Înapoi

Monedă din Aur – 1 Ducat Francisc Iosif Austria

3.49 g
23.68 de carate
Austria


Ducatul austriac este cea mai cunoscută monedă istorică din aur în Europa Centrală. Este achiziționată de investitori și colecționari datorită purității sale extrem de ridicate și pentru designul său neschimbat din anul 1872. Monedele cu nominal de un ducat și anul „1915“ sunt bătute și în prezent de Austrian Mint, în calitate de emitent oficial.


Informații generale

  • Moneda din aur 1 Ducat Franisc Iosif este cea mai faimoasă monedă istorică din aur a Austriei! Aclamat pentru longevitatea sa, puritatea ridicată și frumusețea artistică, ducatul Francisc Iosif este cea mai cunoscută monedă de aur din Europa Centrală.
  • Potrivita pentru a fi oferită cadou!
  • Moneda din aur 1 Ducat Francisc Iosif conține 98,6% aur pur (23,68 carate), restul fiind un aliaj cupru-argint ce îi oferă o rezistență crescută la zgârieturi.
  • Excelente pentru economii! Monedele din aur 1 Ducat Francisc Iosif sunt alegerea ideală pentru economiserea pe termen lung, securizată de stabilitatea aurului de investiții.
  • Modalitate excelentă de diversificare a portofoliului

Design

Aversul monedei îl înfățișează pe Împăratul Francisc Iosif I alături de  textul „FRANC IOS I D G AUSTRIAE IMPERATOR” (Francisc Iosif I, prin harul lui Dumnezeu, împăratul Austriei). Reversul monedei prezintă: emblema dinastiei de Habsburg și textul „HVNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX AA 1915” (Ungaria, Boemia, Galicia, Lodomeria, Iliria, Rege și arhiducele de Austria, anul 1915).

delete me

Istoric

Primii ducați austrieci au fost bătuți la începutul secolului al XVI-lea. Odată cu expansiunea Imperiului Austriac în anul 1816, acestea devin monedele de aur cele mai utilizate și preferate pentru tranzacțiile comerciale în Europa.

Ducații cu imaginea lui Francisc Iosif sunt versiunea cea mai populară a monedelor de aur austriac. Francisc Iosif urcă pe tron în anul 1848. Primele două decenii ale domniei sale sunt marcate de provocări. În bătălia de la Solferino, Italia, în anul 1859, neexperimentat în război, Francisc Iosif își permite să preia comanda trupelor și pierde astfel împotriva francezilor și italienilor. Este forțat să renunțe la regiunea Lombardia (regiunea orașului Milano) și să o predea aliaților. În anul 1866 Francisc Iosif pierde războiul austro-prusac și cedează controlul austriac asupra regiunii venețiene Prusia. Un an mai târziu punctele de vedere naționaliste în Ungaria îl forțează pe Francisc Iosif să îi ofere țării o autonomie mai mare, creând astfel Imperiului Austro-Ungar. După anul 1867 Francisc Iosif reușește să conducă în mod pașnic și cu succes, până la moartea sa, în anul 1916.

În această perioadă Imperiul Austro-Ungar se dezvoltă în mod rapid. Industria este în creștere, cercurile artistice și științifice ale societății sunt prospere. Infrastructura este în proces de modernizare, sunt construite rețele de căi ferate, canale fluviale și porturi. Ungaria devine furnizor principal de alimente în Europa. Austro-Ungaria devine al patrulea cel mai mare producător de mașini din lume. Cu venituri în creștere și comerț înfloritor, domnia lui Francisc Iosif este asociată cu o perioadă de abundență, progres și prosperitate. 

În fostele țări ale Imperiului Austro-Ungar există încă o tradiție conform căreia cuplurilor tinere sau părinților unui copil nou-născut li se oferă ducați cu imaginea lui Francisc Iosif.


Cumpără online valută și aur. Livrare în toată România.

Livrare oriunde în țară
Gamă bogată de produse, întotdeauna disponibile în stoc
Livrare discretă și rapidă
Asigurarea transportului