Adaugă alertă de preț

Un mega acord de 11 miliarde de dolari a creat al treilea cel mai mare producător de aur din lume

Publicat de Daniel Vasilev în categoria Știri de Aur în data de 04.10.2021
Preț aur (XAU-RON)
10991 RON/oz
  
+ 2 RON
Preț argint (XAG-RON)
140 RON/oz
  
- 0 RON

Angico Eagle Mines și Kirkland Lake Gold și-au unit forțele într-un acord de 10,7 miliarde de dolari pentru a deveni cel de-al treilea cel mai mare producător de aur la nivel mondial prin capitalizarea pieței. Fuziunea a fost anunțată de Angico Eagle Mining Limited, deoarece societatea mixtă va continua să fie numită.

Tranzacția va avea loc integral în acțiuni, acționarii Kirkland primind 0,7935 acțiuni Angico Eagle pentru fiecare acțiune. Astfel, prețul acțiunilor Kirkland este estimat la 50,63 dolari, ceea ce este cu 9% mai mic decât valoarea de piață în acest moment. Tranzacția în sine va fi finalizată în decembrie 2021 sau ianuarie 2022.

Vedeți mai multe despre acest subiect: Mina de aur Roșia Montană a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO

Este de așteptat ca în următorii cinci ani să se realizeze sinergii (adică beneficiile fuziunii, care depășesc performanța potențială a fiecărei companii separat), în valoare de 0,8 miliarde de dolari. În primii zece ani, vor totaliza 2 miliarde de dolari.

Parametrii producătorului unit de aur

Capitalizarea totală a noii companii este de puțin peste 24 de miliarde de dolari. Îl plasează pe Angico Eagle pe locul trei în ceea ce privește capitalizarea pieței. În fața ei sunt doar liderul incontestabil Newmont (42,9 miliarde de dolari) și Barrick Gold (30,7 miliarde de dolari).

Vedeți mai multe despre acest subiect: Cele mai mari companii de exploatare a aurului și capitalizare de piață din lume

Compania afirmă că:

Fuziunea va transforma noul Angico Eagle în cel mai înalt producător de aur de calitate din industrie, cu cele mai mici costuri de funcționare , cele mai mari marje, cel mai favorabil profil de risc și cele mai bune practici de top din domeniu, cum ar fi conservarea. Mediu, investiții publice și guvernanță. În urma tranzacției, compania se așteaptă să aibă lichidități de 2,3 miliarde de dolari, rezerve minerale de 48 de milioane de uncii de aur (969 de milioane de tone la un randament de 1,53 grame pe tonă), care s-au dublat în ultimul deceniu și un portofoliu larg de au dezvoltat și au evoluat proiecte care alimentează creșterea noastră cu risc scăzut.

Unde activează noul producător de aur

Angico Eagle operează în unele dintre cele mai bune zone de extracție a aurului la nivel global. Acestea includ centura Abitibi-Greenstone, care acoperă părți din Ontario și Quebec în Canada, Kitila din Laponia, Finlanda (care este cel mai mare producător de aur din Europa) și Pinos Altos din nordul Mexicului.

Compania combinată va fi, de asemenea, singurul producător de aur din provincia arctică Nunavut din Canada. Kirkland operează și în Australia.

Compania estimează că vor extrage un total de 3,4 milioane de uncii de aur, echivalentul a 106 tone în 2021. Astfel, Angico Eagle ocupă din nou locul trei ca producător, după Newmont și Barrick Gold.

Compania subliniază faptul că extracția lor se realizează la cele mai mici costuri durabile în rândul tuturor producătorilor de aur de vârstă.

O serie de fuziuni în lumea aurului

Fuziunea dintre Angico Eagle Mines și Kirkland Lake Gold nu este singurul producător de aur. La mijlocul anului 2021, Northern Star Resources a achiziționat Saracean Mineral Holdings. Împreună, cei doi speră să extragă 2 milioane de uncii de aur pe an la un cost constant de 1.483 dolari pe uncie.

Vedeți mai multe despre acest subiect: NASA investește 500 000 de dolari în roboți care să extragă aur de pe Lună: Cât ar costa

La începutul lunii septembrie, producătorul american de aur i-80 Gold a semnat un acord cu Nevada Gold Mines (în care Newmont și Barrick Gold sunt parteneri) pentru consolidarea activităților sale în mai multe depozite din stat. În plus, i-80 Gold a cumpărat depozitul Ruby Hill pentru 150 milioane dolari în numerar și acțiuni. Se estimează că ar putea deveni cel mai mare zăcământ de aur din Nevada.

BMO, care este cel mai mare consultant în fuziuni și achiziții din industria minieră a aurului (cu 10 tranzacții în valoare de 2,3 miliarde de dolari în prima jumătate a anului), se așteaptă ca fuziunile să continue. Printre potențialii cumpărători asociați din domeniu se numără cei mai mari jucători de pe piața aurului: AngloGold Ashanti, Goldfields, Kinross și Newcrest.

Preț aur (XAU-RON)
10991 RON/oz
  
+ 2 RON
Preț argint (XAG-RON)
140 RON/oz
  
- 0 RON

Poate vrei să citești