Valută

Cum funcționează calculatorul de schimb valutar?

Introduceți suma pe care vreți sa o cumpărați și automat va fi calculat echivalentul acesteia în moneda aleasă de dumneavoastră.

În calculatorul de schimb valutar puteți calcula echivalentul sumelor arbitrar alese în toate monedele cu care Tavex lucrează. Vă rugăm să rețineți faptul că Tavex funcționează numai cu unități întregi și operează numai cu monede care se află în circulație. În cazul în care este nevoie să fie rotunjită suma, vom lua legătura cu dumneavoastră pentru confirmare.

Cum să comand valută online?

Faceți click pe calculatorul nostru de schimb valutar, selectați moneda dorită și cantitatea, apoi faceți click pe „comandă online”, navigați la „coșul dvs de cumpărături” și urmați pașii pentru a comanda prin intermediul Site-ului.

Care sunt opțiunile de transport și de plată, în cazul unei comenzi de valută online?

Puteți comanda valuta dorită la adresa de domiciliu sau la sediul Econt, respectiv puteți plăti prin transfer bancar sau ramburs.

Vă rugăm să rețineți că atunci când selectați plata prin transfer bancar, vă vom contacta, pentru a vă solicita o copie a cărții de identitate.

În ce hârtii de valoare voi primi valuta prin comandă online?

Construim un mix de hârtii de valoare, care să corespundă sumei comenzii, dorinței clientului, situației din piață și disponibilului nostru valutar.

Tavex lucrează numai cu unitățile valutare întregi și operează numai cu hârtii de valoare aflate în circulație.

De exemplu, în cazul în care comandați 12.650 HUF (forinți maghiari), vă putem trimite 12.500, pentru că cel mai mic nominal al acestei valute este 500 HUF.

Bineînțeles, vom lua legătura cu dumneavoastră în prealabil, prin e-mail sau telefon, pentru a stabili parametrii acestei tranzacții.


Livrare aur de investiții

Ce este aurul de investiții?

Legea numărul 227/2015

ART. 313 – Regimul special pentru aurul de investiții

(1) Aurul de investiții înseamnă:

a) aurul, sub formă de lingouri sau plachete acceptate/cotate pe piețele de metale prețioase, având puritatea minimă de 995 la mie, reprezentate sau nu prin hârtii de valoare, cu excepția lingourilor sau plachetelor cu greutatea de cel mult 1 g;

b) monedele de aur care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

1. au titlul mai mare sau egal cu 900 la mie;
2. sunt reconfecționate după anul 1800;
3. sunt sau au constituit monedă legală de schimb în statul de origine; și
4. sunt vândute în mod normal la un preț care nu depășește valoarea de piață liberă a aurului conținut de monede cu mai mult de 80 %.)

Pe scurt, acesta cuprinde monedele și lingourile cu un conținut ridicat de aur (peste 90,0 %) și formă standard, al căror preț este apropiat de prețul de bursă al aurului pe care îl conțin. Aceste monede și lingouri sunt un instrument comun de investiții în întreaga lume. Sunt scutite de TVA.

Aveți tot timpul monede și lingouri disponibile?

Ne străduim să avem în stoc toate monedele și lingourile din portofoliul nostru. Uneori, în funcție de tipul de produse de investiții și cantitatea solicitată, este necesar să ne contactați în prealabil, pentru a asigura pentru dvs ceea ce doriți.

Este disponibilă cea mai mare parte a produselor din magazinul nostru online. În cazul în care nu dispunem de stoc, reprezentantul nostru vă va contacta, pentru a stabili când poate fi livrat produsul.

Ca parte a companiei internaționale Tavex Group, avem posibilitatea de a satisface o gamă largă de cereri ale clientului, pentru că lucrăm cu parteneri din întreaga lume.

Ce înseamnă „uncie troy”?

Uncia troy (oz) este o unitate de măsură pentru metalele prețioase.

1 oz = 31,1 g

Cum se determină și stabilește prețul aurului?

Prețul de bursă al aurului de investiții se stabilește în funcție de fixingul recunoscut internațional al London Bullion Market Association (LBMA). Acesta este anunțat de 2 ori pe zi – la orele 10:30 și 15:00. Prețul este calculat în dolari americani, iar procesul se desfășoară în fiecare zi lucrătoare.

Pentru indexarea prețului unciei troy de aur la bursă se folosește abrevierea XAU, aceasta fiind un simbol internațional pentru indicarea unității de măsură.

XAU = 1 oz = 31,1 g aur pur

Diferența dintre „Prețul de vânzare” și „Prețul de cumpărare” este extrem de mică, fapt care transformă produsele din aur de investiții în active financiare, spre deosebire de bijuteriile din aur, care conțin TVA, comision mare de prelucrare și valoare sentimentală.

Prețul final al produselor din aur și argint de investiții este stabilit în funcție de:

 • Prețul de bursă;
 • Comisionul producătorului;
 • Costurile logistice;
 • Căutarea globală și locală.

Tavex Group are contracte directe cu toți emitenții majori și are capacitatea de a oferi unele dintre cele mai accesibile prețuri pentru aurul de investiții în Europa.

Unde și cum să depozitez aur și argint fizic?

Aurul și argintul fizic de investiții poate fi depozitat oriunde. Cel mai frecvent în:

 • seif;
 • loc sigur la domiciliu;
 • casetă de valori la bancă;
 • trezorerie;

Unii dintre investitorii mai excentrici aleg și cea mai veche modalitate, prin săparea unui loc sigur și secret.

Cel mai important lucru pentru protecția aurului și argintului de eventuale defecte este păstrarea acestuia în ambalajul original vidat (în cazul lingourilor și al unor monede) sau într-o capsulă specială. Nu atingeți produsele dumneavoastră de investiții cu obiecte grele și nu le așezați lângă substanțe periculoase pentru acestea (acid azotic).

Cum să depozitez diferite produse de investiții, pentru a le păstra valoarea?

Toate monedele din portofoliul Tavex sunt produse de investiție. Este important să acordați atenție depozitării lor, pentru a nu pierde valoarea de investiție a acestora. Principala indicație de urmat este aceea că este nevoie să păstrați integritatea produselor și aspectul de producție inițial al acestora.

Produsele de investiții nu ar trebui să prezinte leziuni, amprente sau zgârieturi. Dacă sunt păstrate într-un ambalaj special, atunci integritatea lor nu ar trebui să fie alterată.

În descrierea fiecărui produs sunt incluse informații privind modul corect de depozitare, în funcție de tipul de produs. Depozitarea corespunzătoare a produsului asigură revânzarea acestuia ca un produs de investiții.

De ce există o diferență de marjă la produsele de investiții?

Prețul final este determinat de factori dinamici, care au o pondere diferită de influență pentru fiecare produs de investiții, în funcție de tipul acestuia și situația din piață:

 • Prețul de bursă;
 • Comisionul producătorului;
 • Costurile logistice;
 • Căutarea globală și locală.
Eliberați certificate pentru produsele din aur?

Nu.

Tavex este comerciant, și nu producător al produselor din aur oferite și nu poate emite certificate de autenticitate.

Certificatul de autenticitate al produsului poate fi obținut numai în cazul în care acesta este asigurat de producător, rafinărie sau monetărie. Prin urmare, niciun distribuitor de aur de investiții nu eliberează un astfel de certificat de autenticitate. În plus, certificatul se eliberează pe baza numărului de serie, iar monedele nu au un astfel de număr. În cazul în care nu există un număr de serie în baza căruia să fie eliberat certificatul, atunci respectivul certificat nu are nicio valoare, pentru că nu poate fi asociat produsului concret.

Toate lingourile de investiții bătute de la 1 la 100 de grame sunt împachetate în ambalaje vidate, cu număr unic de certificare, care corespunde numărului lingoului.

Cum pot fi sigur că produsul din aur este veritabil și că acesta corespunde descrierii?
 • Cumpărați numai de la dealeri de aur de investiții autorizați, cu o reputație bună și care garantează calitatea produselor pe care le oferă;
 • Pentru a vă proteja de falsuri, nu cumpărați monede de aur de pe stradă sau de la persoane întâmplătoare, dacă nu sunteți 100 % sigur de cunoștințele pe care le aveți în ceea ce privește aurul;
 • Urmăriți calitatea manoperei. Toate monedele autentice sunt extrem de fine și detaliate, lucru care nu poate fi realizat în alte condiții decât ale monetăriei de stat.

Autenticitatea monedelor de aur este confirmată de 4 indicatori: greutate, diametru, grosime și detaliile de manoperă.

Care este diferența dintre aurul fizic și cel „pe hârtie”?

Când spunem aur fizic, ne referim numai la deținerea reală de lingouri și monede de aur de investiții.

Certificatele de aur, conturile la brokeri, acțiunile la fondurile de tranzacționare la bursă care investesc în aur sau în instrumente derivate, sunt un exemplu de aur „pe hârtie” deținut.


Livrare

În cazul în care comand, voi primi moneda din fotografie?

Toate fotografiile de pe Site aparțin unor produse reale, fotografiate special pentru Tavex Group. Cu toate acestea, imaginile ilustrează doar felul în care ar trebui să arate produsul de investiție din respectiva categorie.

În urma comenzii veți primi un produs care arată ca cel din imagine, cu posibile diferențe în ceea ce privește anul emiterii sau cu semne strict individuale, precum zgârieturi permise ș.a.m.d.

Care este timpul de livrare?

Termenul de livrare depinde de adresa selectată, după cum urmează:
1 zi lucrătoare pentru București;
2 zile lucrătoare pentru alte orașe în care există birouri;
până la 5 zile lucrătoare pentru localitățile fără birou;

Rețeaua de sucursale Econt din România

Comenzile confirmate pana la ora 15:00 sunt expediate în aceeași zi, iar cele confirmare după ora 15:00 – în ziua lucrătoare următoare.

Comenzile nerevendicate în termen de 24 de ore de la preluarea lor în biroul Econt, se returnează, iar comanda este anulată. Clienților care nu și-au revendicat comenzile, le vor fi refuzate comenzile viitoare pe www.tavex.ro. Tavex își rezervă dreptul de a aprecia când să reia serviciile către respectivul client.

Verificați graficul Econt

Care sunt posibilitățile de livrare din magazinul online Tavex?
 • Livrare la adresă cu Econt – posibilitatea de a utiliza serviciul „Plată ramburs” la această opțiune este limitată la un total de 9.500 lei;
 • Livrare prin curier la biroul Econt;
Există o limită legată de suma comenzii online?

Da, sumele sunt limitate în următoarele cazuri:

Până la 9.500 lei*, – la selectarea opțiunii „Livrare prin curier la Econt”, indiferent de metoda de plată.

*Pentru persoane juridice limita este de 4.700 lei.

Cum se realizează plata?
 • Plata prin transfer bancar, în baza unei facturi emise în prealabil – puteți plăti produsele de investiții alese de dvs în baza unei facturi emise în prealabil, în termen de 1 oră de la emiterea ei. Documentul va fi anulat după expirarea termenului. Termenul este stabilit astfel din cauza fluctuațiilor prețului de bursă al metalului, acesta putând afecta în mod semnificativ marja comercială. Comanda dumneavoastră va fi procesată după primirea plății.
 • Plată ramburs la livrare – puteți plăti curierului în numerar sau la biroul Econt. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, pentru a preveni abuzul de încredere și încercările de fraudă, serviciul de „Previzualizare înainte de plată” nu este disponibil pentru comenzile plasate prin www.tavex.ro. Din motive de securitate, suma produselor livrate prin curier la adresă, cu plată ramburs, nu poate depăși 9.500 lei.
Care este costul de livrare?

Costul livrării prin curier la Econt depinde de valoarea comenzii. Pentru toate pachetele trimise de la Tavex se adăugă și o asigurare. Costul pentru livrare se calculează automat, în timpul procesului comenzii, înainte de a ajunge la pasul „Plată”.

Detaliile legate de costurile percepute vor apărea în coșul dvs de cumpărături.

În ce fel de ambalaj am să primesc pachetul?

Monedele sunt întotdeauna în capsule speciale de protecție, iar lingourile într-un ambalaj vidat. În cazul livrării la adresă sau la biroul curierului, produsele sunt transportate și în ambalaje de transport speciale, într-un plic cu număr individual de serie, care aparține curierului.

Pentru toate opțiunile de livrare, Tavex oferă material video, în care este prezentată pregătirea pachetului.

Am posibilitatea de a returna produsul?

Nu, dar acesta poate fi vândut înapoi.

Prețurile produselor de investiții depind de fluctuațiile piețelor financiare și nu sunt controlate de Tavex.

Produse achiziționate nu pot fi returnate la prețul lor de achiziție.

Având în vedere faptul că achiziționați un produs de investiții lichid, îl puteți vinde oricărui distribuitor de metale prețioase.

Ce se întâmplă cu produsele din coșul meu de cumpărături, atunci când sunt reînnoite prețurile de pe Site?

Prețurile din coș sunt actualizate continuu, împreună cu toate prețurile produselor de pe www.tavex.ro. Timpul rămas până la fiecare actualizare a prețurilor este calculat cu un ceas, pe care îl vedeți în colțul din dreapta sus al monitorului, atunci când intrați în „coșul” dumneavoastră.

După ce treceți la procesul de finalizarea a comenzii (momentul de la completarea datelor dumneavoastră personale până ajungeți la fereastra „Comandă finalizată cu succes”), dispuneți de 15 minute înainte ca prețurile să fie actualizate.

0 PRODUS