Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur – Sovereign Edward al VII-lea Marea Britanie

În stoc
Tavex vă pune la dispoziție Moneda de Aur sovereign Edward al VII-lea, care face parte din cea ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2803 lei
2423 lei 13.56%
Fotografiile au scop ilustrativ. Diferitele produse pot prezenta abateri individuale de la aspectul lor perfect.

Introducere

Tavex vă pune la dispoziție Moneda de Aur sovereign Edward al VII-lea, care face parte din cea mai longevivă și faimoasă serie de monede din Marii Britanie. Sovereignul, bătut pentru prima oară acum 500 de ani, este recunoscut la nivel mondial pentru acuratețea impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea excepțională. Considerat pe tot teritoriul Imperiului Britanic drept una dintre „monedele de top ale lumii”, sovereignul a stat la baza etalonului aur și a jucat un rol cheie în comerțul și finanțele internaționale. Monedele de Aur sovereign au fost, de asemenea, folosite ca monedă de curs legal în peste 20 de țări în secolul al XIX-lea, ceea ce atestă cât de larg răspândită era influența lor. Guvernul britanic prețuiește și acum această moștenire, Moneda de Aur sovereign Edward al VII-lea fiind și acum considerată mijloc legal de plată. Sovereignurile de aur au o valoare tangibilă reală și permanentă și, prin urmare, vor aduce beneficii importante portofoliului oricărui investitor.

De ce să cumperi?

 • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede ale Marii Britanii. Sovereignurile de aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, în același timp, cele mai cunoscute produse din aur din lume, fiind simbolul epocii de aur a Imperiului Britanic. 
 • Sovereginurile sunt lichide. Cu peste 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, Monedele de Aur sovereign sunt susținute de o piață bine dezvoltată și lichidă.
 • Sovereginurile înseamnă bani. Toate Monedele de Aur sovereign emise după 1837 sunt considerate instrumente de plată legale și, drept urmare, scutite de la impozitul pe câștigurile de capital în Regatul Unit.
 • Sovereginurile sunt recunoscute internațional. Istoria de 500 de ani a acestor Monede de Aur sovereign și efigia regelui George al V-lea, conducătorul celui mai mare imperiu din istoria umanității, sunt argumente solide pentru a fi recunoscute la nivel mondial.
 • Sovereignurile sunt echivalentul economisirii. Sovereignurile de aur sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur considerate a fi un mijloc de plată legal.
 • Sovereignurile sunt sunt o modalitate excelentă de a-ți diversifica portofoliul. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din sovereignurile de aur o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2803 lei
 • Preț de răscumpărare
  2423 lei
 • Marja de risc
  380 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 149.81% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 4025 RON/oz și cel mai mare 11373 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10784 RON/oz.

Istoric

Moneda de Aur sovereign Eduard al VII-lea

Aversul monedei îl înfățișează pe Regele Eduard al VII-lea, fiul cel mai mare al Reginei Victoria. Născut în 1841, a acces la tron în 1901 și a condus până la moartea sa, în 1910. Regele Eduard al VII-lea a fost legat de un număr mare de familii regale din Europa, ceea ce l-a ajutat enorm în afacerile externe. A fost supranumit „Pacificatorul” deoarece a încurajat bunele relații dintre demnitarii țărilor europene. Cu toate acestea, nu se înțelegea foarte bine cu nepotul său kaiserul Wilhelm al II-lea, care la vremea respectivă era împăratul german. Aversiunea lui Edward față de Wilhelm a înrăutățit în cele din urmă relațiile diplomatice dintre Germania și Marea Britanie. Deși a fost rege pentru o perioadă scurtă de timp, a făcut-o pe timp de pace și bunăstare, Marea Britanie bucurându-se atunci de bogăția acumulată în perioada victoriană. Astfel, deși inferioară din punct de vedere economic față de SUA și Germania, Regatul Unit era încă lider al comerțului și transportului mondial. Astfel, de la 1900 și până la declanșarea Primului Război Mondial, a fost considerată apogeul Imperiului Britanic. 

Monedele din aur Soveregin,  o investiție cu o istorie britanică de peste 500 de ani

Când a semnat, în 1489, producția monedei din aur Sovereign, regele Angliei Henric al VII-lea habar nu avea că Monetăria Regală a Marii Britanii va bate această monedă și peste 500 de ani. Astfel, Sovereignul este, astfel, cea mai veche monedă din aur încă în producție din lume. Deși are o istorie de peste 500 de ani, monedele au aceeași puritate și calitate, motiv pentru care sunt  considerate foarte valoroase. În prezent, sovereignul este prețuit de colecționari datorită valorii istorice, iar de către investitori datorită lichidității, siguranței și a portabilității lui.

Sovereignul,  o monedă din aur celebră a Regalității Britanice

Istoria acestei monede datează din Evul Mediu, când monedele din metale prețioase au jucat un rol important în răspândirea faimei suveranilor englezi. Astfel, pentru a-și afirma măreția, Regele Henric al VII-lea a cerut ca sovereignii să fie bătuți din aur de 24 de carate, să aibă o jumătate de uncie troy și să aibă pe avers figura lui stând maiestuos pe tron. Fiind prea valoroase pentru comerțul obișnuit, aceste monede au fost oferite în dar unor demnitari de rang înalt.

Odată cu trecerea timpului, specificațiile tehnice ale monedei s-au schimbat, iar sovereginii au fost creați dintr-un aliaj mai durabil, care a standardizat conținutul de aur la 91,6%, sau 22 de karate. Astfel, a fost mai ușor să fie folosite drept monede circulante, numele de sovereign provenind de la faptul că acest monede erau menite a populariza suveranul aflat la conducerea regatului. După Regele henric al Vii-lea, sovereignul a devenit moneda de facto a regalității britanice, fiecare rege sau regină (inclusiv Regina Elisabeta a II-a)  avându-și efigia gravată pe aversul monedei din aur sovereign.

Sovereignul din aur - 22 de karate de încredere și acuratețe

Moneda din aur sovereign a devenit atât de utilizată în comerțul internațional și valoroasă nu doar pentru că înfățișa un conducător puternic, ci mai ales datorită uniformității ei. Astfel, fiecare monedă bătută din 1817 încoace, conține o liră sterlină de aur (sau aur de 22 carate) și cântărește 7,322 grame. Moneda în sine a cântărit exact 7,98805 grame și a fost considerată ca având curs legal de autoritățile engleze,  cu condiția să nu cântărească mai puțin de 7,9379 grame.

Monetăria Regală a mers într-atât de departe încât a anunțat publicul că poate schimba monedele din aur sovereign sub această greutate cu unele nou emise. O altă caracteristică unică este că sovereignul nu are o valoare nominală deoarece valoarea lui este legată strict de conținutul de aur pur, care la momentul respective ra de exact o liră sterlină.

Moneda din aur sovereign - cumpărați, vindeți și tranzacționați

Această consistență a greutății, purității și valorii a făcut ca moneda din aur sovereign să devină rapid una dintre monedele de aur preferate în comerțul international de către comercianții de ceai chinezi, comercianții de textile indieni și  vânzătorii de bumbac americani. Astfel,  a devenit moneda oficială a Imperiului Britanic, ajungând a fi folosite în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, cum ar fi Perth în Australia, Bombay în India și Pretoria în Africa de Sud.

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Valoarea produsului în grame
7.98
Aur greutate în grame
7.315
Puritate
916.7
Aur greutate în uncii troy
0.2352
Diameter
22.05
Grosime
-
Valoarea pe avers
1 sovereign
Producător
Regatul Unit

Aversul

Pe avers se află efigia Regelui Edward al VII-lea și textul “EDWARDS VII DG BRITT OMN REX FD IND IMP” care se traduce prin "Edward al șaptelea, prin harul lui Dumnezeu, regele tuturor britanicilor, Apărător al Credinței, Împărat al Indiei".

Revers

Pe revers este reprezentat martirul creștin Sf. Gheorghe omorând dragonul. Designul îi aparține celebrului gravor italian Benedetto Pistrucci, medaliat al Monetăriei Regale. Anul emiterii apare în partea de jos a monedei.

Ambalaj

Fiecare monedă poate fi ambalată individual, într-o capsulă din plastic dur, la cerere.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase