Înapoi

1 uncie Monedă din Aur – Cangur Australian

1 oz
24 carate
Australia


Monedele din aur din seria "Cangur Australian" sunt printre cele mai cunoscute și căutate produse de investiții din lume. Acestea sunt produse de monetăria australiană Perth Mint. Designul excepțional se schimbă în fiecare an. Calitatea de execuție, greutatea și puritatea monedelor din aur sunt garantate de guvernul australian.


Informații generale

  • Moneda Cangur Australian conține 99,99% aur pur (24 carate). O astfel de puritate se traduce prin realizare moendei exclusiv din aur pur și prin lipsa impurităților metalice.
  • În calitate de partener al Perth Mint, Tavex vă oferă moneda din aur Cangur Australian la un preț competitiv, cu un adaos scăzut.
  • Monedele din Aur Cangur Australian sunt recunoscute la nivel internațional. Această serie este în continuă producție de mai bine de 20 de ani și portretizează efigia celei mai puternice și mai longevive regine din secolul XX, Regina Elisabeta a II-a. Din aceste motive, moneda este recunoscută în întreaga lume de dealeri și colecționari.
  • Excelente pentru economii! Monedele din aur Cangur Australian sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea aurului de investiții.
  • Prețul monedelor Cangur Australian este în strânsă corelație cu prețul internațional al aurului.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Design

Aversul ilustrează efigia Reginei Elisabeta a II-a. Motivul portretizării Majestății Sale provine din apartenența Australiei la Comunitatea Națiunilor (the United Kingdom’s Commonwealth of Nations), astfel fiind și monarhul constituțional. Deasupra efigiei reginei se află textele “ELIZABETH II” și “AUSTRALIA”. În partea de jos se găsește valoarea nominală "100 dollars" și inițialele designerului Ian Rank-Broadley "IRB".

Reversul prezintă cel mai faimos animal al Australiei, cangurul. Deasupra acestuia se găsește textul “AUSTRALIAN KANGAROO”, în timp ce sub acesta sunt inscripționate puritatea, greutatea, anul fabricării și litera "P" semnul Perth Mint. Designul reversului monedei Cangur Australian se schimbă în fiecare an.

Istoric

Această serie este cunoscută sub numeroase denumiri precum Pepită Australiană (Australian Nugget), Cangur Australian (Australian Kangaroo), Pepită de aur Australiană (Australian Gold Nugget) sau Cangur Australian din Aur (Australian Gold Kangaroo). Motivul acestor multiple denumiri este acela că între anii 1986 și 1989 motivul principal al monedei era pepita de aur, de unde și numele inițial al acesteia. Acest motiv era menit să să simbolizeze bogata istorie a Australiei în extracția de aur aluvionar, mândrindu-se cu unele dintre cele mai mari pepițe din lume, printre ele și celebra “The Welcome Stranger”, cu o greutate remarcabilă de 2315 uncii sau 72 kilograme. În anul 1989 designul monedei este schimbat, pepita de aur fiind înlocuită cu alt simbol al Australiei, cangurul. Odată cu aceasta este redenumit ca fiind "Cangur Australian", toate celelalte caracteristici rămânând neschimbate.

Producător

Perth Mint este producătorul monedei din aur Cangur Australian, fiind un nume recunoscut pe plan mondial în lumea rafinatorilor de metale prețioase. A fost fondat în anul 1896 de Britain’s Royal Mint după descoperirea unui nou depozit de aur în Australia de Vest. Sarcina Perth Mint a fost aceea de a rafina minereurile de aur și de a emite monede Sovereign. Între 1899 și 1931 au fost bătute o cantitate considerabilă de monede din aur sovereign ce au fost ulterior distribuite în Australia și în întregul Impreiu Britanic deveniind monedă oficială. Începând cu anul 1971 controlul britanic asupra Perth Mint este retras, prorpietatea revenind guvernului Australiei de Vest. Astăzi, Perth Mint este cunoscută pentru calitatea remarcabilă a monedelor sale din aur de investiții, precum Kookaburra și Koala din argint și monedele din seria Lunar Australian. De asemenea, este membru al London Bullion Market Association (LBMA) încă din anul 1934.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului