Adaugă alertă de preț

Vânzările monedei din aur Vulturul American au crescut de peste patru ori

Publicat de Daniel Vasilev în categoria Știri de Aur în data de 21.06.2022
Preț aur (XAU-RON)
10740 RON/oz
  
- 52 RON
Preț argint (XAG-RON)
145 RON/oz
  
- 3 RON

Achizițiile de aur de investiții la nivel global în primul trimestru au ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 4 ani, iar acest lucru este valabil și pentru moneda din aur Vultur American. Datele furnizate de Monetăria SUA arată că, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii mai, au fost vândute peste 1,1 milioane de monede din aur cu o greutate totală de 661.500 uncii troy. Aceasta este o creștere de peste 40% față de aceeași perioadă din 2021. În luna mai, în special, s-au vândut 147.000 de uncii troy de monede Vultur American de diferite denominații – o creștere de aproape 620%.

În comparație cu vânzările medii din luna mai pentru ultimii cinci ani, înainte de izbucnirea pandemiei, creșterea este, de asemenea, semnificativă, de 400%. Defalcarea arată că această valoare se datorează în întregime achiziționării de monede care cântăresc o uncie.

Monetăria SUA nu este singura instituție care prezintă vânzări foarte mari de aur de investiții. Anterior, Monetăria Perth a raportat cele mai mari vânzări de aur pentru investiții din ultimul deceniu.

Citește mai multe despre acest subiect: Ce este aurul de investiții

Cererea globală de aur de investiții, deși foarte mare în primul trimestru, a rămas sub vârful din aceeași perioadă a anului trecut, când a fost stabilit un record de vânzări pe mai mulți ani. Datele Consiliului Mondial al Aurului arată că achizițiile de monede și lingouri din aur s-au ridicat la 281,9 tone, comparativ cu 351,8 tone, cu un an mai devreme. Unul dintre motivele este probabil legat de închiderea economiei în diferite părți ale Chinei. Potrivit instituției:

Piața din Statele Unite și Europa a fost foarte puternică, dar China este cheia pentru explicarea declinului pe o bază anuală. Slăbirea monedelor din Turcia și Japonia a condus la prețuri record pe piețele locale și a impulsionat vânzările de aur.

Ce arată tranzacțiile cu monede Vulturul American?

Interesul tot mai mare pentru aurul de investiții nu este întâmplător. Cu niveluri record de inflație, (aici vine link de la articolul cu inflația reală, nu e publicat încă) consumatorii caută un refugiu sigur. De-a lungul istoriei, aurul s-a dovedit a fi activul care păstrează cel mai bine puterea de cumpărare în situații de criză.

Citește mai multe despre acest subiect: Aurul – salvatorul puterii de cumpărare în situații de criză

Creșterea ratelor dobânzilor cheie de la băncile centrale duce la o creștere suplimentară a costului vieții și la o scădere a valorii unor activele precum acțiunile și obligațiunile. Relația invers proporțională dintre dobândă și acțiuni a fost întotdeauna observată în istorie. Având în vedere creșterea continuă a dobânzii, piețele au încă potențialul de a scădea. Acest lucru poate însemna că metalul galben va străluci în continuare din ce în ce mai mult ca apărător al puterii de cumpărare.

Infografice : Indexul Încrederii Consumatorilor realizat de Universitatea din Michigan


Rata de creștere a dobânzilor va duce, de asemenea, la o criză economică. Consumatorii din economiile dezvoltate înțeleg acest lucru din cele mai recente date de la Indexul Încrederii Consumatorilor realizat de Universitatea din Michigan. În mai, s-a prăbușit la cea mai scăzută valoare din istorie. De aceea, indivizii încearcă să creeze „un colac de salvare” a finanțelor lor personale înainte de a fi prea târziu. Nu trebuie să uităm că, e important să investești, în loc să cheltuiești când inflația e mare.

În urmă cu câteva zile, investitorul, autorul și gazda emisiunii Mad Money de la CNBC, Jim Kramer, a spus același lucru. El a subliniat că 5% din portofoliul său este dedicat investițiilor în aur. Sfatul lui:

Cumpărați aur dacă doriți o protecție împotriva inflației sau haosului din economie în ansamblu.

Cererea mare și recordurile atinse de moneda Vulturul American

Vulturul din aur dublu american este cea mai scumpă monedă din istorie. Soarta interesantă a deținătorului recordului o puteți afla mai jos.

Citește mai multe despre acest subiect: O monedă de aur datată din 1933 s-a vândut cu un preț record de 18,9 milioane de dolari

Moneda din aur Vulturul American este una dintre cele mai populare la nivel global, chiar și fără a ține cont de cele mai recente date privind cererea.Deoarece Monetăria SUA nu a reușit recent să recupereze comenzile, prima de piață a monedei este adesea mai mare decât cea a produselor alternative cu conținut identic de aur pur, cum ar fi monedele Filarmonica din Viena, Cangurul Australian sau Frunza de arțar Canada. Puteți afla mai multe despre prețul produselor de aur de investiții în articolul aferent.

Citește mai multe despre acest subiect: Investiția în aur partea 1: Investiții în aur

De asemenea, moneda Vulturul American înfățișează unul dintre simbolurile Statelor Unite – Lady Liberty. Mai multe despre ea și istoria monedei, precum și despre alte figuri feminine din lumea aurului de investiții, am prezentat în acest articol: Cele mai importante figuri feminine portretizate în lumea aurului de investiții.

Preț aur (XAU-RON)
10740 RON/oz
  
- 52 RON
Preț argint (XAG-RON)
145 RON/oz
  
- 3 RON

Poate vrei să citești