Adaugă alertă de preț
Create new price bot
+ -
Create new price bot
Price bot summary

You are able to cancel price bot any time and do not have any monetary obligations once the bot makes automatic order.

Monedă de Aur 10 guldeni Wilhelmina Olanda

În stoc
Istoria Regatului Țărilor de Jos și rolul jucat în comerțul mondial sunt prezentate magistral în această monedă ... Citește mai mult
Vindem Cumpărăm Marjă
2378 lei
2053 lei 13.67%
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Introducere

Istoria Regatului Țărilor de Jos și rolul jucat în comerțul mondial sunt prezentate magistral în această monedă de aur de 21,6 karate. Bătută pentru prima dată în 1818 de Monetăria Regală Olandeză, forma și designul său s-au dovedit atât de reușite încât foarte greu s-au schimbat pe parcursul celor 115 ani de emitere. Moneda de Aur 10 guldeni Olanda oferită de Tavex prezintă efigia reginei Wilhelmina - cel mai longeviv monarh olandez - și domnia sa de cincizeci și opt de ani. Prețuită și bine cunoscută, moneda 10 guldeni este una dintre cele mai căutate monede clasice din Olanda și va aduce un plus de valoare  oricărui portofoliu de investiții.

De ce să cumperi?

 • Moneda de Aur 10 guldeni este o valoroasă monedă din Olanda. Timp de 115 ani, i-a deservit excelent pe olandezi, fiind o oază de stabilitate financiară în vremuri tulburi pentru mulți.
 • Moneda de Aur 10 guldeni  este o investiție și o monedă de colecție deopotrivă. Istoria acestei monede ajunge până în secolul al 14-lea, amintind de trecutul comercial glorios al Țărilor de Jos, fiind astfel un obiect de colecție foarte valoros.
 • Monedele de Aur 10 guldeni înseamnă bani. Sunt exceptate de la plata taxei pe valoare adăugată și astfel pot fi comercializate oridunde în Europa, atât de dealeri, cât și de către investitori.
 • Monedele de Aur 10 guldeni sunt echivalentul economisirii. Monedele olandeze din Aur 10 guldeni sunt alegerea ideală pentru cei care plănuiesc să economisească pe termen lung și care apreciază securitatea și stabilitatea pe care o oferă deținerea.unor monede de aur considerate a fi un mijloc de plată legal.
 • Monedele de Aur 10 guldeni sunt o modalitate excelentă de diversificare a portofoliului. Legătura redusă a aurului cu alte active financiare fac din Monedele de Aur  10 guldeni o modalitate bună de acoperire a portofoliului tău de investiții împotriva riscului de piață.

Cumpărând produse din aur reduceți riscurile financiare și vă protejați economiile

Valoarea aurului a crescut de-a lungul anilor, fiind un instrument foarte bun de păstrare și creștere a economiilor.

 • Valoarea produsului (1 buc)
  2378 lei
 • Preț de răscumpărare
  2053 lei
 • Marja de risc
  325 lei

Fact: Prețul aurului în RON a crescut cu 154.97% în ultimii 10 ani. Cel mai mic preț a fost de 3986 RON/oz și cel mai mare 11374 RON/oz. Prețul actual pe piața mondială e de 10760 RON/oz.

Istoric

Regina Wilhelmina gravată pe moneda de aur 10 guldeni

În 1890, la frageda vârstă de 10 ani, Wilhelmina, fiica și singura moștenitoare a Regelui William al II-lea, este proclomată Regina Țărilor de Jos. Foarte inteligentă, fermecătoare și plină de tact, dar și cu o personalitatea puternică, Wilhelmina este considerată una dintre cele mai influente figuri conducătoare ale Olandei. Domnia ei a fost marcată de două războaie mondiale, de marea depresiune economică și de decăderea politicii colonialiste. Având în minte interesul supușilor ei, regina a ținut țara neutră în Primul Război Mondial și a păstrat relațiile diplomatice cu aproape toate marile puteri ale vremii. Regina Wilhelmina a fost, cu siguranță, un politician foarte abil, care și-a câștigat respectul și aprecierea mondiale când, la vârsta de 20 de ani, a sfidat blocada navală britanică din Africa de Sud și a trimis un vas de război al marinei militare olaneze să îl salveze pe Paul Kruger, unul dintre liderii proemenți ai comunității olandeze care dorea eliberarea de sub colonialismul britanic.

Abilitățile și istețimea reginei s-au manifestat și în domeniul afacerilor, ea devenind cea mai bogată femeie din lume datorită investițiilor sale foarte inspirate. În ciuda averii considerabile, a dus o viață destul de austeră și, pentru că timp de 58 de ani a fost simbolul valorilor olandeze, s-a bucurat de o mare popularitate în rândul supușilor și este considerată unul dintre cei mai iubiți și logevivi monarhi.

De-a lungul istoriei, națiunile care și-au folosit cu succes avantajele s-au extins în ceea ce privește teritoriu și au prosperat economic. Deși Olanda nu a fost diferită în acest sens, istoria sa ca putere maritimă și colonială a început cu o resursă destul de neobișnuită, deși gustoasă: peștele.

Deoarece Marea Nordului conținea cantități mari din această resursă, olandezii au devenit pescari eficienți. Pentru a valorifica cât mai mult posibil rezervele abundente, și-au perfecționat tehnicile de construcție navală și au început să producă nave rapide și solide. „Fluyt”-urile olandeze puteau transporta mai multă marfă cu un echipaj mai mic decât principalii lor rivali, iar costurile de construcție a navelor erau considerabil mai mici. Și asta datorită unei descoperiri tehnologice din secolul al 17-lea : gaterele eoliene, care le permiteau olandezilor să producă mai rapid și ușor cheresteaua necesară construirii navelor.

Până în 1670, flota de transpor t olandeză era mai mare decât cele ale Marii Britanii, Franței, Germaniei și Spaniei la un loc. Având un simț înăscut al comerțului, olandezii au deschis rute de transport maritim către America și Orientul Îndepărtat, unde au creat mai multe colonii.  Acestea le-au adus un profit imens și au consolidat  reputația Republicii Olandeze drept una dintre cele mai importante „companii” comerciale din lume.

Pentru a facilita acest comerț, a fost nevoie de un mijloc de plată, motiv pentru care olandezii au emis numeroase monede din aur și argint. Spre exemplu, ducații, stuivers sau ducatonii olandezi au devenit monede comerciale populare, duse de flota comercială olandeză în cele mai diverse colțuri ale lumii.  Guildenul, pe de altă parte, avea un rol ușor diferit.

După înființarea Regatului Unit al Țărilor de Jos în 1815, a fost introdus florinul a fost introdus ca monedă oficială a noului regat, rol pe care l-a deținut până în 1933. Florinul, sau gulden („de aur”)  în olandeză, a fost bătut în denominațiuni de 5, 10 și 20 gulden, 10 gulden dovedindu-se cel mai popular. Timp de 115 ani, puritatea minedei de 21,6 carate și dimensiunile au rămas aceleași, iar designul monedei a suferit doar mici variațiuni, fiind astfel mărturie a valorii și popularității sale. Cea mai mare serie de guldeni emiși au fost cei cu efigia Regelui William al III-lea și a Reginei Wilhelmina.

Valoarea produsului în grame
6.72866
Aur greutate în grame
6.0558
Puritate
900
Aur greutate în uncii troy
0.1947
Diameter
22
Grosime
-
Valoarea pe avers
10 guldeni
Producător
Olanda

Aversul

Monedele de Aur 10 guldeni emise între 1892 și 1897

Aversul monedei o prezintă pe Regina Wilhelmina în copilărie, cu o față senină și părul lung, căzându-i pe umeri. În jurul efigiei sunt gravate titlul și mottoul reginei: „KONINGIN WILHELMINA” și “GOD ZIJ MET ONS (Dumnezeu este cu noi).

Monedele de Aur 10 guldeni emise în 1898

Aversul monedei o prezintă pe Regina Wilhelmina adolescentă, cu o tiara regală și părul făcut coc.  În jurul efigiei sunt gravate titlul și mottoul reginei: „KONINGIN WILHELMINA” și “GOD ZIJ MET ONS (Dumnezeu este cu noi). Iar sub bustul reginei este semnătura maestrului gravor ”P PANDER”.

Monedele de Aur - 10 guldeni emise între 1911 și 1923

Aversul monedei o prezintă pe Regina Wilhelmina la maturitate, îmbrăcată într-o robă cu hermină, cu o tiara regală și părul făcut coc. În jurul efigiei sunt gravate titlul și mottoul reginei: „KONINGIN WILHELMINA” și “GOD ZIJ MET ONS (Dumnezeu este cu noi).

Monedele de Aur - 10 guldeni emise între 1925 și 1233

Aversul monedei o prezintă pe Regina Wilhelmina la bătrânețe, cu părul prins într-un coc. În jurul efigiei sunt gravate titlul și mottoul reginei: „KONINGIN WILHELMINA” și “GOD ZIJ MET ONS (Dumnezeu este cu noi).

Revers

Reversul acestor monede este identic și prezintă stema Țărilor de Jos: un leu care ține în labele sale o sabie și săgeți, peste toate fiind coroana regală. În stânga este trecută valoarea monedei (10), iar în dreapta litera G. În jurul stemei este gravat textul KONINGRIJK DER NEDERLANDEN” (Regatul Țărilor de Jos). În partea de jos a monedei este anul emiterii.

Ambalaj

Monedele pot fi împachetate individual în capsule din plastic dur la cererea clientului.

Livrare
Când plasați o comandă prin magazinul nostru online, puteți alege să vi se livreze produsele prin curierul FAN Courier sau să le ridicați personal de la unul dintre birourile noastre din București.

Livrare prin FAN Courier după ce am primit plata dumneavoastră, produsele vor fi expediate în 24 de ore. Termenul de livrare este în termen de 1-3 zile lucrătoare. Curierul FAN Courier vă va contacta prin telefon.

Ridicare de la birourile Tavex: sunteți binevenit(ă) să veniți să vă colectați produsele la unul dintre birourile noastre din București în aceeași zi în care am primit plata.

În ambele cazuri, trebuie să aduceți un act de identitate valid pentru a colecta produsele. Luați în considerare faptul că plătitorul, clientul și destinatarul trebuie să fie aceeași persoană.

Asigurare
Pachetul este complet asigurat iar, în cazul extrem de puțin probabil ca pachetul să fie pierdut sau deteriorat, vom retrimite articolele sau vă vom rambursa banii.

Ambalare
Produsele sunt învelite în ambalaje de protecție și plasate într-un pachet discret, fără marcă.

Urmărirea expediției
Odată ce produsele au fost ambalate și trimise, veți primi instrucțiuni și un cod pentru a urmări expedierea.

Întârzieri
În cazul în care apare o întârziere a livrării sau dacă produsul comandat este epuizat, vă vom contacta întotdeauna prin e-mail pentru a vă oferi detalii despre livrare.

Estimat cost de transport

Tavex oferă transport ușor și sigur pentru toate comenzile online. Verifică costurile.

Disponibilitate mare a stocului

Majoritatea produselor Tavex sunt întotdeauna în stoc și, prin urmare, Tavex poate livra rapid și prelua în aceeași zi, la prețuri de top pe piață. Tavex este partener oficial al celor mai mari monetării din lume, cum ar fi Perth Mint Australia, Austrian Mint (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd.,al rafinăriilor PAMP Suisse și Valcambi – lideri de piață ai producției de lingouri din aur – dar și al altor numeroase rafinării și dealeri de aur.

.

Ridicarea produselor în aceeași zi

Ne puteți vizita oricând la reprezentanțele Tavex petru a beneficia de o consultație gratuită sau pentru a afla mai multe detalii despre un anumit produs. Dacă achiziționați online, puteți ridica produsele cumpărate în aceeași zi în care este procesată plata.

Preturi mici

Datorită experienței de peste 25 de ani și a volumelor mari de tranzacții, Tavex vă poate oferi cele mai bune prețuri de pe piață. Totodată, puteți maximiza rentabilitatea investiției  datorită marjelor și spread-urilor reduse operate de Tavex.

Produs în stoc

Acest produs este în stoc și va fi livrat imediat ce plata a fost efectuată.

București, Sun Plaza
București, AFI Cotroceni
Cluj-Napoca, Vivo!
București, Mega Mall

Consultanță gratuită pe bază de programare
Află cum poți investi în siguranță și obține informații de piață valoroase