Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 10 guldeni Willem III Olanda

Stoc epuizat
Istoria Regatului Țărilor de Jos și rolul jucat în comerțul mondial sunt prezentate magistral în această monedă ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm
-
2053 lei
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introducere

Istoria Regatului Țărilor de Jos și rolul jucat în comerțul mondial sunt prezentate magistral în această monedă de aur de 21,6 karate. Bătută pentru prima dată în 1818 de Moneda Regală Olandeză, forma și designul său s-au dovedit atât de reușite încât foarte greu s-au schimbat pe parcursul celor 115 ani de emitere. Moneda de Aur 10 guldeni Olanda oferită de Tavex prezintă efigia regelui Willem și domnia sa de patruzeci și unu de ani. Prețuită și bine cunoscută, moneda 10 guldeni este una dintre cele mai căutate monede clasice din Olanda și va aduce un plus de valoare  oricărui portofoliu de investiții.

De ce să cumperi?

 • Moneda de Aur 10 guldeni este o valoroasă monedă din Olanda. Timp de 115 ani, i-a deservit excelent pe olandezi, fiind o oază de stabilitate financiară în vremuri tulburi pentru mulți.
 • Moneda de Aur 10 guldeni este o investiție și o monedă de colecție deopotrivă. Istoria acestei monede ajunge până în secolul al 14-lea, amintind de trecutul comercial glorios al Țărilor de Jos, fiind astfel un obiect de colecție foarte valoros.
 • Monedele de Aur 10 guldeni înseamnă bani. Sunt exceptate de la plata taxei pe valoare adăugată și astfel pot fi comercializate oridunde în Europa, atât de dealeri, cât și de către investitori.
 • Monedele de Aur 10 guldeni  sunt echivalentul economisirii. Moneda de Aur - 10 guldeni Wilhelmina Olanda sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur considerate a fi un mijloc de plată legal.
 • Monedele de Aur sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur - 10 guldeni Wilhelmina Olanda o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

 

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2378 lei
 • Preț de răscumpărare
  2053 lei
 • Marja de risc
  325 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 154.97% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3986 RON/oz și cel mai mare 11374 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10760 RON/oz.

Istoric

Născut în 1817, Willem al III-lea i-a succedat la tronul Olandei tatălui său, în 1849. Cu un trecut militar, Willem era un om simplu, o persoană conservatoare care iubea armata și dezaproba orice limitare a puterii regale. Popular în rândul oamenilor obișnuiți, grupările mai liberale ale societății olandeze îl apreciau mai puțin.

Lăsând la o parte personalitatea regelui Willem, ceea ce a marcat cu adevărat domnia sa a fost expansiunea economică rapidă a Olandei din 1850 până în 1900. Înainte de mijlocul secolului al XIX-lea, Olanda fusese afectată de mai multe crize economice, epidemii și dezastre naturale care o lăsaseră, cumva, în urmă, comparativ cu alte țări din Europa. Acest lucru, însă, s-a schimbat în timpul domniei lui Willem. Până în 1890, producția industrială aproape că s-a dublat față de nivelul din anii 1820 și, coroborat cu reformele care au vizat creșterea exporturilor, țara s-a specializat în comercializarea produselor agricole - un pas aparte al industriei olandeze, valabil și în prezent. Pentru a transporta mărfurile, au fost realizați peste 2.000 km de cale ferată, au fost construite porturi și rețele vaste de canale. Până la sfârșitul secolului, Olanda a recuperat terenul pierdut, astfel încât domnia regelui Willem a devenit asociată cu o perioadă favorabilă din istoria țării. Willem a domnit până la moartea sa în 1890, lăsând tronul fiicei și viitoarei regine, Wilhelmina.

De-a lungul istoriei, națiunile care și-au folosit cu succes avantajele s-au extins în ceea ce privește teritoriu și au prosperat economic. Deși Olanda nu a fost diferită în acest sens, istoria sa ca putere maritimă și colonială a început cu o resursă destul de neobișnuită, deși gustoasă: peștele.

Deoarece Marea Nordului conținea cantități mari din această resursă, olandezii au devenit pescari eficienți. Pentru a valorifica cât mai mult posibil rezervele abundente, și-au perfecționat tehnicile de construcție navală și au început să producă nave rapide și solide. „Fluyt”-urile olandeze puteau transporta mai multă marfă cu un echipaj mai mic decât principalii lor rivali, iar costurile de construcție a navelor erau considerabil mai mici. Și asta datorită unei descoperiri tehnologice din secolul al 17-lea : gaterele eoliene, care le permiteau olandezilor să producă mai rapid și ușor cheresteaua necesară construirii navelor.

Până în 1670, flota de transpor t olandeză era mai mare decât cele ale Marii Britanii, Franței, Germaniei și Spaniei la un loc. Având un simț înăscut al comerțului, olandezii au deschis rute de transport maritim către America și Orientul Îndepărtat, unde au creat mai multe colonii.  Acestea le-au adus un profit imens și au consolidat  reputația Republicii Olandeze drept una dintre cele mai importante „companii” comerciale din lume.

Pentru a facilita acest comerț, a fost nevoie de un mijloc de plată, motiv pentru care olandezii au emis numeroase monede din aur și argint. Spre exemplu, ducații, stuivers sau ducatonii olandezi au devenit monede comerciale populare, duse de flota comercială olandeză în cele mai diverse colțuri ale lumii.  Guildenul, pe de altă parte, avea un rol ușor diferit.

După înființarea Regatului Unit al Țărilor de Jos în 1815, a fost introdus florinul a fost introdus ca monedă oficială a noului regat, rol pe care l-a deținut până în 1933. Florinul, sau gulden („de aur”)  în olandeză, a fost bătut în denominațiuni de 5, 10 și 20 gulden, 10 gulden dovedindu-se cel mai popular. Timp de 115 ani, puritatea minedei de 21,6 carate și dimensiunile au rămas aceleași, iar designul monedei a suferit doar mici variațiuni, fiind astfel mărturie a valorii și popularității sale. Cea mai mare serie de guldeni emiși au fost cei cu efigia Regelui William al III-lea și a Reginei Wilhelmina.

Valoarea produsului în grame
6.72866
Aur greutate în grame
6.0558
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.1947
Diameter
22
Grosime
-
Valoarea pe avers
10 guldeni
Producător
Olanda

Aversul

Aversul monedei îl înfățișează pe regele Willem al-III-lea, la vârsta maturității, într-o postură asertivă. Efigia este înconjurată de titlul “KONING WILLEM DE DERDE” care se traduce ” Regele Willem al III-lea”, respectiv motto-ul “GOD ZIJ MET ONS” care înseamnă ”Dumnezeu e cu noi”.

 

Revers

Reversul acestor monede este identic și prezintă stema Țărilor de Jos: un leu care ține în labele sale o sabie și săgeți, peste toate fiind coroana regală. În stânga este trecută valoarea monedei (10), iar în dreapta litera G. În jurul stemei este gravat textul KONINGRIJK DER NEDERLANDEN” (Regatul Țărilor de Jos). În partea de jos a monedei este anul emiterii. Monedele emise în 1875 plasează anul emiterii deasupra stemei, în timp ce cuvântul ”DER” este gravat în partea de jos. 

Ambalaj

Monedele pot fi împachetate individual în capsule din plastic dur la cererea clientului.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs indisponibil în stoc

Produs epuizat, dar care poate fi precomandat acum.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase