Adaugă alertă de preț

Create new price bot

+ -

Create new price bot

Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Moneda din Aur – Sovereign Victoria Marea Britanie

În stoc
Sovereignul, bătut pentru prima oară acum 500 de ani, este recunoscut la nivel mondial pentru acuratețea impecabilă, ... read more
Vindem Cumpărăm Marjă
2 265 lei
1 978 lei 12.67%

Introducere

Sovereignul, bătut pentru prima oară acum 500 de ani, este recunoscut la nivel mondial pentru acuratețea impecabilă, lichiditatea puternică și calitatea excepțională. Considerat pe tot teritoriul Imperiului Britanic drept una dintre „monedele de top ale lumii”, sovereignul a stat la baza etalonului aur și a jucat un rol cheie în comerțul și finanțele internaționale. Monedele din Aur sovereign au fost, de asemenea, folosite ca monedă de curs legal în peste 20 de țări în secolul al XIX-lea, ceea ce atestă cât de larg răspândită era influența lor. Guvernul britanic prețuiește și acum această moștenire, Moneda din Aur sovereign Edward al VII-lea fiind și acum considerată mijloc legal de plată. Sovereignurile din aur au o valoare tangibilă reală și permanentă și, prin urmare, vor aduce beneficii importante portofoliului oricărui investitor.

De ce să cumperi?

 • Sovereignurile sunt cele mai faimoase monede ale Marii Britanii. Sovereignurile din aur sunt cele mai prețuite monede ale Marii Britanii și, în același timp, cele mai cunoscute produse din aur din lume, fiind simbolul epocii de aur a Imperiului Britanic.
 • Sovereginurile sunt lichide. Cu peste 700 de milioane de piese emise încă din anii 1800, Monedele din Aur sovereign sunt susținute de o piață bine dezvoltată și lichidă.
 • Sovereginurile înseamnă bani. Toate Monedele din Aur sovereign emise după 1837 sunt considerate instrumente de plată legale și, drept urmare, scutite de la impozitul pe câștigurile de capital în Regatul Unit.
 • Sovereginurile sunt recunoscute internațional. Istoria de 500 de ani a acestor Monede din Aur sovereign și efigia regelui Reginei Victoria, conducătorul celui mai mare imperiu din istoria umanității, sunt argumente solide pentru a fi recunoscute la nivel mondial.
 • Sovereignurile sunt echivalentul economisirii. Sovereignurile din aur sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede din aur considerate a fi un mijloc de plată legal.
 • Sovereignurile sunt sunt o modalitate excelentă de a-ți diversifica portofoliul. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din sovereignurile de aur o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Buying gold items means low risks and maintaining wealth

Gold's value has grown over the years making it good to maintain or grow wealth.

 • Product value (1pc)
  2 265 lei
 • Buyback price
  1 978 lei
 • Your risk now
  287 lei

Fact: gold price in RON has risen 100.26% in the last 10 years. The lowest price was 3 648 RON/oz and the highest 9 417 RON/oz. Current world market price is 8 666 RON/oz

Istoric

Moneda din aur soverign Regina Victoria

Aversul monedei o înfățișează pe regina Victoria, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și, în consecință, cel mai portretizată pe suveranul din aur. Născută la Londra în 1819, a fost încoronată ca regină la vârsta de 18 ani, iar domnia sa a durat aproape 64 de ani.

În timpul domniei sale, Marea Britanie a înregistrat progrese economice și sociale deosebite, perioada fiind denumită „epoca victoriană”. A fost o perioadă de creștere remarcabilă, în care apariția vaporului cu abur și extinderea căilor ferate a facilitat comerțul, în același timp înregistrându-se progrese tehnologice noi, inclusiv telefoanele, telegrafele și mașinile, astfel că au fost îmbunătățite comunicațiile. În acest timp, Londra a devenit centrul financiar al lumii, industria britanică s-a dezvoltat, iar Imperiul a prosperat. De asemenea, perioada Victoriană a fost una de pace prelungită, referirea istorică la aceasta fiind Pax Britannica, perturbată temporar doar de războaiele Crimeei și Boer, factor major care a contribuit la comerțul mondial și la prosperitatea Marii Britanii. Deși regina Victoria în această perioadă a condus ca un monarh constituțional, ea a fost încă regina celui mai mare imperiu din istoria omului și a fost probabil cea mai puternică femeie care a trăit vreodată. Domnia ei s-a încheiat în 1901 când a murit. Fiul ei cel mai mare, Edward VII, și-a asumat coroana și el va fi următorul în linie care va avea portretul efigiei asupra suveranului de aur.

Monedele din aur Soveregin,  o investiție cu o istorie britanică de peste 500 de ani

Când a semnat, în 1489, producția monedei din aur Sovereign, regele Angliei Henric al VII-lea habar nu avea că Monetăria Regală a Marii Britanii va bate această monedă și peste 500 de ani. Astfel, Sovereignul este, astfel, cea mai veche monedă din aur încă în producție din lume. Deși are o istorie de peste 500 de ani, monedele au aceeași puritate și calitate, motiv pentru care sunt  considerate foarte valoroase. În prezent, sovereignul este prețuit de colecționari datorită valorii istorice, iar de către investitori datorită lichidității, siguranței și a portabilității lui.

Sovereignul,  o monedă din aur celebră a Regalității Britanice

Istoria acestei monede datează din Evul Mediu, când monedele din metale prețioase au jucat un rol important în răspândirea faimei suveranilor englezi. Astfel, pentru a-și afirma măreția, Regele Henric al VII-lea a cerut ca sovereignii să fie bătuți din aur de 24 de carate, să aibă o jumătate de uncie troy și să aibă pe avers figura lui stând maiestuos pe tron. Fiind prea valoroase pentru comerțul obișnuit, aceste monede au fost oferite în dar unor demnitari de rang înalt.

Odată cu trecerea timpului, specificațiile tehnice ale monedei s-au schimbat, iar sovereginii au fost creați dintr-un aliaj mai durabil, care a standardizat conținutul de aur la 91,6%, sau 22 de karate. Astfel, a fost mai ușor să fie folosite drept monede circulante, numele de sovereign provenind de la faptul că acest monede erau menite a populariza suveranul aflat la conducerea regatului. După Regele henric al Vii-lea, sovereignul a devenit moneda de facto a regalității britanice, fiecare rege sau regină (inclusiv Regina Elisabeta a II-a)  avându-și efigia gravată pe aversul monedei din aur sovereign.

Sovereignul din aur - 22 de karate de încredere și acuratețe

Moneda din aur sovereign a devenit atât de utilizată în comerțul internațional și valoroasă nu doar pentru că înfățișa un conducător puternic, ci mai ales datorită uniformității ei. Astfel, fiecare monedă bătută din 1817 încoace, conține o liră sterlină de aur (sau aur de 22 carate) și cântărește 7,322 grame. Moneda în sine a cântărit exact 7,98805 grame și a fost considerată ca având curs legal de autoritățile engleze,  cu condiția să nu cântărească mai puțin de 7,9379 grame.

Monetăria Regală a mers într-atât de departe încât a anunțat publicul că poate schimba monedele din aur sovereign sub această greutate cu unele nou emise. O altă caracteristică unică este că sovereignul nu are o valoare nominală deoarece valoarea lui este legată strict de conținutul de aur pur, care la momentul respective ra de exact o liră sterlină.

Moneda din aur sovereign - cumpărați, vindeți și tranzacționați

Această consistență a greutății, purității și valorii a făcut ca moneda din aur sovereign să devină rapid una dintre monedele de aur preferate în comerțul international de către comercianții de ceai chinezi, comercianții de textile indieni și  vânzătorii de bumbac americani. Astfel,  a devenit moneda oficială a Imperiului Britanic, ajungând a fi folosite în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, cum ar fi Perth în Australia, Bombay în India și Pretoria în Africa de Sud.

Monetăria Regală

Monetăria Regală este una dintre cele mai vechi și mai respectate instituții guvernamentale din Marea Britanie. Lunga sa istorie (de peste 1100 de ani) împreună cu producția unora dintre cele mai renumite monede din lume, cum ar fi sovereignul din aur, a contribuit la transformarea sa într-una dintre cele mai cunoscute și renumite monetării din lume. Din 1279, când monetăria și-a stabilit activitatea în Turnul Londrei, a fost responsabilă pentru producția monedelor din Regatului Unit. Reputația sa pentru excelență și încredere a fost consolidată și mai mult atunci când Sir Isaac Newton a devenit Maestru al Monetăriei Regale. În timpul mandatului său,  la Monetăria Regală, s-a ocupat de tranziția lirei britanice la etalonul aur.

Astăzi, Monetăria Regală nu este responsabilă doar pentru emiterea monedelor utilizate în Marea Britanie, ci produce, de asemenea, monede oficiale pentru mai mult de 60 de țări din lume. Cu toate acestea, cea mai importantă și renumită monedă care a ieșit vreodată din presele sale a fost, fără îndoială, moneda din aur sovereign, care chiar și astăzi este produsă în sediul din orașul Llantrisant, Țara Galilor. Precizia și calitatea monedei sovereign moderne este aceeași ca acum 200 de ani, conținând 22 de karate de aur fin și cântărind exact 7,98805 grame. Sovereignul din aur nu și-a pierdut din popularitate, după cum s-a văzut în 2014, când Monetăria Regală a rămas fără monede sovereign din aur din cauza cererii foarte mari. Sovereignul din aur este, fără îndoială, una dintre cele mai importante monede de aur care au fost produse vreodată, iar faptul că aproape 100.000.000 de astfel de monede au fost bătute din 1957 este o dovadă a excelenței și încrederii pe care o oferă. Reputația monedei din aur sovereign ca "moneda principală a lumii" va continua mult timp de acum încolo, deoarece investitorii pricepuți vor prefera întotdeauna să păstreze o parte din bogăția lor în monede din aur care sunt sigure, lichide și de încredere.

Product weight in grams
7.98805
Gold weight in grams
7.315
Fineness
916.7
Gold weight in troy ounces
0.23542
Diameter
22.05
Thickness
-
Face value description
1 sovereign
Manufacturer
Royal Mint, Regatul Unit

Aversul

Monedele emise între 1871 și 1885 - regina Victoria tânără:

Aversul monedei o înfățișează pe tânăra regină Victoria, cu parul strâns în coadă. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DG BRITANNIAR REG FD", care se traduce prin "Victoria, prin harul lui Dumnezeu, regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței".

Monedele emise între 1887 și 1893 - jubileul reginei Victoria:

Aversul monedei o înfățișează pe regina Victoria, aflată în floarea vârstei, cu o coroană care aniversează al 50-lea an de domnie. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DG BRITT REG FD", care se traduce "Victoria, prin harul lui Dumnezeu, regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței".

Monedele emise între 1893 și 1901 - regina Victoria acoperită cu voal:

Aversul monedei o înfățișează pe regina Victoria matură cu o diademă și un voal. În jurul efigiei ei se află textul "VICTORIA DEI GRA BRITT REGINA FID DEF IND IMP", care se traduce "Victoria, prin Harul lui Dumnezeu, Regina tuturor britanicilor, Apărător al Credinței, Împărăteasa Indiei".

Revers

Reversul tuturor monedelor Regina Victoria au motivul martirului creștin Sfântul Gheorghe în lupta cu dragonul. Designul a fost realizat de apreciatul gravor italian medaliat de Monetăria Regală, Benedetto Pistrucci. Anul emisiunii este afișat în partea de jos a monedei.

Ambalaj

Fiecare monedă poate fi ambalată individual, într-o capsulă din plastic dur, la cerere.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Mega Mall
București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase