Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 20 lire Vittorio Emanuele II Italia

În stoc
Dacă doriți să dețineți o bucată din Italia secolului al XIX-lea, perioadă marcată de transformări culturale remarcabile ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2264 lei
1971 lei 12.94%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Dacă doriți să dețineți o bucată din Italia secolului al XIX-lea, perioadă marcată de transformări culturale remarcabile și schimbări fascinante de putere, Tavex vă prezintă un exemplar cu adevărat fascinant, moneda de aur de 20 de lire Vittorio Emanuele. Moneda întruchipează istoria Casei de Savoia, una dintre cele mai vechi familii regale din lume și încercarea lor de a cuceri și unifica peninsula italiană, de altfel divizată, într-un singur regat. Aceste monede de aur, pe lângă relatarea istoriei captivante a transformării Italiei într-un Regat unit, marchează și prima consolidare a monedei țării în peste 300 de ani. Prin urmare, s-a putut observa că moneda de 20 de lire italiene este potrivită pentru colecțiile de monede și în ciuda relativei lipse de pe piață, acestea au încă prețuri favorabile, devenind o investiție ideală pentru cei care doresc să-și stocheze averea în monede de aur.

De ce să cumperi?

 • Monedele de aur 20 lire Vittorio Emanuele sunt potrivite pentru colecționari. Tirajul relativ scăzut cât și reprezentarea istoriei atât de bogate și colorate a Italiei, fac ca monedele de aur de 20 de lire să fie populare printre colecționari și numismati.
 • Monedele de aur 20 lire Vittorio Emanuele reprezintă bani. Acestea sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată și pot fi schimbate în întreaga Europă atât la dealerii de lingouri, cât și la investitori.
 • Monedele de aur 20 lire Vittorio Emanuele au făcut parte din prima standardizare monetară a Europei. Monedele de aur de 20 de lire au reprezentat simbolul monetar al Italiei, stabilitate, uniformitate și încredere, făcându-le parte integrantă a Uniunii Monetare Latine, prima uniune valutară cu adevărat importantă din Europa.
 • Monedele de aur 20 lire Vittorio Emanuele sunt o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul. Corelația redusă a aurului cu alte active financiare face că moneda de aur italiană de 20 de lire să servească drept acoperire de portofoliu împotriva riscului de piață.
 • Monedele de aur 20 lire Vittorio Emanuele sunt echivalentul economisirii. Monedele italiene de aur 20 de lire sunt o alegere ideală pentru oricine dorește să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea deținerii de monede de aur.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2264 lei
 • Preț de răscumpărare
  1971 lei
 • Marja de risc
  293 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 157.71% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3648 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10776 RON/oz.

Istoric

Casă Savoia și moneda italiană de aur 20 de lire

Crearea monedei italiene de aur 20 de lire poate fi atribuită uneia dintre cele mai vechi familii regale din lume, și anume Casa de Savoia. Moștenirea Casei de Savoia a început acum aproape un mileniu într-un mic teritoriu alpin între Elveția, Franța și Italia. Ceea este cu adevărat interesant este faptul că, de-a lungul secolelor ce au urmat, Casa de Savoia nu și-a extins teritoriile prin mijloace tradiționale, cu alte cuvinte prin forță brută, ci mai degrabă a făcut-o prin încheierea unor căsătorii și alianțe avantajoase. Deși dinastia și-a pierdut teritoriile de mai multe ori în fața unor forțe regionale mai mari, de exemplu, Napoleon Bonaparte, a reușit întotdeauna, ca prin miracol, să le recâștige și chiar să cucerească noi regiuni.

La începutul secolului al XIX-lea, Italia făcea parte din Imperiul Francez, dar după înfrângerea lui Napoleon în bătălia decisivă de la Waterloo, Imperiul a căzut, iar stăpânirea franceză asupra Italiei a fost ridicată, Italia a fost împărțită în regiuni, multe dintre acestea devenind state vasale Austriei, ca recompensă pentru participarea Austriei la războaiele napoleoniene. Casa de Savoia a fost mai norocoasă după împărțirea Italiei, primind conducerea autonomă asupra Insulei Sardinia și a părții de nord-vest a Italiei, la granița cu Franța. Noua regiune a fost denumită Regatul Sardiniei și a devenit una dintre cele trei maimari regiuni din Italia.

Italia divizată nu avea guvern central sau armată puternică, exact așa cum isi planificase Austria, permițând acesteia să guverneze mai ușor indirect o mare parte din teritoriile Italiei. Nu este surprinzător că la mijlocul secolului al XIX-lea s-a născut o puternică mișcare revoluționară, formată din naționaliști care doreau să unifice teritoriile Italiei. În urma mai multor revolte din marile orașe din nordul Italiei împotriva stăpânirii austriece, Regatul Sardiniei, dornic să-și extindă teritoriile, a decis să declare Primul Război de Independență împotriva Austriecilor. Din păcate pentru revoluționari, campania militară a ajuns rapid la final, după câteva înfrângeri decisive ale forțelor austriece.

Infrant, dar neingenunchiat, Regatul Sardiniei, cu Vittorio Emanuele al II-lea la conducere, a încercat unificarea din nou, un deceniu mai târziu, declarând al doilea război de independență italian împotriva austriacilor în 1859. Această campanie s-a dovedit mai reușită, parțial datorită sprijinului militar asigurat de Napoleon al III-lea al Franței și de o miscare naționalistă mai puternică și mai organizată condusă de binecunoscutul revoluționar italian Giuseppe Garibaldi. După doi ani sângeroși, Vittorio Emanuele  al II-lea a reușit să securizeze toate regiunile Italiei, cu excepția Romei și a regiunii venețiene din nord-est. Ulterior, în 1861, a fost proclamat Regatul Italiei, cu regele Vittorio Emanuele al II-lea ca suveran. Pentru a marca lupta  de aproape cinci decenii de a unifica Italia, a fost bătută  lira de aur, purtând efigia învingătorului, regele Vittorio Emanuele al II-lea, și blazonul dinastiei sale, Casa de Savoia. Mulți l-au considerat pe regele Vittorio „Tatăl Patriei” datorită rolului pe care l-a jucat în unificarea teritoriilor Italiei. Deși nu este singura persoană responsabilă de unificarea Italiei, el s-a dovedit a fi un mare diplomat și strateg militar. Regele Vittorio Emanuele al II-lea va domni peste Italia până la moartea sa în 1878, când tronul a fost transmis fiului său Umberto I-ul.

Lirele italiene din aur unifică monedele Italiei

Casa de Savoia nu numai că a reușit să unifice Italia, ci a reușit și unificarea monedelor țării. Înainte de unificare, obiceiul era ca fiecare regiune mai mare să emită propriile sale monede circulante. De exemplu, statele papale, o parte a Italiei conduse de papa, foloseau scudos, Regatul Napoli făcea tranzacții cu piastre, florinii erau folositi în Lombardia-Veneția și Regatul Sardiniei emitea lire. Noile lire de aur au fost o continuare a monedei utilizate de Regatul Sardiniei. Motivul selectării lirei sarde a fost faptul că fusese deja unificat  în 1816 pentru a egala francul de aur francez în termeni de finețe și greutate. Acest lucru i-a permis să circule în Franța la paritate cu francul, la fel și francul francez în Regatul Sardiniei, facilitând astfel comerțul și schimbul de mărfuri. Mai mult, francul de aur francez era, la momentul unificării monedei italiene, o monedă regională importantă, astfel încât decizia de a gandii lira asemănătoare cu francul francez a avut și mai mult sens. Noua putere a lirei de aur a favorizat comerțul în interiorul Italiei și a contribuit la transformarea Italiei într-unul dintre membrii fondatori ai primei uniuni valutare majore din Europa, Uniunea Monetară Latină.

Moneda italiană din aur 20 de lire a făcut parte din standardul de aur al Europei

În 1865, Italia, Franța, Belgia și Elveția au fondat prima uniune valutară majoră din Europa sub denumirea de „Uniune monetară latină”. Această uniune a fost o încercare de a unifica moneda țărilor respective într-o monedă unică si uniformă. Membrii fondatori ai uniunii au convenit asupra finisajelor și a greutății uniforme a monedei lor, care era stabilită să fie egală cu francul de argint și francul de aur, așa cum făcuse Regatul Sardiniei cu 50 de ani în urmă, și au convenit să-și schimbe reciproc monedele de aur și argint, la paritate, indiferent dacă aveau un alt design, efigie sau nume. Raportul celor două metale prețioase a fost, de asemenea, standardizat, 4,5 grame de argint fiind egale cu 0,290322 grame de aur, un raport de 15,5 la 1. Standardizarea a facilitat și simplificat comerțul între țările membre și a fost văzută ca un concept atrăgător, convingând astfel și alte țări europene să adere. Deși unificarea monedelor a avut și defecte, unul dintre ele fiind faptul că guvernele au emis documente scrise care modificau raportul fix stipulat  între bancnotele de hârtie și monedele din metale prețioase, toate acestea au fost consecința unei judecăți omenești defectuasemai degrabă decât a eșecului monedei unice din metal prețios. Cu toate acestea, uniunea s-a extins  până la începutul primului război mondial și a ajuns la un sfârșit formal un deceniu mai târziu, în 1927.

Valoarea produsului în grame
6.4516
Aur greutate în grame
5.80644
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.18668
Diameter
21
Grosime
-
Valoarea pe avers
20 lire
Producător
Italia

Aversul

Aversul monedei înfățișează efigia regelui Vittorio Emanuele al II-lea. Portretul său este încadrat de titlul său „VITORRIO EMANUELE al II-lea”. Sub decolteul regelui este anul tirajului și semnătura maestrului gravor „FERRARIS”.

Revers

Reversul monedei conține blazonul regal ale Casei de Savoia, care este înfrumusețat cu o coroană regala în partea de sus și înconjurată de o coroană de frunze. În jurul acestor marcaje se află textul „REGNO D’ITALIA”, care se traduce prin „Regatul Italiei”, iar în partea de jos a monedei se află denumirea „L 20” și marca de monedă.

Ambalaj

Fiecare monedă poate fi împachetată individual în capsule din plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
București, Mega Mall
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase