare bună din Londra. Doar acele rafinării care îndeplineau criteriile de calitate și puritate stabilite de lista "LGD" (London Good Delivery) aveau voie să intre pe piața lingourilor din Londra. Astăzi, mai mult de 135 de companii, care includ unele dintre cele mai mari rafinării de metale prețioase, furnizori de depozitare, producători și comercianți de lingouri, sunt membre ale London Bullion Market Association. Toate fac parte din LBMA, cea mai respectată și de încredere autoritate internațională din lume care monitorizează procesul de producție și rafinare a lingourilor din aur și argint. Rolul principal al LBMA este de a gestiona lista de livrare bună, care este astăzi standardul internațional pentru calitatea și evaluarea lingourilor din aur și argint. PAMP este membru LBMA din 1987.

Product weight in grams
31.10658
Gold weight in grams
31.10347
Fineness
999.9
Gold weight in troy ounces
1
Length
41
Width
24
Thickness
1.66
Manufacturer
PAMP, Elveția

Aversul

În partea de sus a lingoului se află ștampila oficială a PAMP și textul „SUISSE”. La mijloc regăsim gravat „1 OUNCE” (1 UNCIE), „FINE GOLD” și „999.9”, ceea ce implică 99,99% aur pur. În partea de jos a lingoului se află ștampila testului, care garantează puritatea lingoului de aur și numărul unic de serie.

Revers

Lingoul din Aur 1 uncie prezintă un frumos motiv al Zeiței Romane Fortuna. Suprafețele din jurul portretului sunt foarte strălucitoare și au un finisaj asemănător oglinzii.

Ambalaj

Lingoul din aur 1 uncie gr este livrat într-un ambalaj de protecție transparent, sigilat, rezistent la manipulare. Pentru comenzi mai mari, multiplii de 25 sunt disponibili în cutii originale din plastic dur ambalate în fabrică. Culoarea frontală a ambalajului este bleumarin, în timp ce spatele este alb.

Certificat de autenticitate

Greutatea corespunzătoare, finețea aurului, numărul unic de serie și semnătura testului vizibilă pe reversul Lingoului din aur 1 uncie, sunt de asemenea tipărite pe spatele ambalajului. Astfel, pachetul funcționează și ca un certificat de autenticitate.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Mega Mall
București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase