Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă din Aur 20 Franci Marianne Franta

În stoc
Tavex vă prezintă un clasic european, celebrele Monede din Aur 20 Franci Marianne Franța. Cu o istorie de ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
1 848 lei
1 695 lei 8.28%
Toate fotografiile sunt folosite doar în scop ilustrativ și este posibil să nu fie o reprezentare exactă a unui anumit produs.

Introducere

Tavex vă prezintă un clasic european, celebrele Monede din Aur 20 Franci Marianne Franța. Cu o istorie de peste 600 de ani, monedele din aur de 20 de franci amintesc de vremurile când Franța era una dintre marile puteri mondiale  ale secolelor  19 și 20.

Standardizate și autorizate de Napoleon Bonaparte, monedele de 20 franci francezi sunt unele dintre cele mai prețuite și mai căutate monede din aur franceze. Afișând uniformitate și precizie perfectă timp de peste un secol, monedele de 20 franci francezi au facilitat comerțul mondial și au devenit baza primei uniuni monetare din Europa. Cu peste 500 de milioane de piese bătute încă din anii 1800, sunt astăzi una dintre cele mai lichide și recunoscute monede istorice din aur disponibile pe piața europeană a monedelor de investiții.

Cu un design frumos și plin de farmec, specific culturii franceze, Monede din Aur 20 Franci Marianne au o greutate accesibilă, fiind potrivite atât pentru un colecționar, pentru a fi oferite cadou sau pentru o investiție profitabilă în aur fizic.

De ce să cumperi?

 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne sunt monede franțuzești de top. Moneda din aur 20 Franci este una dintre cele mai faimoase monede emise în Franța și una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial.
 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne înseamnă bani. Sunt exceptate de plata taxei pe valuare adăugată și astfel pot fi comercializate oridunde în Europa, atât de dealeri, cât și de către investitori.
 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne sunt lichideCu peste 500 de milioane de monede emise din anii 1800, au o lichiditate mare și o piață de desfacere garantată.
 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne au stat la baza primei uniuni monetare din EuropaAceste monede au stat la baza Uniunii Monetare Latine, prima uniune monetară majoră a Europei.
 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele din Aur - 20 Franci Marianne o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.
 • Monedele din Aur 20 Franci Marianne sunt echivalentul economisirii. Monedele din Aur - 20 Franci Franța sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede din aur fizic.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  1 848 lei
 • Preț de răscumpărare
  1 695 lei
 • Marja de risc
  153 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 108.75% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3 648 RON/oz și cel mai mare 9 417 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 8 994 RON/oz.

Istoric

Marianne, gravată pe monedele din aur de 20 franci

Când au fost introduse monedele din aur de 20 de franci Marianne, acestea au continuat tradiția francilor din aur care nu înfățișau efigia unui rege sau a unui împărat, ci prezentau simboluri franceze ale victoriei, libertății, dreptății. Cele mai cunoscute embleme franceze care reprezintă aceste principii sunt cocosul și Marianne.

Cocoșul afișat pe reversul monedei din aur de 20 de franci este un simbol creștin francez asociat cu victoriei. Cântecul cocoșului la răsărit este considerat victoria zilnică a luminii asupra întunericului și a răului. Cocoșul a devenit un simbol important în perioada Renașterii franceze, în care Biserica Catolică a jucat un rol decisiv în afacerile statului Francez. Astăzi, cocoșul este simbolul neoficial al Franței și este cel mai adesea folosit ca mascotă națională la evenimente sportive.

Efigia lui Marianne, gravată pe aversul monedei din aur de 20 de franci, este o combinație dintre personificările alegorice ale libertății și dreptății. Pictată pentru prima dată în 1775 de un tânăr pictor francez, Marianne a câștigat popularitate în urma Revoluției franceze, când adunarea nou aleasă avea nevoie de un simbol proaspăt pentru a reprezenta Prima Republică Franceză. S-a ales efigia unei tinere Marianne, reprezentând fondarea unei noi Republici. Marianne este astăzi simbolul național al Franței, portretizat pe monede, timbre și logo-uri oficiale ale guvernului francez. Este emblema republicană asociată triumfului libertății împotriva stăpânirii absolute.

Originea francului francez din aur

Istoria fascinantă a francului francez din aur a început în secolul al XIV-lea, în timpul Războiului de 100 de ani. Perioada a fost marcată de o serie de conflicte între Franța și Marea Britanie, iar în timpul bătăliei de la Poitiers (Franța) din 1356, regele Ioan al II-lea al Franței a fost capturat de adversarii săi englezi care, pentru eliberarea sa, au cerut o răscumpărare în valoare de trei milioane de monede din aur. Odată plătită, regele Ioan a fost eliberat, iar întoarcerea sa din captivitate a fost marcată prin introducerea unei monede din aur numită "franc à cheval", însemnând „liber pe cal”, făcând aluzie la modul în care regele a revenit. Deși ulterior noul franc de aur a fost folosit în comerțul din întreaga Franță, uniformitatea sa a fost deseori supusă reevaluării. Acest lucru s-a schimbat când Napoleon Bonaparte a ajuns la putere la începutul anilor 1800.


Moneda franceză din aur 20 de franci a fost autorizată de Napoleon Bonaparte

Considerat unul dintre cei mai importanți lideri militari ai lumii, Napoleon Bonaparte, un politician foarte abil, a reușit la sfârșitul Revoluției Franceze să se proclame Prim Consul al noului guvern francez. Un susținător ferm al aurului, în 1803, el a autorizat standardizarea și crearea monedei de aur din Napoleon. Noua monedă a fost emisă cu 2 valori nominale, 20 și 40 de franci. Valorile nominale de 5, 10, 50 și 100 de franci au fost ulterior introduse și emise în diferite momente, dar cea mai populară și, prin urmare, cea mai emisă, a fost moneda din aur de 20 de franci. Moneda din aur 20 de franci Napoleon cântărea 6,45 grame și conținea 90% aur, sau 5,805 grame de aur. Moneda din aur de 20 de franci a fost emisă ultima dată în 1914 și, deși designul și efigia inscripționată s-au schimbat în această perioadă, denumirea și uniformitatea monedei au rămas aceleași, contribuind la reputația bună și popularitatea monedei. În consecință, toate monede din aur de 20 franci francezi emise în secolele XIX și XX sunt denumite „Napoleoni”.Moneda din aur de 20 franci francezi, etalonul de aur al Europei

Ironic, moneda din aur de 20 franci emisă de Napoleon a avut mai mult succes în a unifica monetar și comercial Europa decât acțiunile în forță ale împăratului francez. Astfel, dacă imperiul clădit de Napoleon a dispărut odată cu el, moneda din aur de 20 franci i-a dănuit și chiar s-a impus ca piatră de temelie a primei uniuni monetare a Europei. Uniunea Monetară Latină a fost înființată, în 1865, de Franța, Belgia, Italia și Elveția, având ca scop unificarea acestor țări din punct de vedere monetar, sub umbrela unei monede unice.  Uniformitatea francului de aur francez și atractivitatea economiei franceze au stat ca fundament pentru o nouă monedă „euro”.

Membrii fondatori au convenit ca finețea și greutatea uniform a monedelor să fie egală cu francul de argint și francul de aur și să schimbe reciproc monedele de aur și argint la egalitate, indiferent dacă acestea aveau un alt design , efigie sau nume. Raportul celor două metale prețioase a fost, de asemenea, standardizat - 4,5 grame de argint fiind egale cu 0,290322 grame de aur, un raport de 15,5 la 1. Această standardizare a facilitat și simplificat comerțul între țările membre și a fost văzută ca un concept atrăgător, conducând și alte țări europene să adere. Deși uniunea a venit cu numeroase defecte, unul dintre ele fiind faptul că guvernele individuale au emis peste notele de hârtie peste raportul fix stipulat care era stabilit între bancnotele de hârtie și monedele circulante din metale prețioase, toate acestea au fost consecința judecății umane slabe, mai degrabă decât a eșecului a monedei uniforme din metal prețios. Cu toate acestea, uniunea s-a extins până la apariția primului război mondial și a ajuns la un sfârșit formal un deceniu mai târziu, în 1927. 

Popularitatea monedelor din aur de 20 franci francezi continuă

Monedele din aur emise în timpul lui Napoleon au fost folosite  pe scară largă în secolele 19 și 20 în Europa și în întreaga lume. Franța a controlat o mare parte a Europei la începutul anilor 1800, iar puterea sa colonială a ajuns la apogeu  la începutul secolului 20. Monedele din aur de 20 franci au fost, astfel, mijloacele ideale pentru creșterea comerțului și a investițiilor. Mare parte din aceste monede a fost emisă după 1850, perioadă care a coincis cu apariția  Uniunii Monetare Latine și expansiunea imperiului colonial francez. Această serie nu a fost mai bătută la începutul anilor 1900, ultima fiind moneda din aur – 20 de franci Cocoș. Chiar dacă nu au mai fost emise de atunci, popularitatea acestor monede din aur de 20 franci francezi nu a scăzut, ba chiar sunt  cele mai tranzacționate monede clasice din aur nu doar în Franța, ci și în alte țări europene.

Monetăria Franceză

Pe măsură ce Imperiul Francez s-a extins, nevoia de monede din aur și argint a crescut. Pentru a satisface cererea vastă, francii din aur au fost bătuți în mai multe monetării. De-a lungul anilor, peste 20 de monetării franceze, dar și monetării din țările aflate sub dominația franceză, au produs aceste monede din aur. Fiecare monetărie care a bătut franci din aur a fost obligată să lase un semn unic de identificare pe fiecare monedă, astfel încât originea francului din aur să fie mai ușor de urmărit. Semnul distinctiv putea fi o literă, un simbol sau o monogramă. De exemplu, litera "A" corespundea monetăriei din Paris, în timp ce litera R, sau simbolul unei coroane, era semnul monetăriei din Roma. Deși producția de franci din aur a fost larg răspândită în toată Franța și Europa, marea majoritate a acestor monede de aur a fost bătută de Monnaie de Paris. Fondată în 864 de regele francez Carol cel Pleșuv, Monnaie de Paris este cea mai mare și cea mai veche monetărie din Franța și, de asemenea, cea mai veche instituție franceză. Chiar dacă monetăria a fost o instituție guvernamentală și a fost responsabilă pentru monedele franceze în circulație, ea a împărțit această responsabilitate timp de aproape un mileniu cu alte monetării franceze, de unde și numeroasele marcaje diferite de pe moneda din  aur Napoleon.

În 1878, monetăria din Paris a primit privilegiul exclusiv de a fi singura monetărie franceză care produce monede în circulație. Astăzi este principala monetărie a țării și singurul producător al monedei oficiale franceze în euro.

Valoarea produsului în grame
6.4516
Aur greutate în grame
5.80644
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.18668
Diameter
21
Grosime
-
Valoarea pe avers
20 franci
Producător
Franţa

Aversul

Aversul monedei ilustrează motivul lui Marianne, simbol francez al libertății, purtând o coroană de frunze de stejar. Inscripția în arc de cerc este „REPUBLIQUE FRANCAISE”. Semnătura maestrului gravor „J.C.CHAPLAIN” este sub bărbia Mariannei.

 

Revers

În centrul Reversului este un cocoș în iarbă, în arc de cerc textul „LIBERTE EGALITE FRATERNITE” tradus ca ”Libertate, Egalitate, Fraternitate”. De o parte și de alta a cocoșului este valoarea monedei, 20, respectiv fcs, iar central anul emiterii.

 

Ambalaj

La cerere, fiecare monedă e ambalată individual într-o capsulă din plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Mega Mall
București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase