Adaugă alertă de preț

Consiliul Mondial al Aurului: septembrie este cea mai bună lună pentru investiții în aur

Publicat de Daniel Vasilev în categoria Știri de Aur în data de 17.09.2021
Preț aur (XAU-RON)
10991 RON/oz
  
+ 15 RON
Preț argint (XAG-RON)
140 RON/oz
  
- 0 RON
Lingouri de aur de investiții

De mai bine de 4 decenii, septembrie este luna cu cel de-al doilea randament lunar cel mai mare, potrivit unui nou raport al Consiliului Mondial al Aurului. Prin urmare, instituția subliniază că aceasta este și luna în care poate fi recomandată o investiție în aur.

În document, se mai precizează că:

Septembrie a fost din punct de vedere istoric una dintre cele mai puternice luni pentru prețul aurului, iar aceasta ar putea fi o oportunitate pentru investitori pe măsură ce trecem în al patrulea trimestru al anului.

De ce este septembrie potrivit pentru investiții în aur?

Creșterea medie a prețului aurului în septembrie a fost de 1,32% față de luna august, iar cea mediană de 1,59%, conform calculelor Consiliului Mondial al Aurului. Analiza lor cuprinde perioada dintre 1982 și 2020, cu un nivel de încredere de 90%.

Grafic: Modificarea medie și mediană a prețului aurului pe luni din 1982 până în prezent

Modificarea medie și mediană a prețului aurului pe luni din 1982 până în prezent

Dacă ne raportăm la acest grafic și privim chiar mai în trecut, până în 1971, vom vedea că creșterea medie a prețului aurului în septembrie a fost de 1,7%. În comparație, ianuarie, care este liderul lunar pentru acest indicator, are o rată de apreciere de 1,93% în ultimele 5 decenii.

Citiți mai multe despre acest subiect: Când prețul scade este momentul oportun pentru investiții în aur, fapt dovedit de acțiunile fondurilor

Pe fondul analizei Consiliului Mondial al Aurului, metalul prețios și-a pierdut 0,82% din valoare de la începutul lunii, iar la momentul publicării a fost tranzacționat la un preț de 1778,27 dolari pe uncie troy.

La fel ca în august, scăderea recentă a prețului aurului a fost cauzată de algoritmii care guvernează achizițiile și vânzările efectuate de cei mai importanți jucători instituționali de pe piață. S-a vândut aur, deoarece datele au fost mai bune decât se preconiza în Empire State Manufacturing Survey din Statele Unite ca indiciu al unei economii în plină expansiune. Puteți citiți mai multe despre tranzacționarea algoritmilor în articolul de mai jos.

Citiți mai multe despre acest subiect: De ce am asistat la o prăbușire a prețului aurului

Cu toate acestea, platforma Quarum estimează că aurul ar putea reveni la creștere până la sfârșitul lunii, având în vedere unii factori macroeconomici.

Ce determină prețul aurului în septembrie?

World Gold Council raportează două tendințe ca motoare pe piața aurului în septembrie. În primul rând, această lună este în mod tradițional puternică datorită sezonului de nunți din India. Vârful său este în octombrie și noiembrie.

În al doilea rând, instituția evidențiază că comerțul tradițional pe piețele globale se intensifică în septembrie. Acest lucru se datorează revenirii oamenilor din vacanțele de vară și creșterii comerțului în general.

Din acest motiv, investitorii văd de obicei septembrie ca o bună oportunitate de a adăuga aur la portofoliul de investiții.

Preț aur (XAU-RON)
10991 RON/oz
  
+ 15 RON
Preț argint (XAG-RON)
140 RON/oz
  
- 0 RON

Poate vrei să citești