Adaugă alertă de preț

Dundee Precious Metals a atins o producție record de aur în Bulgaria

Publicat de Daniel Vasilev în categoria Știri de Aur în data de 14.01.2022
Preț aur (XAU-RON)
10755 RON/oz
  
- 28 RON
Preț argint (XAG-RON)
145 RON/oz
  
- 2 RON

Dundee Precious Metals, cea mai mare companie minieră auriferă din Bulgaria, a înregistrat o producție record de aur, conform ultimului său raport. Totalul produs de cele 2 mine din țară, Ada Tepe și Chelopech, a ajuns la 310.000 de uncii troy (9,6 tone). Acesta este cel de-al treilea an consecutiv în care Dundee Precious Metals înregistrează o producție record de aur în Bulgaria.

Rezultatele obținute anul trecut au fost mai mari decât întreaga producție de aur a țării pentru 2018. Mai multe informații puteți afla citind articolul din linkul de mai sus. Ca o comparație, în 2020, compania a produs 299.000 de uncii troy de aur (9,2 tone).

Producție record de aur și la Ada Tepe

Această performanță este determinată de cea mai nouă mină din Bulgaria, Ada Tepe. Producția a crescut cu aproape 12% de la an la an, ajungând la 133.000 de uncii troy (4,1 tone). Astfel, a depășit așteptările pentru al patrulea trimestru și se situează în fruntea prognozelor pentru întregul an. Dundee Precious Metals spune că acest lucru se datorează concentrației mai mari de aur din minereu.

Mina de la Chelopech a înregistrat o scădere marginală față de anul precedent. Asta, în ciuda unui ultim trimestru extrem de productiv, în care au fost extrase 49.000 uncii de aur, cantitate care este, de asemenea, peste estimările preliminare. Producția totală a companiei canadiene aproape a depășit estimările. Raportul său arată că:

În general, 2021 a fost un alt an foarte bun pentru Dundee Precious Metals, în care am atins o producție anuală record de aur pentru al treilea an consecutiv, ce se situează la maximul așteptărilor noastre. În plus, am adăugat proiectul de înaltă calitate Loma Larga în portofoliul nostru și continuăm să avem o performanță sustenabilă puternică, așa cum reiese din rezultatele S&P Global Corporate Sustainability Assessment din 2021, în care ne situăm în a 91-a percentila a companiilor miniere.

Totuși, printre toate aceste recorduri, cuprul a înregistrat un ușor declin. Compania îl extrage doar din Chelopech, obținând anul trecut 17 tone – cu 1 tonă mai puțin decât în anul precedent.

În ciuda rezultatelor foarte bune, acțiunile Dundee Precious Metals au înregistrat o ușoară scădere de 0,27% în timpul tranzacțiilor de astăzi. De la începutul anului, valoarea lor a scăzut cu 4,4%. Este mai puțin decât indicele companiilor miniere de aur de la New York Stock Exchange, care a pierdut 7,7% în aceeași perioadă.

Citiți mai multe despre acest subiect: Cele mai mari companii de exploatare a aurului și capitalizare de piață din lume

Cu toate acestea, dividendele pe care compania le va plăti în acest an au crescut ușor la 0,03 dolari pe acțiune, de la 0,02 dolari pe acțiune în 2020.

Preț aur (XAU-RON)
10755 RON/oz
  
- 28 RON
Preț argint (XAG-RON)
145 RON/oz
  
- 2 RON

Poate vrei să citești