Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 20 Franci elvețieni Helvetia

În stoc
Tavex prezintă cea mai cunoscută monedă clasică din aur din Elveția, Moneda de Aur 20 de franci ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2270 lei
1998 lei 11.98%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex prezintă cea mai cunoscută monedă clasică din aur din Elveția, Moneda de Aur 20 de franci Helvetia. Denumită și „Vreneli elvețiană”, a fost emisă pentru prima dată în 1883 și este o mărturie a tradiției îndelungată al Elveției în domeniul prelucrării metalelor prețioase. Fabricată dintr-un aliaj durabil de aur de 21,6 karate, Moneda de Aur 20 de franci Helvetia este înfrumusețată cu  celebra stemă elvețiană, pe fundalul unei ramuri de stejar, care simbolizează forța pe termen lung a țării.

Moneda, datorității calității excepționale marca made in Elveția, este simbolul uneia dintre cele mai prospere țări din lume. Asociată cu stabilitatea și securitatea financiară, Moneda de Aur 20 de franci Helvetia este moneda istorică preferată de marea majoritate a investitorilor și colecționarilor de metale prețioase din întreaga lume.

De ce să cumperi?

 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt cele mai căutate monede de aur elvețiene. Înfrumusețate cu designul Helvetiei, personificarea feminină a Elveției, și fiind produse la aceeași calitate înaltă de șase decenii, aceste monede sunt cele mai faimoase monede istorice din Elveția.
 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt cele mai lichide monede de aur din Elveția. Cu aproximativ 61 de milioane de piese emise din 1883, sunt un nume cunoscut în rândul dealerilor și investitorilor în aur fizic.
 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia înseamnă bani. Sunt exceptate de la plata taxei pe valuare adăugată și a impozitului pe capital în Elveția.
 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt recunoscute internațional. Fiind etalonul monetar al uneia dintre cele mai stabile și prospere țări din lume, aceste monede sunt considerate simbol al încrederii, stabilității și calității constante. La urma urmei, sunt fabricate în Elveția.
 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt echivalentul economisirii. Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur fizic.
 • Monedele de Aur 20 de franci Helvetia sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur 20 de franci Helvetia o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2270 lei
 • Preț de răscumpărare
  1998 lei
 • Marja de risc
  272 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 158.42% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3648 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10805 RON/oz.

Istoric

Numele  Monedei de Aur 20 de franci Helvetia

Provine de la un trib celtic -  Helvetii – care s-a stabilit în jurul anului 500 î.Hr. în regiunile alpine din  Elveția de astăzi. Numele acestui trib și, ulterior, al regiunii s-a păstrat și în limba latină. a, a trăit în limba latină. Numele official al țării este, astăzi, Confederația Elvețiană, sau Confoederatio Helvetica în limba latină. De aici și personificare feminină a Elveției gravată pe aversul Monedei de Aur 20 de franci Helvetia.

Nașterea francului elvețian

Până la mijlocul secolului 19, cantoanele (statele membre) ale Elveției au avut privilegiul de a emite propria monedă. Exercitându-și dreptul simultan, au emis cantități mari de monede care aveau valori, greutăți și finețe diferite, fiind produse din materiale diferite.  În plus, a existat un aflux mare de monede străine datorită poziției geografice favorabile comerțului, dar și numărului relativ mare de mercenari elvețieni care erau angajați în afara țării, dar trimiteau solda acasă. a Elveției și Toate aceste lucruri au complicat enorm tranzacțiile monetare zilnice, așa că s-a convenit ca dreptul de a bate și emite monedă să fie transferat guvernuli federal. În 1850, Adunarea Federală Elvețiană a adoptat Legea Federală a Monedelor, care prevedea că argintul să fie baza noului sistem monetar, iar noua monedă unică să se numească franc elvețian.   

Francul elvețian și Uniunea monetară latină

În 1865, Italia, Franța, Belgia și Elveția au fondat prima uniune monetară majoră a Europei sub denumirea de „Uniune monetară latină”, a cărei scop a fost de a unifica banii țărilor respective într-o singură monedă. Membrii fondatori au convenit ca finețea și greutatea uniform a monedelor să fie egală cu francul de argint și francul de aur și să schimbe reciproc monedele de aur și argint la egalitate, indiferent dacă acestea aveau un alt design , efigie sau nume. Raportul celor două metale prețioase a fost, de asemenea, standardizat - 4,5 grame de argint fiind egale cu 0,290322 grame de aur, un raport de 15,5 la 1. Această standardizare a facilitat și simplificat comerțul între țările membre și a fost văzută ca un concept atrăgător, conducând și alte țări europene să adere. Deși uniunea a venit cu numeroase defecte, unul dintre ele fiind faptul că guvernele individuale au emis peste notele de hârtie peste raportul fix stipulat care era stabilit între bancnotele de hârtie și monedele circulante din metale prețioase, toate acestea au fost consecința judecății umane slabe, mai degrabă decât a eșecului a monedei uniforme din metal prețios. Cu toate acestea, uniunea s-a extins până la apariția primului război mondial și a ajuns la un sfârșit formal un deceniu mai târziu, în 1927.

Crearea monedei elvețiene din aur de 20 de franci

Elveția a ales să nu emită proprii franci de aur când a intrat în uniune, decizie păstrată aproape 20 de ani.  Pe de o parte, nu a avut nevoie de o monedă proprie deoarece doi dintre principalii săi parteneri comerciali erau  Italia și Franța. Monedele celor două țări erau considerate instrumente legale de plată și exista un aflux mare de monede de aur din aceste două țări. Al doilea motiv se referea la valoarea nominală a acestor monede de aur din uniunea monetară care era aproape egală cu prețul de piață al aurului, așa că nu era profitabil să emiți și să bați propria monedă.

Această decizie a Elveției a fost tolerată o perioadă până când Franța a acuzat-o de „parazitism” și atunci guvernul federal, sub presiunea politică, a emis primul franc elvețian de aur în 1883. Timp de aproximativ 20 de ani, a fost bătut un număr relativ mic de monede, însă odată cu Primul Război Mondial Franța și Italia au bandonat standardul de aur în favoarea sistemului monetar fiat. Astfel, Elveția a fost nevoită să emită serii numeroase de monede. Între cele două războaie mondiale au fost emise aproximativ 51 de milioane de franci de aur, sau 83% din toate monedele elvețiene de 20 de franci emise din 1883.

 Valoarea francilor elvețieni a fost susținută de etalonul aur

Urmând modelul Statele Unite, în ani 1970 a fost abandonat standardul aur în favoarea unui sistem monetar fiat pur. Deși Elveția a împărtășit un sistem similar în ceea ce privește emiterea de monedă pe hârtie, a existat o diferență notabilă în sensul că Banca Națională Elvețiană, banca centrală a țării, era obligată d prin lege să păstreze cel puțin 40% din activele sale în lingouri de aur. Aceasta a însemnat că Banca Națională Elvețiană nu a fost în măsură să extindă oferta monetară (să creeze o monedă fiat din aer), peste raportul stipulat între activele de hârtie și aur. Drept urmare, francul elvețian de hârtie a fost perceput ca un derivat de încredere al fostei monede din francul de aur, percepție care a făcut din francul elvețian cea mai puternică și cea mai performantă monedă de hârtie din anii '70.

Din păcate, puterile care au decis că nu era în interesul Elveției să aibă o monedă fiduciară la fel de bună ca aurul și, astfel, cu sprijin politic, s-a făcut o modificare a constituției elvețiene care a scos Elveția din aur standard în aprilie 1999. Un an mai târziu, cu prețul aurului la un minim de 20 de ani de 250 USD pe uncie, Banca Națională Elvețiană a început să dispună treptat de rezerva sa de aur prin vânzarea sa pe piață. Vânzarea primei tranșe a fost finalizată în 2005, în care s-au vândut 1.300 de tone de aur la un preț mediu de 351 dolari pe uncie, ducând la o pierdere considerabilă pentru elvețieni, având în vedere că prețul aurului a crescut la 1.900 dolari pe uncie în 2011 Până la această dată, Banca Națională Elvețiană a vândut 1.550 tone de aur din rezervele sale inițiale de 2.590 tone, lăsându-i astăzi doar 1.040 tone de lingouri de aur sau 10% din activele BNS.

Valoarea produsului în grame
6.4516
Aur greutate în grame
5.80644
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.18668
Diameter
21
Grosime
-
Valoarea pe avers
20 franci elvețieni
Producător
Elveția

Aversul

 

Aversul o prezintă pe Helvetia, personificarea feminină a Elveției, cu părul împletit și o coroană de flori pe umeri având Alpii Elvețieni în fundal. Umărul poartă, de asemenea, semnătura designerului „F.LANDRY” vizibilă în partea de jos a monedei. Deasupra ei se află textul „HELVETIA”.

Revers

Reversul monedei ilustrează stema Elveției, o ramură de stejar și panglici. În stânga și dreapta acesteia este valoarea nominală „20 FR”. Anul emiterii este afișat în partea de jos a monedei.

Ambalaj

La cerere, monedele pot fi împachetate individual în capsule din plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase