Adaugă alertă de preț

Şase sfaturi pentru depozitarea sigură a metalelor prețioase acasă

Publicat de Daniel Vasilev în categoria Blog, Finanțe personale în data de 20.09.2021
Preț aur (XAU-RON)
10725 RON/oz
  
- 79 RON
Preț argint (XAG-RON)
144 RON/oz
  
- 3 RON

Depozitarea aurului de investiții în sertarul superior al biroului poate să nu fie cea mai bună idee – depozitarea aurului acasă necesită multă atenție. Prin urmare, alegerea locului și modului potrivit de stocare a aurului și argintului este esențială pentru orice investitor. Este important să fie păstrat la loc sigur, dar și relativ ușor accesibil.

După cum am menționat deja la Tavex, dacă investești în cantități mari de aur și argint, este o idee bună să optezi pentru stocarea  metalelor prețioase într-unul sau mai multe seifuri bine păzite. Dar cel mai accesibil loc pentru fiecare persoană este de obicei propria casă.

Iată 6 sfaturi de la expertul Peter Schiff pentru depozitarea aurului și argintului:

Nu fii prea evident

Dacă ai aflat despre o metodă „secretă și sigură”de la televizor, cel mai probabil și hoții știu despre ea. Deci, o carte falsă, în care să-ți pui aurul de investiții, poate să nu fie cea mai bună soluție. Fii creativ.

Straturi de protecție

Hoții se grăbesc de obicei – jefuiesc și fug. Scopul lor este de a intra și ieși din casă  cât mai repede posibil. Gândește-te cum să îți construiești ascunzătoarea în mai multe straturi diferite – acest lucru le va încetini și va îngreuna încercarea de a jefui.

De exemplu, dacă intenționezi să amplasezi un seif pe podea, pune o bibliotecă uriașă deasupra. Fă ascunzătoarea ta cât mai dificil de găsit și accesat de străini. Cu cât trebuie să caute mai mult, cu atât sunt mai multe șanse să renunțe.

Folosește momeli

Un seif plasat într-un loc mai vizibil poate distrage atenția. Poți pune acolo bijuterii ieftine sau monede suvenir de pe site-uri turistice care arată ca și cum ar fi din aur. Astfel, poți păcăli hoțul pentru a nu găsi adevărata ascunzătoare a aurului tău de investiții.

Nu spune nimănui

Într-adevăr, acest lucru poate părea evident, dar încearcă să nu spui prea multor persoane că păstrezi în casă metale prețioase, indiferent de cantitate. Acest lucru te poate transforma într-o țintă. Chiar dacă împărtășești cu rudele și prietenii, folosește și ascunzătoarea falsă pentru camuflaj.

Mai spune cuiva

Este bine să ai cel puțin o persoană apropiată care știe unde se află aurul, în cazul în care nu ai acces la el.

Alege un seif de calitate

Nu căuta cel mai bun preț și un model comun de seif, deoarece modalitățile de a le deschide sunt, de asemenea, răspândite. Alege un seif de calitate care să se potrivească cu dimensiunea ascunzătorii tale.

Amintește-ți că cel mai important lucru este să fii creativ și să găsești ascunzătoarea perfectă pentru aurul și argintul tău în funcție de structura locuinței tale, indiferent dacă locuiești într-o casă, un apartament sau chiar o rulotă.

Articolul este publicat de Peter Schiff.

Preț aur (XAU-RON)
10725 RON/oz
  
- 79 RON
Preț argint (XAG-RON)
144 RON/oz
  
- 3 RON

Poate vrei să citești