Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 20 de franci/8 forinți Franz Iosif Austro-Ungaria

Stoc epuizat
Cea mai distinsă monedă clasică de aur din Ungaria, Moneda din Aur 20 franci/8 forinți Franz Iosif ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
1923 lei
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Cea mai distinsă monedă clasică de aur din Ungaria, Moneda din Aur 20 franci/8 forinți Franz Iosif , care poartă două denumiri diferite, care fac referire la tradiția monetară de lungă durată și  variată a Ungariei. Denumită și  „Forinți maghiari 8” sau „20 franci maghiari”, întruchipează istoria Imperiului austro-ungar, a doua cea mai mare națiune europeană și una dintre principalele puteri mondiale ale vremii. Trecutul este imortalizat într-un aliaj de aur de 21,6 karate, realizat în conformitate cu prima uniune monetară majoră a Europei, Uniunea Monetară Latină. Moneda de Aur de 20 franci / 8 forinți prezintă cu armele regale ale Ungariei și efigia unuia dintre ultimii mari monarhi ai Europei, Franz Iosif al Austriei. Emise între 1870 și 1892 de Monetăria Kremnica, considerată astăzi una dintre cele mai vechi monetării din lume, care deține astăzi titlul de una dintre cele mai vechi monetării din lume, c au o semnificație istorică, făcându-le potrivite pentru colecționarii și investitorii care doresc să aibă o monedă de aur valoroasă.

De ce să cumperi?

 • Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci /8 forinți sunt mărturie a trecutului glorios al Ungariei.  Decorate cu armele regale maghiare și prezentând o caracteristică interesantă prin alăturarea celor două denumiri pe suprafața monedei, sunt faimoase în special în Europa Centrală.
 • Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci /8 forinți este potrivit pentru colecțiile de monede. Întruchipează istoria a două mari puteri europene, Regatul Ungariei și Imperiul Austriac, având drept simbol efigia unuia dintre cei mai importanți monarhi ai vremii, împăratul Franz Iosif. Monedele  de Aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți au o istorie bogată și aduc un plus de valoare oricărei colecții de monede.
 • Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci/ 8 forinți sunt bani. Monedele  de Aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată și sunt recunoscute și tranzacționate de dealerii și investitorii din întreaga Europă.
 • Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci / 8 forinți sunt echivalentul economisirii. Monedele de Aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur fizic.
 • Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci / 8 forinți urmăresc prețul aurului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur Franz Iosif 20 franci / 8 forinți o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2304 lei
 • Preț de răscumpărare
  1923 lei
 • Marja de risc
  381 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 157.82% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3648 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10780 RON/oz.

Istoric

Istoria forintului maghiar

Pentru a aprecia mai bine valoarea Monedele de Aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți, trebuie să ne uităm la perioada când Regele Carol I a transformat Regatul Ungariei într-o mare putere. Deja o națiune semnificativă la începutul mileniului al doilea, Ungaria va deveni, în secolul al XIV-lea, sub domnia regelui Carol I, din punct de vedere geografic, al doilea regat ca mărime din Europa. În momentul său de glorie, Regatul Ungariei se întindea de-a lungul coastei Adriatice în vest, până la lanțul muntos balcanic din sud, cuprinzând cea mai mare parte a Transilvaniei în est. Cu alte cuvinte, Ungaria de astăzi este doar o umbră a fostului său eu glorios.

Carol I, denumit și Charles Robert, descendent atât din regalitatea italiană, cât și din cea maghiară, a revendicat tronul maghiar la începutul anilor 1300. Sun conducerea sa Regatul Ungariei s-a extins teritorial și economic, impunându-se în Europa. În timpul domniei sale, depozite bogate de aur au fost descoperite și exploatate în regiunea muntoasă de pe teritoriul Slovaciei centrale de astăzi. Aceste mine erau atât de bogate încât Regatul Ungariei a devenit cel mai mare din Europa și unul dintre principalii producători de aur din lume. Fluxul constant de aur din visteria regală i-a fost de mare ajutor  lui Charles Robert în guvernare.  Totodată, un rol decisiv l-a jucat și reforma sistemului monetar al țării care a pus bazele forintului din aur.

Inspirat de succesul florinului, o monedă de aur de 24 de karate bătută de orașul-stat italian Florența, care domina comerțul european la acea vreme, Charles a introdus o monedă similară care avea aceeași greutate și puritate, dar un design ușor diferit. Noua monedă de aur a fost denumită „florentinus”,  iar maghiarii au prescurtat-o ulterior și au ajuns la „forint”.

Pentru a bate noua monedă, Carol i-a acordat lui Kremnica, un oraș minier important din apropierea zăcămintelor abundente de aur, privilegii regale de a înființa o monetărie.  Forinții din aur au fost distribuiți ulterior în tot regatul și astfel inflația, care făcuse anterior ravagii în economie, a fost adusă sub control. Integritatea forintului a contribuit, de asemenea, la stimularea comerțului, care a crescut rapid ca urmare a modului mai convenabil și sigur de tranzacționare.  Monetăria Kremnica, înființată la ordinul lui Charles Robert, îi va supraviețui și va deveni cel mai important producător de monede de aur din regiune. Aici s-au bătut și alte monede de aur europene, unele chiar faimoase , precum ducatul,  Monetăria Kremnica funcționează și astăzi, fiind una dintre cele mai vechi monetării cu o produc ție necontenită din lume.

Apariția monedei de aur Franz Iosif 20 franci / 8 forinți

În următoarele câteva secole, Regatul Ungariei este asimilat domeniului  împăraților habsburgici și va face parte din Imperiul austriac la începutul anilor 1800. După înfrângerea Austriei în războiul austro-prusac din 1867, naționaliștii maghiari au exploatat poziția politică slabă a Austriei și au asigurat independența parțială Ungariei, care îi conferea o autonomie deplină a afacerilor sale interne, stabilind astfel monarhie duală denumită Imperiul Austro-Ungar.

Din nou, controlând afacerile sale monetare, Ungaria a introdus moneda de aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți în 1870. Motivul :  Austria încheiase cu trei ani în urmă un tratat cu Franța pentru a deveni  membru al Uniunii Monetare Latine, ceea ce s-a aplicat în mod firesc și Ungariei.

În 1865, Italia, Franța, Belgia și Elveția au fondat prima uniune monetară majoră a Europei sub denumirea de „Uniune monetară latină”, a cărei scop a fost de a unifica banii țărilor respective într-o singură monedă. Membrii fondatori au convenit ca finețea și greutatea uniform a monedelor să fie egală cu francul de argint și francul de aur și să schimbe reciproc monedele de aur și argint la egalitate, indiferent dacă acestea aveau un alt design , efigie sau nume. Această standardizare a facilitat și a simplificat comerțul între țările membre, motiv pentru care  au aderat și Austria și Ungaria.

Monedei de aur Franz Iosif 20 franci / 8 forinți au facilitat comerțul zilnic în Imperiul Austro-Ungar

După anii 1870 și până la primul război mondial, Imperiul Austro-Ungar a prosperat. Industria s-a extins, segmentele artistice și științifice ale societății au prosperat, infrastructura a fost modernizată, rețelele feroviare, canalele fluviale și porturile au fost construite în întreaga monarhie duală, Ungaria a devenit o sursă principală de hrană pentru restul Europei și Imperiul ca un întreg a devenit al patrulea cel mai mare producător de utilaje din lume. A fost o economie dinamică în care moneda de aur Franz Iosif de 20 franci / 8 forinți  a jucat un rol important prin facilitarea comerțului de zi cu zi. Odată cu creșterea veniturilor și înflorirea comerțului, împăratul conducător al acelor vremuri, Franz Iosif (care este gravat pe această monedă), a devenit în mod natural asociat cu un timp de „abundență”, sporindu-i popularitatea ca o consecință. El a atras un puternic adept loial în Ungaria, mai ales având în vedere abordarea sa pacifistă față de Ungaria, care includea acordarea țării de guvernare autonomă.

Valoarea produsului în grame
6.4516
Aur greutate în grame
5.80644
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.18668
Diameter
21
Grosime
-
Valoarea pe avers
8 forinți/ 20 franci
Producător
Ungaria

Aversul

 

Aversul monedei îl înfățișează pe Împăratul Franz Iosef, încoronat cu lauri. Textul “FERENCZ JOZSEF I K A CS ES M H S D O AP KIR” care se traduce ”Franz Iosef I, grație lui Dumnezeu, împăratul Austriei și Regele Apostolic al Ungariei, Croației, Slavoniei și Dalmației”, este scris de jur împrejurul efigiei. Pe linia gâtului este marca Monetăriei Kremnica ”K.B”. 

Revers

 

Reversul monedei prezintă stema Regatului Ungariei, înconjurată de textul „MAGYAR KIRALYSAG“ (Regatului Ungariei), valoarea nominală și anul emiterii.

Ambalaj

La crerere, monedele pot fi împachetate individual în capsule din plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase