Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 20 mărci germane

Stoc epuizat
Tavex vă pune la dispoziție cea mai cunoscută monedă de aur din Germania, și anume Moneda de ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
2324 lei
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă pune la dispoziție cea mai cunoscută monedă de aur din Germania, și anume Moneda de Aur 20 de mărci Germania Imperială. Introduse după unificarea țării, în 1871, aceste monede au jucat un rol important în revoluția industrială a țării, între 1870 și 1914, și au facilitat schimburile comerciale ale Germaniei. Nu doar un simbol al bunăstării economice a țării, Monedele de Aur 20 de mărci de germane sunt și un simbol a excelenței producției. Aliajul de aur fin .900 este gravat în relief cu vulturul imperial, stema fostului imperiu german și efigiile kaiserilor germani și a regilor Prusiei Wilhelm I, Friederich III sau Wilhelm II. Bine recunoscute și foarte căutate, în special, în Germania, Monele de Aur 20 mărci germane sunt monede de aur cu valoare istorică, fiind astfel investiții excelente pentru orice tip investitori.

De ce să cumperi?

 • Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt cele mai căutate monede de aur germane. Amintirea neplăcută a hiperinflației germane, când o monedă di aur de 20 de mărci a ajuns să valoreze 23 trilioane de mărci tipărite pe hârtie, persistă încă în mintea poporului german, făcând din această monedă o investiție naturală pentru mulți.
 • Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt cele mai lichide monede de aur din germania. Cu peste 125 de milioane de monede emise din 1871, sunt un adevărat nume în rândul dealerilor și a investitorilor de pe piața de aur.
 • Monedele din Aur - 20 mărci germane înseamnă bani. Sunt exceptate de la plata taxei pe valuare adăugată și a impozitului pe capital în Germania.
 • Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt recunoscute internațional. Sunt asociate cu una dintre cele mai mari economii din lume și cea mai mare națiune consumatoare de aur din Europa. Aceste monede sunt întruchiparea poziției proeminente a Germaniei și, prin urmare, sunt recunoscute și acceptate în întreaga lume.
 • Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt echivalentul economisirii. Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur fizic.
 • Monedele de Aur - 20 mărci germane sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur - 20 mărci germane o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2767 lei
 • Preț de răscumpărare
  2324 lei
 • Marja de risc
  443 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 149.83% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 4025 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10785 RON/oz.

Istoric

Vulturul Imperial și marca germană de aur

Ceea ce iese cu adevărat în evidență la Moneda de Aur 20 mărci germane Wilhelm II este atotputernicul Vultur imperial, de pe revers. Bogat în detalii și realizat cu o măiestrie impresionantă, vulturul sau, mai bine zis, stema fostului Imperiu German, are o istorie fascinantă, care se întinde de câteva secole.

Înainte de unificarea din 1871, teritoriile Germaniei cuprindeau mai multe state, regate, ducate și orașe libere care erau conduse de o mulțime de nobili, case regale și monarhi. Cea mai importantă a fost Casa germană Hohenzollern, o dinastie regală dominantă cu rădăcini care datează din secolul al XI-lea. Din această familie au făcut parte unii dintre cei mai notabili conducători  ai Regatul Prusiei și ulterior ai Imperiului German.

Unul dintre aceștia a fost Wilhelm I, bunicul lui Wilhelm al II-lea (care este descris pe această monedă) și conducător al Regatului Prusiei din 1861 până în 1888. Regatul Prusiei era la acea vreme un regat german de frunte și o putere militară importantă care, în 1876, cuprindea părți ale Germaniei actuale, care se întindeau până la Rusia în est și Belgia în vest. În primul rând prin puterea militară a Prusiei, regele Wilhelm I, cu ajutorul mâinii sale drepte, formidabilul cancelar german Otto von Bismarck, a reușit să stabilească Imperiul German, cu Prusia drept coloana vertebrală a națiunii.

Astfel, Vulturul Imperial descris pe această monedă este de fapt o versiune ușor modificată a stemei Regatului Prusiei. Prin urmare, se poate observa că dinastia Hohenzollern, veche de o mie de ani, care îl avea pe Wilhelm I și mai târziu Wilhelm II la cârmă ca regi ai Prusiei, este reprezentată indirect prin Vulturul Imperial reprezentat pe marca germană monede de aur. Ceea ce este de interes este că, chiar și după ce Germania a abolit monarhia în 1918, un vultur analog cu Vulturul Imperial a continuat să fie aplicat pe monedele circulante și pe mărcile de hârtie, iar același vultur este prezentat chiar astăzi pe monedele euro ale Germaniei, deși considerabil modificate .

 Marcile de aur au alimentat comerțul german

Înainte de unificare, sistemul monetar al Germaniei avea o natură similară cu teritoriile fragmentate ale țării. Națiunea a fost împărțită în mai multe zone valutare care au folosit monede cu un design, un nume, o puritate și un conținut diferit de metal. Monedele care conțin argint erau moneda de alegere, în timp ce monedele de aur aveau o semnificație monetară mai mică. Aceste diferite valute erau schimbabile la cursuri de schimb fixe și, chiar dacă sistemul a funcționat, un puternic interes comercial german a presat în mod constant pentru un sistem monetar unificat.

După unificarea națiunii în 1871 și formarea Imperiului German, guvernul german a instituit un nou sistem monetar susținut de aur, plasând efectiv națiunea pentru prima dată în istoria sa pe un etalon aur pur. Monedele imperiale de aur au fost introduse în denumiri de 10 și 20 de mărci, purtând efigia primului Kaiser german, regele Wilhelm I. După Anglia și Portugalia, Germania a fost a treia țară care și-a bazat sistemul monetar pe aur. Acest sistem a fost în vigoare până la Primul Război Mondial, alimentând a doua revoluție industrială a Germaniei, o perioadă de creștere remarcabilă care a făcut ca națiunea, alături de Statele Unite, să devină economia de frunte din lume.

 Monedele de Aur de 20 de mărci au protejat Germania de hiperinflație

Debutul Primului Război Mondial în 1914 a determinat Banca Centrală Germană să suspende etalonul aur. Mărcile de hârtie germane, fără niciun sprijin tangibil, au luat locul central și au devenit instrumentul principal al guvernului pentru finanțarea cheltuielilor uriașe legate de efortul de război. Tiparele au fost rulate în mod constant pe tot parcursul războiului și până în 1918 oferta de noi mărci de hârtie a crescut de patru ori, ducând la creșterea prețurilor de consum. Cu toate acestea, oferta de bani umflată și creșterea corespunzătoare a prețurilor au fost încă gestionabile și au fost de fapt în concordanță cu cea a altor țări din această perioadă, în special Anglia și Franța. Toate acestea s-au schimbat după război, când învingătorii aliați au impus plăți compesatorii dure Germaniei .

Deoarece trebuiau plătite în valută străină sau aur, guvernul german a crezut că ar putea rezolva această problemă cu mărci tipărite, folosite apoi pentru cumpărarea valutei sau a aurului.  La început, aceasta părea o soluție bună, dar emiterea de noi mărci de hârtie nu a făcut decât să ridice și mai mult rata inflației. Cu cât guvernul german a cumpărat mai multă valută sau aur, cu atât valoarea marcii de hârtie a scăzut mai repede.

Până în 1920, prețurile de consum au crescut cu 12 procente față de debutul războiului, exercitând o presiune imensă asupra nivelului de trai al cetățenilor germani obișnuiți. Trei ani mai târziu, guvernul german nu a reușit să îndeplinească obligațiunile impuse, deoarece nimeni nu mai accepta marca germană. Ceea ce a făcut ca Franța să ocupe Ruhrul, care la acea vreme era una dintre cele mai importante regiuni industriale ale Germaniei, obligându-i pe nemți să continue să-și plătească compensațiile în mărfuri și materii prime.

Ocuparea regiunii Ruhr a dat o lovitură decisivă economiei germane deja slăbite. Iar oamenii și-au pierdut total încrederea în guvern și banca centrală. Nemții, care se confruntau cu milioane de șomeri, prețuri ridicate și teama Franța ar putea invada chiar Berlinul, au început să schimbe mărci cu active fizice indiferent de preț.  Acest eveniment psihologic  s-a transformat în hiperinflație. În doar câteva luni, creșterea ratei inflației a făcut ca marca germană de hârtie germane să fie lipsită de valoare. Deprecierea era atat de mare, încât prețurile se dublau la fiecare câteva ore, determinând gospodinele să folosească mărcile drept lemn de foc.

Până la sfârșitul anului 1923, valoarea monedei de aur 20 de mărci ajunsese  la peste 23 de miliarde de mărci de hârtie, o mărturie clară a calității aurului ca gard viu împotriva inflației. Norocoși au fost cei și-au păstrat economiile în aur, singurii scutiți de efectele tragice ale inflației.

Valoarea produsului în grame
7.965
Aur greutate în grame
7.1685
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.23047
Diameter
22.5
Grosime
-
Valoarea pe avers
20 mărci
Producător
Germania

Aversul

1872-1888 - Aversul înfățișează efigia Împăratului german și Rege al Prusiei, Wilhelm I. Gravat în jurul efigiei este textul „ Wilhelm Împărat german și Rege al Prusiei”, iar sub efigie este ștanța monetăriei.

1888 - Aversul înfățișează efigia Împăratului german și Rege al Prusiei, Friederich III. Gravat în jurul efigiei este textul „Friederich Împărat german și Rege al Prusiei”, iar sub efigie este ștanța monetăriei.

1894-1915 - Aversul înfățișează efigia Împăratului german și Rege al Prusiei, Wilhelm II. Gravat în jurul efigiei este textul „ Wilhelm II Împărat german și Rege al Prusiei”, iar sub efigie este ștanța monetăriei.

Revers

Reversul monedei prezintă blazonul Imperiului German, un vultur imperiat cu coroană. Împrejurul vulturului este textul „DEUTSCHES REICH” (Imperiul German), și anul emiterii. Sub vultur este trecută valoarea nominală.

Ambalaj

La cerere, monedele pot fi împachetate individual în capsule din plastic dur.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase