Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur - 20 de lire Umberto I

În stoc
Dacă vrei o piesă din Italia secolului 19, perioadă marcată de schimbări culturale și politice fascinante,  Tavex ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2319 lei
2010 lei 13.32%
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Dacă vrei o piesă din Italia secolului 19, perioadă marcată de schimbări culturale și politice fascinante,  Tavex îți prezintă Moneda de Aur - 20 de lire Umberto I. Această monedă întruchipează istoria Casei de Savoia, una dintre cele mai vechi familii regale din lume, și dorința ei de a cuceri și unifica peninsula italiană. Astfel, Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I marchează, totodată, prima unificare monetară a Italiei în decursul a peste 300 de ani de istorie.

Moneda de aur - 20 de lire Umberto I se potrivește atât portofoliului colecționarilor (fiind încă la prețuri competitive în ciuda deficitului recent), cât și investitorilor care vor să-și păstreze economiile în monede de aur fizic.

De ce să cumperi?

 • Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I sunt potrivite colecționarilor. Produse în serie destul de mica și simbolizând istoria bogată și diversă a Italiei, Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I sunt populare în rândul colecționarilor și pasionaților de numismatică.
 • Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I înseamnă bani. Sunt exceptate de la plata taxei pe valuare adăugată și astfel pot fi comercializate oridunde în Europa, atât de dealeri, cât și de către investitori.
 • Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I au stat la baza primei uniuni monetare din Europa. Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I, simbol monetar al stabilității, încrederii și coeziunii Italiei, au fost parte integrală a Uniunii Monetare Latine, prima uniune monetară importantă a Europei.
 • Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I  o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.
 • Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I sunt echivalentul economisirii. Monedele de Aur - 20 de lire Umberto I sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă monedele de aur de investiții.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2319 lei
 • Preț de răscumpărare
  2010 lei
 • Marja de risc
  309 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 152.2% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 4025 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10991 RON/oz.

Istoric

Casa Savoia și moneda italiană de aur de 20 de lire

Crearea monedei italiene de aur de 20 de lire poate fi atribuită uneia dintre cele mai vechi familii regale din lume, și anume Casa de Savoia. Moștenirea Casei de Savoia a început acum aproape un mileniu într-un mic teritoriu alpin dintre Elveția, Franța și Italia. Interesant este că, de-a lungul secolelor, Casa de Savoia nu și-a extins teritoriile prin cuceriri militare, ci prin încheierea unor căsătorii avantajoase și încurajarea alianțelor. Deși dinastia și-a pierdut teritoriile de mai multe ori în favoarea unor lideri militari puternici, cum ar fi Napoleon Bonaparte, a reușit întotdeauna ca prin miracol să-și recâștige pământul și chiar și altele.

La începutul secolului 19, Italia făcea parte din Imperiul francez, dar din cauza înfrângerii lui Napoleon în bătălia decisivă de la Waterloo, a ieșit de sub influența Franței. Italia a fost împărțită în regiuni, multe devenind state satelite ale Austriei, ca recompensă pentru participarea Austriei la războaiele napoleoniene. Casa Savoia a fost mai norocoasă, primind o conducere autonomă asupra Insulei Sardinia și a părții de nord-vest a Italiei, care se învecinează cu Franța. Noua regiune a fost denumită Regatul Sardiniei și a devenit una dintre cele mai mari trei regiuni din Italia.

Italia nu avea guvern central sau armată puternică, permițând Austriei să guverneze mai ușor indirect o mare parte din teritoriile Italiei. Astfel, la mijlocul secolului 19, s-a născut o puternică mișcare revoluționară, iar în urma mai multor rebeliuni din marile orașe ale Italiei de Nord împotriva stăpânirii Austriei, Regatul Sardiniei, dornic să-și extindă teritoriile, a decis să declare Primul Război de Independență italian împotriva Austriecilor. Din păcate, revoluționarii au fost înfrânți destul de repede.

Zdrobit, dar nebătut, Regatul Sardiniei, cu Vittorio Emanuele II (tatăl lui Umberto) la conducere, a încercat din nou un deceniu mai târziu declarând al doilea război de independență italian împotriva austriecilor în 1859. Această campanie s-a dovedit mai reușită, parțial datorată la sprijinul militar oferit de Napoleon al III-lea al Franței și mișcarea naționalistă mai puternică și mai organizată condusă de infamul revoluționar italian Giuseppe Garibaldi. După doi ani sângeroși, Vittorio Emanuele II a reușit să securizeze toate părțile Italiei, cu excepția Romei și a regiunii venețiene din nord-est. Ulterior, în 1861, a fost proclamat Regatul Italiei, cu regele Vittorio Emanuele II ca suveran. Pentru a marca căutarea de aproape cinci decenii a unificării Italiei, a fost introdusă lira de aur, purtând efigia învingătorului, regele Vittorio Emanuele II, și armele regale ale dinastiei sale, Casa de Savoia. Mulți l-au considerat pe regele Vittorio „Tatăl Patriei” datorită rolului pe care l-a jucat în unificarea italiană. Deși nu este singura persoană responsabilă de unificarea Italiei, el s-a dovedit cu siguranță un mare diplomat și strateg militar. Regele Vittorio Emanuele II va domni ferm peste Italia până la moartea sa în 1878, când tronul a fost transmis fiului său Umberto I.

Lirele de aur unifică monedele Italiei

Casa de Savoia a reușit și unificarea monetară a țării. Astfl, noile lire de aur au fost inspirate de moneda utilizată de Regatul Sardiniei deoarece această monedă, încă din 1816, egala francul de aur francez în materie de finețe și greutate. Acest lucru a permis celor două monede să circule în paralele, în cele două teritorii, facilitând comerțul și schimbul de mărfuri. Mai mult, francul de aur francez era, în momentul unificării monedei italiene, o monedă regională importantă, astfel încât decizia de a baza lira pe francul francez a avut și mai mult sens. Noua uniformitate a lirei de aur a favorizat comerțul în interiorul Italiei și, de asemenea, a contribuit la transformarea Italiei într-unul dintre membrii fondatori ai primei uniuni valutare majore din Europa, Uniunea Monetară Latină.

Moneda italiană de aur de 20 de lire a făcut parte din standardul de aur al Europei

În 1865, Italia, Franța, Belgia și Elveția au fondat prima uniune monetară majoră a Europei sub denumirea de „Uniune monetară latină”. Membrii fondatori au convenit asupra unei finețe și a unei greutăți uniforme a monedei lor, care a fost stabilite să fie egale cu francul de argint și francul de aur, așa cum făcuse Regatul Sardiniei cu 50 de ani în urmă, și au fost de acord să schimbe reciproc monedele de aur și argint la egalitate, indiferent dacă purta un alt design, efigie sau nume. Raportul celor două metale prețioase a fost, de asemenea, standardizat, 4,5 grame de argint fiind egale cu 0,290322 grame de aur, un raport de 15,5 la 1. Standardizarea a facilitat și simplificat comerțul între țările membre și a fost văzută ca un concept atrăgător, conducând și alte țări europene să adere. Deși uniunea a venit cu numeroase defecte, unul dintre ele fiind faptul că guvernele individuale au emis peste notele de hârtie peste raportul fix stipulat care era stabilit între bancnotele de hârtie și monedele circulante din metale prețioase, toate acestea au fost consecința judecății umane slabe, mai degrabă decât a eșecului a monedei uniforme din metal prețios. Cu toate acestea, uniunea s-a extins până la apariția primului război mondial și a ajuns la un sfârșit formal un deceniu mai târziu, în 1927.

Moneda italiană de aur de 20 de lire și regele Umberto I

La fel ca toți membrii Casei de Savoia, prințul Umberto I a primit cea mai bună educație posibilă. Războiul de independență al Italiei fiind încă în desfășurare, era de așteptat ca prințul să aibă o carieră militară, pe care început-o din postura de căpitan și a luptat în bătălii decisive împotriva forțelor austriece în timpul celui de-al doilea și al treilea război de independență italian.

După moartea regelui Vittorio Emanuele II în 1878, prințul Umberto I a devenit al doilea rege al Italiei unificate. Unii ar spune că domnia sa a fost una controversată. Pe de o parte, el a fost numit „regele bun”, deoarece a arătat îngrijorare și empatie pentru oamenii obișnuiți. De exemplu, când inundațiile masive au lovit Veneția, el însuși a mers în zonele afectate pentru a organiza lucrările de ajutorare. La fel, când un cutremur dezastruos a distrus orașul italian Casamicciola în 1883, regele Umberto s-a implicat din nou, oferind atât ajutor financiar, cât și personal. El a oferit asistență similară un an mai târziu, când a izbucnit o epidemie de holeră în sudul Italiei. Pe de altă parte, regele Umberto I a fost foarte antipatic în cercurile de stânga din cauza eforturile sale coloniale din Africa, care au fost într-o oarecare măsură un eșec și pentru că conducerea sa a fost asociată cu apariția elementelor conservatoare în guvernul italian.

Domnia regelui Umberto I s-a încheiat în 1900, când un anarhist italian l-a asasinat pentru a răzbuna modul în care revolta din Milano a fost gestionată de autorități. Astfel, Umberto a fost considerat vinovat de represaliile sângeroase conduse de un general italian, pe care l-a decorat pentru că a restabilit ordinea în Milano trăgând asupra protestatarilor.

În ciuda faptului că Umberto a fost în funcție mai mult decât tatăl său, regele Vittorio Emanuele II, au fost emise mult mai puține monede de aur de 20 de lire cu efigia, ultima serie de monede fiind emisă în 1887, chiar cu 3 ani înainte ca regele să fie ucis.

Valoarea produsului în grame
6.4516
Aur greutate în grame
5.80644
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.18668
Diameter
21
Grosime
-
Valoarea pe avers
20 lire
Producător
Italia

Aversul

Aversul ilustrează efigia regelui Umberto I. Titlul „UMBERTO I RE D'ITALIA”, care se traduce prin „Umberto I Regele Italiei”, înconjoară portretul. Pe fața monedei sunt, de asemenea, gravate anul emiterii și semnătura gravorului “SPREANZA”.

Revers

Reversul monedei are emblema regală a Casei de Savoia înfrumusețată cu o coroană în partea de sus,  și o ghirlandă de frunze de jur împrejur. Valoarea nominală a monedei se află în centrul  „L 20”. Marca monetăriei se regăsește în partea de jos a monedei.

Ambalaj

La cerere, fiecare monedă este ambalată individual într-o capsulă de plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimarea costului de transport

Tavex asigură transport rapid, ușor și sigur pentru toate comenzile plasate online. Pentru comenzile cu o valoare totală de peste 100 lei, transportul este gratuit.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase